טוב, אז עברו להם 3 שנים והגיע הזמן לסיכום 100 אלף ק"מ על ה SR.
אבקש מראש שתסלחו לי אם זה קצת לא מסודר, זה נרשם בקטעים לאורך זמן.
בגדול, אני מרוצה מהאופנוע והוא עונה על כל הצפיות ממנו.
קניתי אותו אחרי שלא הצלחתי לעמוד בעלויות התחזוקה של הואראדרו וה FJR שהיו לי.
הזירו עומד מצוין בתקציב למרות שגם הוא עושה הפתעות מדי פעם.
האופנוע הוא הרגליים שלי ואני חייב אמינות מוחלטת, בלעדיו אין לי דרך להגיע לעבודה.
רוכב עליו בכל מזג אויר, כמו הברוש, בחמסין, בקרה, אל מול פני הסערה.
בשנתיים הראשונות היו רוב התקלות והם טופלו במסגרת האחריות.
החליפו מטען 3 פעמים, ABS, מנוע, סוללות, ומספר כרטיסים, הכל ללא חיוב.
החליפו לי גם שלדה (לא באחריות) אבל זה בעקבות תאונה קטנה שגרמה להשברות השלדה (שלדת אלומיניום).
רוב ההחלפות היו ללא השבתה, ובוצעו תוך זמן קצר.
המנוע הוחלף בגלל טעות של המוסך, קורה.
הסוללות המקוריות החזיקו שנה וחצי ואז ירדה התפוקה ב 40% בשל תא תקול, ZERO העדיפו לשמחתי להחליף את כל הסט ולכן קיבלתי סט סוללות של 2017.
ועכשיו בפירוט לפי סדר הזמנים:
קיבלתי את האופנוע באמצע ינואר 2015.
ביוני 2015 היו בעיות טעינה, מארק הגיב מהר והחליף לי מטען.
בנובמבר 2015 היתה לי תאונה פצפונת, 2 חיילים עצרו במפתיע ברלינגו שהיתה לפני, נכנסתי ב 30 קמ"ש בפגוש שלו.
מההלם, נפלתי על הצד עם האופנוע, חוץ מידית ברקס שתעקמה ורגלית שנשברה לא היה נזק.
החל מאז, ה ABS הפסיק לעבוד והנורה דלקה קבוע.
מארק חשד בסנסור הקדמי אבל החלפה לא עזרה והוא לא הצליח לעשות דיאגנוסטיקה ל ABS.
אחרי שנה, היחידה הראשית של ה ABS התחילה לעשות רעש של טרקטור אז מארק החליף לי אותה באחריות וה ABS חזר לעבוד
בינואר 2016 השתחרר פולי מהמנוע ותקע את הרצועה, למזלי זה קרה בחניה.
נסעתי לספין והוא סידר את הפולי בחזרה למקומו.
בטיפול 40 אלף מארק לקח לוגים וראה שהמנוע מוציא שגיאות כל הזמן, הוא האשים את המוסך שלא פירק טוב את המנוע ולכן גרם לעיקומו, בכל מקרה, הוחלף לי מנוע באחריות
בספטמבר 2016, התחילו רעידות חזקות מהכידון, תכננתי ללכת למוסך לבדוק.
בדרך, על פס האטה, שמעתי קנאק גדול והכידון התחיל לרעוד יותר, נסעתי ישר למוסך בכפר סבא.
המוסכניק הסתכל ואמר לי להגיד הגומל, נסעתי עם שלדה שבורה (ממש שבר ב 2 נקודות, מזעזע!)
גררתי את האופנוע למארק והוא אמר שכנראה בתאונה הקטנה ב 2015 נעשה סדק שגדל ועכשיו נשבר לגמרי.
האופנוע נשאר אצלו חודש וחצי בהם סבלתי קשות, בחלק מהעיכוב אשמים החגים אבל גם חוסר יעילות מסויים.
לקחתי את השלדה לבדיקה אצל מולי מאופנועי השרון שנחשב מומחה לשלדות והוא אכן אישר ששלדת אלומיניום יכולה להשבר גם ב 30 קמ"ש תאונה פרונטלית, הוא הציעה שזירו
יעשו נקודות חיזוק לשלדה ואכן מארק הראה לי שבשלדה החדשה שקיבלתי יש חיזוקים יותר מאשר בישנה.
זה עלה לי 18.5 אלף שקל, 15 לשלדה + 3.5 אלף לעבודה, מילא, עדיף מאשר להוציא את זה אצל רופא שיניים.
באמצע נובמבר 2016 הסוללה התחילה לזייף, בנסיעה לעבודה, גם כשנשארו לי 50% סוללה האופנוע היה מגביל אותי ל 110 קמ"ש, כאילו נשארו רק 10%.
בבדיקה נמצא שיש תא אחד בסוללה שאינו תקין ולכן היא מגינה על עצמה ויורדת ל 60% תפוקה.
ניתנה לי אפשרות להחליף לסוללה מהמלאי, 12.4KW או לחכות חודש וקצת לסוללה מודל 2017 של 13KW.
העדפתי לחכות וחודש וחצי נסעתי כמו זקנה, היו אפילו ימים שנאלצתי בק"מ האחרונים לזחול על 60 בשוליים ,בושה.
בינואר 2017 החליפו לי סוללה והעסק חזר לעבוד כמו שצריך.
לקראת סוף השנה האורות התחילו לזייף, בדר"כ בתחילת נסיעה היו כובים ואחרי דקה נדלקים שוב.
החליפו ממיר DC/DC וזה הסתדר.
בינואר 2018 הוחלף מטען ראשי בפעם השלישית (הפעם לא באחריות).
טפולים ועלויות
כעקרון האופנוע צריך "טיפול" אחת ל 6,000 אבל מאחר ואין מה לטפל, מהר מאוד עברתי לאחת ל 10,000 ק"מ.
15/1/15 - קבלת האופנוע
19/1/15 - החלפת צמיג אחורי, פנצ'ר שלא ניתן לתיקון, הושם ברידג'סטון BT99 בעלות של 950 שקלים
15/4/15 - טיפול 7000 כולל חלפת צמיג אחורי למישלין, הטיפול עלה 200, הצמיג 1000
10/6/15 - טיפול 12,000 - 160 שקלים
17/6/15 - בעיות טעינה, החלפת מטען באחריות
17/8/15 - טיפול 18,000 + החלפת צמיג קדמי, ורפידות בלם אחורי, הטיפול 155, הצמיג (פירלי) 1000, הרפידות 230
4/1/16 - טיפול 30,000 + סידור פולי שזז מהמקום- 300 שקלים (חצי על חשבון היבואן)
14/1/16 - החלפת צמיג אחורי, פירלי רוסו 2, 960 שקלים
7/3/16 - החלפת צמיג קדמי, מישלין סטריט פיילוט רדיאלי, 800 שקלים
13/4/16 - טיפול 40,000 , החלפת רצועה 950, רפידות בלם קדמי 300, עדכון תוכנה (??!!) 380, החלפת מנוע באחריות.
2/6/16 - שוב החלפת צמיג אחורי, הפעם לפירלי דיאבלו רוסו המקורי מהיבואן, 1000 שקלים כולל התקנה אצל זיתוני
13/9/16 עד 27/10/16 - החלפת שלדה לאופנוע, 15,000 לשלדה + 3500 עבודה, אאוץ'...
10/11/16 - בעיות טעינה, החלפת מטען באחריות
7/1/17 - החלפת סוללה + ABS באחריות, טיפול 60K החלפת רפידות בלם אחורי
16/1/17 - החלפת צמיג קדמי, מישלין, 800 שקלים
7/3/17 - החלפת צמיג אחורי, מישלין, 1000 שקלים
22/5/17 - טיפול 73K - הכל תקין, 100 שקלים
30/11/17 - טיפול 90K + החלפת צמיג קמי + אחורי , שניהם מישלין, 1750 שקלים
7/12/17 - החלפת ממיר DC/DC, כבר לא באחריות, 3670 שקלים
15/1/18 - החלפת מטען ראשי, 6700 שקלים, אאוץ...
כבר היו לי כמה אופנועים בחיי ואת רובם רכשתי חדשים ובשנים הראשונות לא היו לי איתם שום בעיות חוץ מטיפולים שוטפים.
הזירו הוא שונה, בממוצע יש לו תקלה אחת לחצי שנה.
למרבה המזל אלו לא תקלות משביתות וזה בסה"כ החלפת כרטיסים אבל זה עדיין לא נעים.
מנסיוני, יש צורך בהחלפת מטען אחת לשנה ומן הסתם גם הולך איזשהו כרטיס פעם בשנה, כלומר צריך להכין 10,000 שקלים בשנה לתיקונים.
מהצד השני, עלות הטיפולים היא אפסית כך שזה די מתקזז (באופנועים שהיו אצלי יותר משנתיים עלות הטיפולים לשנה עברה את ה 10K)
רפידות בלם מחזיקות 50K
צמיגי מישלין מחזיקים 25K (טבלת מעקב צמיגים בתמונות למטה)
רצועה מחזיקה 60K (ואולי אפילו יותר)
יתרונות:
אין צורך בהרצה או חימום של המנוע.
לא עוצרים יותר בתחנות דלק, שנאתי את זה, תמיד הייתי נעצר במשאבה שלא עובדת.
לא צריך לשמן שרשרת (יש רצועה)
יוצא ראשון בכל רמזור, מרגיש נוח על 140 וסוגר 165
אפשר להיות חזיר גז, זה לא יתבטא בהגעה מהירה יותר לתחנת הדלק.
אופנוע קל וקטן, יורד ועולה מדרכות, צידוד מעולה, קל להרמה
חסרונות:
אמינות לא מספקת, חבל.
אי אפשר לרכב לעבר השקיעה - חייב לתכנן בדיוק כל נסיעה ואם זה מעל 100 ק"מ לשלוט היטב ביד ימין.
תלות מוחלטת ביבואן, הבעיות הן אלקטרוניות ואת רובן רק מארק יודע לתקן.
סוללות, יש אחריות ל 5 שנים אבל מי יודע מה יהיה אח"כ?
לדעת אישתי זה יתרון, אי אפשר לשמור על 150 קמ"ש יותר מכמה דקות, המנוע מתחמם ומגביל אותך ל 140.
עשיתי פעם חשבון, אם הייתי קונה אופנוע אחר לנסיעה כזו, למשל CB500X שהיה בתכנון למרות שהוא ממש לא כיפי כמו הזירו (חישוב ל3 שנים)
טיפולים שוטפים (לפי מחירון במבחן פולגז 2016) = 12,000
החלפת שרשת וגל"ש * 3 = 3500
דלק (1:25) = 25,000
ביטוח = 13,250
בזירו כל הטיפולים השגרתיים עלו לי 4500 שקלים (כולל החלפת 2 רצועות)
הטיפול בתקלות עלה 10,370.
כלומר, גם אם נכניס את התקלות לחישוב השוטף, עדיין יוצא שזירו זול יותר.
ביטוח = 6300
אנרגיה (חשמל) = בערך 3600 (5 שקלים ליום, 100 לחודש)
כלומר, בגדול יש כאן חסכון נטו של 29,000 שקלים ל 3 שנים
וזה עוד בחישוב אופטימי ללא תקלות להונדה וללא חזירות גז שתעלה את צריכת הדלק.
ובהשוואה לואראדרו ול FJR שהתחזוקה שלהם היתה ממש יקרה - החסכון הוא כמעט פי 2.
בנוסף, אני מאמין שקצב החלפת הרפידות והצמיגים בהונדה גבוה יותר.
הגיגים ומחשבות
אני מאוד נהנה מהשקט שלו, עם האופנועים הקודמים לא הייתי יכול לצאת ב 6 בבוקר לתפילה.
רק להניע ולתת לאופנוע זמן להתחמם היה גוזל כמה דקות חשובות.
בנוסף אני חונה ליד חלון חדר השינה וגירושין זה עסק יקר...
גם הילדים גילו שעם האופנוע החדש אבא שלהם פחות קמצן והתחילו לבקש הקפצות (נו, אבוש, מה אכפת לך, זה לא עולה דלק)
בקיצור, יש גם רווחים שהם לא נספרים בנטו.
ככל שנצברים הקילומטרים אתה מתחבר לסוללה, אתה מתחיל לחשוב כמו סוללה.
בכל נסיעה שחורגת מהשגרה, בודקים בגוגל כמה ק"מ ליעד ובהתאם שומרים על מהירות.
בנסיעה רגילה בלי חישובים ועליות חריגות, אתה 1:1, כל ק"מ יורד אחוז, סבבה.
אם לא תעבור את ה 80 ותתחיל נסיעה במתינות אתה 1:2 .
הכי הרבה שעברתי בטעינה אחת היתה נסיעה של 165 ק"מ לים המלח, בחזור כבר הייתי צריך לעצור לטעינה כי זו עליה.
כשיש רוח חזקה צריכת הסוללה עולה בכמעט 20 אחוז, צריך לקחת בחשבון.
כשאני יורד מהשומרון למרכז, נסיעה של 30 ק"מ לוקחת לי 10% ואם בהמשך יש פקקים (65 בשוליים) אז אני מגיע לת"א ונשארת לי 75% סוללה.
רק פעם אחת הייתי צריך לדחוף את האופנוע 2 ק"מ, הייתי ספונטני ולא חישבתי מספיק טוב, קורה.
בהתחלה לא ניצלתי מספיק את בלימת המנוע נסעתי על מצב ספורט כמו כל חזיר גז מצוי.
אחרי שהחלפתי רפידות בפעם הראשונה הבנתי שאני עושה טעות ועברתי למצב CUSTOM כאשר התאוצה מכוונת ל 100% ובלימת המנוע ל 90%.
במצב הזה אני משתמש בבלמים רק לבלימה, לצורך האטה אני פשוט עוזב את הגז, זה ממש מאריך את חיי הרפידות
לסיכום, שאלת מליון הדולר, האם בעוד שנה אקנה שוב חשמלי? זו באמת בעיה.
לדעתי זירו מכרה עד היום לא יותר מ 120 כלים חשמליים (לפי הסיכומים של אביעד, 25 ב 2017, 31 ב 2016 ואני לא סבור שהרבה יותר ב 2014-15).
מגיע למארק כל הכבוד על הצלחתו להביא לארץ כלים חשמליים, למרות הבירוקרטיה הנוראית שהוא עובר.
הוא כל הזמן מוסיף עוד פירמות לייצוג ואני מאמין שבעוד 5-10 שנים הוא יתחיל לקצור את הפירות וכשמטרו ושות' יתחילו להביא כלים חשמליים הוא כבר יהיה מבוסס בשוק.
מאז שגיל וליאור הגיעו השירות השתפר ויש עם מי לדבר ואפילו מקבלים קטנוע חילופי (אם אפשר לקרוא לבליץ המזעזע הזה קטנוע...)
מארק הוא טיפוס מיוחד, לטוב ולרע ולא כל אחד יכול להתמודד איתו אבל בגדול הוא טיפוס חיובי ומאוד משתדל לתת פתרון לכל בעיה.
אז נראה לי שכן, אמשיך לחשמלי נוסף, אלא אם המחיר שאקבל על שלי יהיה נמוך מדי ואז אמשוך איתו עד שהסוללות ימותו.
נסיעות טובות ובטוחות לכולנו!