אחלה סקירה רונן...כבעלים לשעבר של זירו SR 2015 (לאחר שהתייעצתי עם רונן לפני הקניה), וכמי שרכב על האופנוע שנה בדיוק בקו כ"ס-נצרת, כמה תובנות:
1. האופנוע כייפי לרכיבה, בעיקר בשל המומנט הרב שמועבר בכל מצב לגלגל האחורי.
2. אין ספק שעלויות האחזקה נמוכות לעומת אופנוע בנזין.
אבל כאן מסתיים החלק החיובי:
1. האופנוע נקנה ב-100,000 ש"ח ונמכר בקושי בטרייד אין (היחידי שבזמנו הסכימו היו הונדה ) ב-60,000 ש"ח!!! 40% ירידת ערך בשנה!!
2. האופנוע נמכר לאחר שנה בדיוק עם 28,000 ק"מ. 2 תקלות משביתות בהם עמד חודש (בראשונה הושבת לשבוע ובשניה לשלושה שבועות). נאלצתי לשכור רכב בתקופה זו.
אני לא מדבר על השבתת האופנוע בשל מטען שיוצר במעבדה וגרם לקצר-מארק החליף על חשבונו-כל הכבוד!).
3. המנוע מתחמם ובכביש מהיר נאלצים לרדת לכ-110 קמ"ש-מסוכן.
4. הגבלת הטווח-הבעיה הקשה ביותר. אופנוע מעצם טבעו משמעותו חופש, כיף, הסרת מגבלות, לרכב 50 ק"מ ולחזור או לרכב על 80 כדי לייצר עוד טווח נסיעה-פשרה ענקית שקשה מאוד לחיות איתה.
אצלי האופנוע הוחלף בהונדה nc-750x חדש. 24 ק"מ לליטר, טיפולים זולים (12,000 כ-700 ש"ח טיפול גדול ב-24,000 כולל כיוון שסתומים 1,300 ש"ח, שרשרת וגלגלשים, רפידות מוזמנות מחו"ל בכרבע מהמחיר בארץ). בחישוב גס של 1000 ש"ח לחודש הפרש, אני יכול לשייט ב-160 כל היום, לא לחשב טווח ולרכב על אופנוע נוח בהרבה מהזירו.
ל-nc אמינות מוחלטת: 3 כלים שאני מכיר שעברו 100,000 ק"מ עם טיפולים בלבד וללא תקלה אחת, אין בעיות מוכרות לדגם לא בארץ ולא בחו"ל-אמינות מוחלטת.
מבחינתי, החשמל הוא העתיד אבל 100 ק"מ טווח בין טעינות, החופש לרכב איך מתי ולאן שאני רוצה בהחלט שווים 1000 ש"ח לחודש.