אדוונצ'ר, חד משמעית
הרבה פחות עומס על הגב התחתון עקב תנוחת הרכיבה.
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
אהלן חברים.
אחרי הרבה זמן, בחינות כלים משומשים וחסכון, אבא שלי החליט להתחדש ב-VN900 קלאסיק חדש מהחברה, היות ואלו המשומשים לא נכנסים ברובם לרשיון ה-A1 הטרי שלו ואלו שכן נחטפים מהר.
אממה - לבן אדם יש בעיות גב. כאבי גב שבאים וחוזרים ומעבר לכדורים עוד לא נמצאה הסיבה לכך והוא סובל מזה כבר תקופה. אופנועי טורינג בסגנון הבימרים המשטרתיים קורצים לו, למרות היותו איש של קרוזרים. אחרי דיון ארוך בו הראתי לו מה שיש בשוק ולרשיון שלו (כלי ראשון אגב, גיל 51, רוכב טרי טרי). נשארנו עם הורסיס 650 לעומת הוולקן 900 קלאסיק (שהוא האופנוע עליו הוא חלם כבר לא מעט זמן).
בשורה התחתונה - לנסיעות ארוכות בסופי שבוע בעיקר ונסיעות מנהלתיות לעבודה בסביבה כפרית עם מהירות שיוט נמוכה, מה יהיה פרטנר יותר טוב לגב? אני שמעתי לא מעט סטיגמות על קרוזרים והיותם שוברי גב, וגם אלו שיצא לי לרכב עליהם מספר שעות ברציפות (סטריט 750, איירון 883) לא היו כאלו נעימים לאחר זמן מה ובהחלט היו מורגשים.
3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
106,200KM and counting
Not all who wander are lost
אדוונצ'ר, חד משמעית
הרבה פחות עומס על הגב התחתון עקב תנוחת הרכיבה.
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
תשאל את מנהל הפורום האמיץ מספיק כדי לבצע את הניסוי על בשרו, וחברו - אשר ממשיך ברכיבת האישה המוכה.
יש לי בעיות גב, גם עליון וגם תחתון ניסיתי כמה רכיבות על הוולקן 650, לא טוב לגב שלי, לא יודע לגבי אבא שלך. אני רוכב עם חגורת גב. כיום רוכב על NC בעבר על cb500x,
500 ק"מ ברכיבה רציפה בלי בעיות. יש לי חבר עם VN900 לא מוגבל, אחרי שהתקין משענת גב למושב הנהג, קצת עוזר ליציבה אבל בכל מקרה לא רוכב יותר משעתיים רצוף.
בכל מקרה שינסה לקחת לרכיבת מבחן ארוכה(בלי כדורים לפני הרכיבה). אם ירצו למכור ייתנו לו לרכיבה של שעה בלי בעיה.
שירד מהקרוזר ויפה שעה אחת טרם רכישה. ספק אם הרומן יצלח וחבל על עוגמת הנפש והכאב הגופני והכלכלי.
לקחתם בחשבון את הבמוו 700 או 800 שמגיעים ברשיון A1. בסופו של יום הם האופנועים הנוחים ביותר שיצא לנסוע עליהם.
בלי קשר אחרי רכישת האדוונצר תתעקש שאביך ילך לקורס רכיבה.
הראתי לו את כל מה שיש לשוק להציע - בימרים, ויסטרום, טנרה וכו'. מרובם הגדול הוא הסתייג אבל את הורסיס אמר שיבדוק ויקפוץ לסוכנות בתחילת השבוע להעיף מבט, לשבת ולהרגיש את הכלי.
ואגב - הבעיה היא בעיקר בחלק העליון של הגב וזה לפעמים מתפרש ליד, אם זה עוזר איכשהו. בשיעורי הנהיגה הוא למד על CRF250L וגם שם הוא לא הרגיש בנוח במיוחד.
אני מציע לאבא שלך לא לוותר על נסיעת מבחן של שעה על כל כלי אפילו אם הוא לא ממש מוצא חן בעיניו,
בסופו של דבר זה לא רכב, ובכלי דו גלגלי הרכיבה יכולה להפוך מהר מאוד מכיף צרוף לסיוט.
אני יכול לתת לך חוות דעת על נוחות הויסטרום החדש, אני 1.81, אחרי קצת פחות משנתיים וחצי על CB500X אני מרגיש בשיפור משמעותי בנוחות, לעומת זאת חשוב לשים לב לכמה נושאים,
הויסטרום החדש מאוד נוח לי, לעומת זאת הוא מרגיש לי פחות נוח מ2 הדגמים הקודמים שהיו לי (2005, 2012), המתלים משום מה טיפה יותר נוקשים, והכידון טיפה יותר רחוק שגורם לרוכב לרכב עם נטיה קטנה קדימה לכיוון הכידון, אגב, רק התיישבתי על ויסטרום 1000 חדש ומשום מה, שם הכידון הרגיש לי יותר נוח וקרוב לרוכב, אך זה כבר ליגה אחרת,
בסופו של דבר, לרמות שיש מגרעה קטנה בנוחות הויסטרום החדש, הוא עדיין אחד הכלים היותר נוחים שיצא לי לרכב עליהם וממליץ עליו מאוד, שיעשה נסיעת מבחן, אני בטוח שלא יתאכזב, הערה חשובה מאוד (הגודל שלו אולי קצת מרתיע, אך אחרי שמתיישבים ונוסעים, מוצאים כלי נורא קל לרכיבה ולתמרון, ובכלל בפקקים זה ממש קלי קלות, במיוחד עם המערכת החדשה הזו שמאפשרת לך לרכב בקלות בטורים נמוכים בלי לשחק בידית המצמד ובלי שהאופנוע יכבה)
לא סטיגמה בכלל. אמת לאמיתה !
חפש שרשורים קודמים ותראה שם את התייחסותי לנושא. כבעליו של קרוזר אני יכול לספר לך שהכל אמיתי.
האופנועים קורצים, יפים, סאונד מדהים (אני מניע רק כדי להתענג מהצליל) יש בהם קסם שאין באופנוע אחר , זה ז'אנר אחר לגמרי, צורת רכיבה שונה לחלוטין הרוגע משתלט עליך (למרות ששלי יודע גם יודע לתת בראש )...
אבל ... באופנועים כמו זה שהזכרת המושבים המקוריים לא נוחים במיוחד לאורך זמן. יש להשקיע במושבים טובים יותר מהמקוריים, אולי בכידון וכו' .
אביך חייב רכיבת מבחן ארוכה מאוד, כי רכיבה בתוך העיר אינה מספיקה.
לסיכום ...
בכל זאת יש בו משהו , אבל המשהו הזה לא מתאים לכל אחד.
GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.
שומר גבט יירחק מקרוזרים.
למעט אולי כלים גדולים כגון גולדווינג או דגמי הארלי (לא זוכר את שמם כרגע) רוב הקאסטום קרוזר מהווים טריגר לכאבי גב.
אני בעוונתי רכשתי XV950 וממש סבלתי ממנו ברכיבות ארוכות ( ירושלים תל אביב לדוגמה).
שילך על אחד מדגמי האדוונצ'ר לדעתי יהיה לו נוח יותר.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
היה לי ורסיס 650 שנה וחצי,ועכשיו אני עם vn900 classic כבר שנה.אין ספק ואין מקום להשוואה שהוורסיס עדיף הרבה יותר מבחינת נוחות,ובעיות גב תחתון. אז תשאל למה אני ממשיך עם ה vn900?....בגלל ששידרגתי ושיפרתי את תנוחת הישיבה על ידי הוספת מישענת גב שנעשתה בהזמנה מיוחדת,ובגלל שבטיולים ארוכים אני עוצר כל חצי שעה למתיחת רגליים ומנוחה,ובגלל שאני אוהב את הפוזה המגניבה של האופנוע הזה.ה vn 900 הכי יפה בארץ .
נערך לאחרונה על ידי TENERE660; 19-03-2018 בשעה 16:16.
לי היה VN900 מלפני 3 שנים כמעט. התאהבתי במראה ובווייב וקניתי אותו בלהט הרגע. בהחלט אופנוע שמנגן על המיתרים הנכונים, אך בהיבטים הפרקטיים הוא פשוט זוועה. משקל של משאית, תנוחה זוועתית שמחייבת עצירה מדי 40-50 דקות וכל שאר הדברים שנאמרו כאן.
מכרתי אחרי 3 חודשים.
וזה ביותר פירוט:
http://fullgaz.co.il/forums/showthre...ighlight=vn900
(2017) BMW R1200GS
(1979) BMW R100/T
אני רק מנסה לחשוב מה יקרה לבנאדם עם בעיית גב לא ברורה שינסה להציל אופנוע כבד וגבוה מנפילה במקום. זה משהו שאתה עושה איסטנקטיבית והנזק יכול להיות רב.
מה עם XSR700 נראה שיש לו מושב נוח, השאלה איך הוא מבחינת רכיבה ,מישהו התנסה?