עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 19

אשכול: בקשה לעזרה - בחירת אופנוע למתחיל בשטח

צפייה משולבת

Junior Member

בקשה לעזרה - בחירת אופנוע למתחיל בשטח

שלום חברים,

חדש בפורום וחדש בתחום אופנועי השטח

אני מעוניין לרכוש אופנוע שטח ולאט לאט להיכנס לתחום. כרגע Clueless לחלוטין בכל הקשור לנושא, יש לי רישיון לאופנוע (A1) לא מעט שנים, רכבתי בעיקר על כביש ובשנים האחרונות בעיקר על קטנוע. הניסיון שלי באופנועי שטח דל - נגמר איפשהו בטיול בדרום אמריקה לפני לא מעט שנים.

אז מה אני מחפש להשיג ? אופנוע שישמש אותי לרכיבה במסלולי שטח, אני גר בתל אביב ולכן צריך משהו שאוכל לנסוע איתו מהעיר לשטח. יהיה נחמד אם הכלי יאפשר רכיבה בינעירונית למקרה שארצה להיכנס לשטח רחוק יותר או לשוב דרך כבישים (כמובן שלא בנוחות מרבית, פשוט שתהיה האופציה).

אוסיף ואומר שהמטרה היא להביא כלי שימש אותי לא רק כמתחיל אלא גם כרוכב בינוני. היות ואיני ילד, מאמין שאנהג באחריות גם עם הכלי עצבני ולכן זהו שיקול חשוב בבחירתי.

מה התקציב ? יחסית גמיש, חשבתי לסגור את הנושא בעד 30,000 ש"ח.

אציין שניסיתי לקרוא על הנושא ויצאתי בעיקר יותר מבולבל ולכן אני פונה לעזרתכם.

תודה מראש!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של SM26
    Wr250r.
    נשמע תפור בשבילך.

או drz400 אם אתה אוהב אופנועים כבדים

Sent from my MI 6 using Tapatalk
    בברכה,
    SM26

אופנוע, זה בטח הדבר הנכון. יותר טוב מהכל.
    אני רוצה להיות מובטל ומסטול ושיכור וערום ושזוף, עם זיקפה ומילים וקוביות בבטן וגב חלק וחיבוק מאחורה, על אופנוע, בדרך אל הים, בשקיעה, עם זיפים וחיוך.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי SM26 צפיה בהודעה
    Wr250r.
    נשמע תפור בשבילך.

או drz400 אם אתה אוהב אופנועים כבדים

תודה חבר, אברר על ה WR250R, הסתכלתי בעבר על ה DRZ 400 והרגיש לי שהוא כבד מידיי לשטח, מצד שני אני מאמין שנפח המנוע הגדול יותר שלו יאפשר לי התניידות טובה יותר בין עירונית, מה דעתך ? מה יהיו ההבדלים המרכזיים בינתיים ברכיבת שטח ?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של SM26
    ציטוט נכתב במקור על ידי moco צפיה בהודעה
    תודה חבר, אברר על ה WR250R, הסתכלתי בעבר על ה DRZ 400 והרגיש לי שהוא כבד מידיי לשטח, מצד שני אני מאמין שנפח המנוע הגדול יותר שלו יאפשר לי התניידות טובה יותר בין עירונית, מה דעתך ? מה יהיו ההבדלים המרכזיים בינתיים ברכיבת שטח ?
    השוואה בין drz וwr זה קרב שאינו נגמר.

היום לדוגמא רכבתי מבית שאן לתא, שיוט על 115 בהילוך שישי ומידי פעם גיחות ל140-150.
    באיזור מגידו טיפה שיעמם לי, אז קפצתי לשטח לאיזה שעה וקצת.

כיף חיים על wr

בברכה,
    SM26

אופנוע, זה בטח הדבר הנכון. יותר טוב מהכל.
    אני רוצה להיות מובטל ומסטול ושיכור וערום ושזוף, עם זיקפה ומילים וקוביות בבטן וגב חלק וחיבוק מאחורה, על אופנוע, בדרך אל הים, בשקיעה, עם זיפים וחיוך.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי SM26 צפיה בהודעה
    השוואה בין drz וwr זה קרב שאינו נגמר.

היום לדוגמא רכבתי מבית שאן לתא, שיוט על 115 בהילוך שישי ומידי פעם גיחות ל140-150.
    באיזור מגידו טיפה שיעמם לי, אז קפצתי לשטח לאיזה שעה וקצת.

כיף חיים על wr

מחפירה ראשונית נראה שאני יותר מתחבר ל wr, מהם השדרוגים ההכרחיים לכלי כזה במידה ורוכשים חדש מהחברה ?

Member
    התקציב נמוך ובאופנועי שטח לא מומלץ לקנות אופנוע ישן מדיי. הייתי מציע להגדיל התקציב או להתפשר על wrF drz. אגב יש הרבה סוגי מסלולים במסלולי אנדורו יהיה יותר מתאים אופנוע אנדורו. דיונות וקפיצות יתאים מוטוקרוס

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי tanin צפיה בהודעה
    התקציב נמוך ובאופנועי שטח לא מומלץ לקנות אופנוע ישן מדיי. הייתי מציע להגדיל התקציב או להתפשר על wrF drz. אגב יש הרבה סוגי מסלולים במסלולי אנדורו יהיה יותר מתאים אופנוע אנדורו. דיונות וקפיצות יתאים מוטוקרוס
    אני גם מוכן להגדיל את התקציב, בכמה לדעתך כדאי להגדיל ואילו דגמים ייכנסו בתקציב הגדול יותר ?

תודה.

Junior Member
    אני מוכר בתקציב שלך wr250r שיצא מהחברה לפני פחות מחודשיים אם אתה מעוניין דבר איתי אחי 0526074082 יוסי

Member
    ראיתי עכשיו הוסקוורנה 350 2015 עם מלא תוספות ב29 אלף. לדעתי שווה. אל תתפשר על דו"ש כי יימאס לך מהכוח והמשקל מהר

Senior Member הסמל האישי של doutsh
    ראיתי עכשיו הוסקוורנה 350 2015 עם מלא תוספות ב29 אלף. לדעתי שווה. אל תתפשר על דו"ש כי יימאס לך מהכוח והמשקל מהר
    קראת את מה שהכותב מבקש?
    הוא צריך להגיע לשטח ברכיבה, ואולי גם רכיבות בינעירונית ארוכות. בהצלחה לך לעשות את זה על הוסקווארנה 350.
    אגב, במחיר הזה הוא או שחוט או רישוי אפור.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי doutsh צפיה בהודעה
    קראת את מה שהכותב מבקש?
    הוא צריך להגיע לשטח ברכיבה, ואולי גם רכיבות בינעירונית ארוכות. בהצלחה לך לעשות את זה על הוסקווארנה 350.
    אגב, במחיר הזה הוא או שחוט או רישוי אפור.
    כן קראתי מה שהכותב מבקש. האופנוע 148 שעות זה מעט. והרישוי צהוב. לא צריך להתנפל ולחשוב שאתה יודע הכל. היה לי הסקי 250 טיילתי איתו חצי מדינה. גם בכביש

כן קראתי מה שהכותב מבקש. האופנוע 148 שעות זה מעט. והרישוי צהוב. לא צריך להתנפל ולחשוב שאתה יודע הכל. היה לי הסקי 250 טיילתי איתו חצי מדינה. גם בכביש
    אופנוע בין פחות משלוש שנמכר בפחות מחצי ממחיר חדש (ו-13 אלף ו-30% מתחת למחירון), צריך להדליק נורת אזהרה.

ייתכן שרכבת על האסקי 250 בכביש, גם אני עושה קטעי קישור מדי פעם על ה-125, ויש אפילו מישהו שעשה את הדקאר של שנה שעבר על 125.
    זה לא אומר זה מומלץ או כדאי.
    אלה אופנועים מקצועיים עם שחיקה גבוהה וטיפולים צפופים. לרוכב ממוצע שעושה כשתי שעות מנוע בסוף השבוע, להוסיף 1-2 שעות מנוע בשבוע רק על הדרך לשטח,
    תכפיל את הטיפולים הקטנים ותקצר חיים של מכלולים אחרים (צמיגים למשל) ביותר מזה.
    אם היה הגיוני לרכב על אופנוע אינדורו מקצועי בכביש, קטוגריית הדו"ש היתה נכחדת.

Member
    אופנוע בין פחות משלוש שנמכר בפחות מחצי ממחיר חדש (ו-13 אלף ו-30% מתחת למחירון), צריך להדליק נורת אזהרה.

ייתכן שרכבת על האסקי 250 בכביש, גם אני עושה קטעי קישור מדי פעם על ה-125, ויש אפילו מישהו שעשה את הדקאר של שנה שעבר על 125.
    אלה אופנועים מקצועיים עם שחיקה גבוהה וטיפולים צפופים. לרוכב ממוצע שעושה כשתי שעות מנוע בסוף השבוע, להוסיף 1-2 שעות מנוע בשבוע רק על הדרך לשטח,
    למי שאין כסף שלא יכנס לתחום הכל יקר. לגבי המחיר יש הרבה אנשים שלחוצים לכסף אנחנו בתקופת מיתון קשה אולי אתה לא מרגיש את זה ולכן המחירים יורדים מאוד גם בפחיות. אם כבר קונים עדיף משהו טוב כדי להנות. בקיצור כל אחד דעה משלו

Senior Member הסמל האישי של Shasha127

הטעות שלך היא שאתה משווה 125 דו"פ למרובע מודרני
    המרובעים המודרנים מאוסטריה ללא קשר לצבע (הסקי או קטמ) קרי 350 ומעלה לא רואים ממטר רכיבות כביש גם של שעה ויותר. אתה תרגיש את זה בתחת, את האופנוע זה לא מעניין. זה כן יעלה לך בצמיגים, בשעות מנוע, ובקילומטרז' כללי על השעון. מבחינת המנוע והמכלולים - אתה לא ממש מזיז לו כל עוד תרכב בסל"ד סביר ולא מצערת פתוחה לחלוטין (וזה לא ממש בעיה אם יחסי ההעברה לא גבוהים בטירוף כמו בדו"פ 125, ההילוך השישי בגיר של מרובע 350 ומעלה מאפשר אחלה שיוט).
    אני רוכב על כלי אנדורו מקצועי לא יום יום אלא בסופ"שים, אבל אין סיבוב של פחות מ200 ק"מ כאשר כמעט תמיד יש כמה עשרות ק"מ על אספלט וכבר יצא לי יותר מפעם לעשות איתו רכיבות מאוד ארוכות על הכביש.
    לכן שוב, כל עוד זה מרובע אוסטרי מודרני וכל עוד אין לך גג"שים עם יחסי העברה מגוחכים מבחינת המנוע לא תהיה בעיה כל עוד לא תרכב עם מצערת פתוחה לחלוטין וסל"ד בשמיים.
    נערך לאחרונה על ידי Shasha127; 29-03-2018 בשעה 22:48.

ההתלבטות שלך היא קלה יחסית.
    כמו שכבר אמרו האופציות היחידות הרלוונטיות הן WR250R וDRZ400.
    שניהם יעשו מה שתרצה בשטח (קצת פחות בקלות מאופנועי אינדורו טהורים, אבל יעשו) ושניהם יאפשרו התניידות סבירה בכביש.
    התקציב שלך דווקא סביר מאד לאופנועים הללו, בהנחה שזה לא כולל ציוד רכיבה וביטוח.
    לי היה DRZ400 עם קצת הסבות לדגם ה-E, ולחבר היה WR250R, כל אחד התחבר יותר לאופנוע שלו.
    לי הרגיש שלDRZ יש יתרונות בשטח ולWR בכביש, ומאחר וכמעט לא נסעתי בכביש הDRZ התאים לי יותר (יש רק חמישה הילוכים!)
    ממליץ לך לקחת רכיבת מבחן על שניהם ולהחליט.
    בהצלחה