נכתב במקור על ידי
Zalait1992
לעוזרים שלום,
לאחרונה רכשתי סוזוקי gs500 שנת 99 שעבר הסבה לקפה רייסר על מנת להמשיך את הפרוייקט אבל
לצערי הידע שלי במכונאות שואף לאפס ולמעט ידיים טובות אין לי עוד מה להציע. - ניתן לסדר זאת בעזרת קורס ואפילו מומלץ
האופנוע היה במוסך ועבר טיפול שמנים והוחלפו צמיגים רק בשביל הראש השקט.
על פניו, האופנוע במצב ממש טוב והמוכר אמר ששיפץ את המנוע בכללותו (בתקווה שזה נכון).
הייתי רוצה לפרק את האופנוע, לצבוע את המנוע, השילדה והפח (האם מומלץ לפרק את כולו ?). - בשביל צביעה טובה צריך להפריד את כול החלקים, להכין אותם, לצבוע ואז להרכיב
בנוסף, אשמח לייעוץ לגבי הדברים הבאים :
האם כדאי לרכוש קרבורטור חדש ? - האם צריך? ואיך יודעים איזה מתאים ? - מקורי או תחליפי תואם או עפ"י המלצות מכאלו שכבר החליפו האם להחליף דיסקיות בקלאץ יעזור או שכדאי להחליף אותו ? (קלאץ תקין) - אם אין בעיה של החלקה עם המצמד אין למה להחליף
משהו לגבי מערכת קירור..? ?
האם יש צורך להחליף את הצנרות של הנוזלים ? - באם הגיע זמנם או באם אתה מחליט להחליפם בלי קשר
איזה פילטרים להזמין ? - עפ"י ספר הרכב מה לגבי בולמים ומזלג, איך אפשר לדעת מה יתאים לו ? - עפ"י ספר הרכב
איך ניתן לחדש את כל המערכת מחלודה ? (ברגים וכו') - ניקוי ע"י מברשת פלדה\מכונת טאמבלר (בעיקר לחלקים קטנים)
איך ניתן לחדש את מיכל הדלק מבפנים ? - שמעתי על חומר ששופכים ומצפה את הבפנים אבל אין לי נסיון איתו, חפש ברשת האם ניתן להוסיף מד דלק ? - ייתכן ותלוי באם יש מדיד מתאים או ע"י התאמת מדיד האם כדאי להחליף צמת חשמל וקונקטורים ? - תלוי במצב שלה\ם ו\או הדרישה שלך
מה הכי חשוב בשיפוץ אופנוע ישן והאם דילגתי על פרט הכרחי..? - ראש שקט, כלים, מוזיקה טובה
אני יודע שלא ניתן ללמד הכל בבת אחת אבל אשמח לכל עזרה שאפשר על מנת ללמוד..
תודה מראש