תוצאות 1 עד 7 מ 7

אשכול: עזרה | פרוייקט קפה רייסר

Junior Member

עזרה | פרוייקט קפה רייסר

לעוזרים שלום,

לאחרונה רכשתי סוזוקי gs500 שנת 99 שעבר הסבה לקפה רייסר על מנת להמשיך את הפרוייקט אבל
    לצערי הידע שלי במכונאות שואף לאפס ולמעט ידיים טובות אין לי עוד מה להציע.
    האופנוע היה במוסך ועבר טיפול שמנים והוחלפו צמיגים רק בשביל הראש השקט.
    על פניו, האופנוע במצב ממש טוב והמוכר אמר ששיפץ את המנוע בכללותו (בתקווה שזה נכון).
    הייתי רוצה לפרק את האופנוע, לצבוע את המנוע, השילדה והפח (האם מומלץ לפרק את כולו ?).
    בנוסף, אשמח לייעוץ לגבי הדברים הבאים :
    האם כדאי לרכוש קרבורטור חדש ? ואיך יודעים איזה מתאים ? האם להחליף דיסקיות בקלאץ יעזור או שכדאי להחליף אותו ? (קלאץ תקין)
    משהו לגבי מערכת קירור..?
    האם יש צורך להחליף את הצנרות של הנוזלים ?
    איזה פילטרים להזמין ? מה לגבי בולמים ומזלג, איך אפשר לדעת מה יתאים לו ?
    איך ניתן לחדש את כל המערכת מחלודה ? (ברגים וכו')
    איך ניתן לחדש את מיכל הדלק מבפנים ? האם ניתן להוסיף מד דלק ? האם כדאי להחליף צמת חשמל וקונקטורים ?
    מה הכי חשוב בשיפוץ אופנוע ישן והאם דילגתי על פרט הכרחי..?

אני יודע שלא ניתן ללמד הכל בבת אחת אבל אשמח לכל עזרה שאפשר על מנת ללמוד..

תודה מראש

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    ציטוט נכתב במקור על ידי Zalait1992 צפיה בהודעה
    לעוזרים שלום,

לאחרונה רכשתי סוזוקי gs500 שנת 99 שעבר הסבה לקפה רייסר על מנת להמשיך את הפרוייקט אבל
    לצערי הידע שלי במכונאות שואף לאפס ולמעט ידיים טובות אין לי עוד מה להציע. - ניתן לסדר זאת בעזרת קורס ואפילו מומלץ
    האופנוע היה במוסך ועבר טיפול שמנים והוחלפו צמיגים רק בשביל הראש השקט.
    על פניו, האופנוע במצב ממש טוב והמוכר אמר ששיפץ את המנוע בכללותו (בתקווה שזה נכון).
    הייתי רוצה לפרק את האופנוע, לצבוע את המנוע, השילדה והפח (האם מומלץ לפרק את כולו ?). - בשביל צביעה טובה צריך להפריד את כול החלקים, להכין אותם, לצבוע ואז להרכיב
    בנוסף, אשמח לייעוץ לגבי הדברים הבאים :
    האם כדאי לרכוש קרבורטור חדש ? - האם צריך? ואיך יודעים איזה מתאים ? - מקורי או תחליפי תואם או עפ"י המלצות מכאלו שכבר החליפו האם להחליף דיסקיות בקלאץ יעזור או שכדאי להחליף אותו ? (קלאץ תקין) - אם אין בעיה של החלקה עם המצמד אין למה להחליף
    משהו לגבי מערכת קירור..? ?
    האם יש צורך להחליף את הצנרות של הנוזלים ? - באם הגיע זמנם או באם אתה מחליט להחליפם בלי קשר
    איזה פילטרים להזמין ? - עפ"י ספר הרכב מה לגבי בולמים ומזלג, איך אפשר לדעת מה יתאים לו ? - עפ"י ספר הרכב
    איך ניתן לחדש את כל המערכת מחלודה ? (ברגים וכו') - ניקוי ע"י מברשת פלדה\מכונת טאמבלר (בעיקר לחלקים קטנים)
    איך ניתן לחדש את מיכל הדלק מבפנים ? - שמעתי על חומר ששופכים ומצפה את הבפנים אבל אין לי נסיון איתו, חפש ברשת האם ניתן להוסיף מד דלק ? - ייתכן ותלוי באם יש מדיד מתאים או ע"י התאמת מדיד האם כדאי להחליף צמת חשמל וקונקטורים ? - תלוי במצב שלה\ם ו\או הדרישה שלך
    מה הכי חשוב בשיפוץ אופנוע ישן והאם דילגתי על פרט הכרחי..? - ראש שקט, כלים, מוזיקה טובה

אני יודע שלא ניתן ללמד הכל בבת אחת אבל אשמח לכל עזרה שאפשר על מנת ללמוד..

תודה מראש
    אם האופנוע במצב טוב ומתפקד הייתי מציע לא לגעת בו ולרכוש בנתיים ידע וכלים בשביל לטפל בו עתידית ובמקביל לסדר דברים עפ"י יכולת. תשיג ספר רכב של הכלי, יש שם את כל המידע שאתה צריך בנוגע למתי להחליף ואיך לבדוק באם צריך להחליף. תראה סרטונים, תחרוש פורומים ושרשורים בנושא מהארץ ומחו"ל.
    בנוסף ממליץ על הקורס אופנוטרוניקה אצל אביעד (במקס פיין בתל אביב).

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    לגבי צנרת מים, שווה להחליף כל x שנים או כשרואים שהצינורות יבשים/סדוקים. מניח שאין לך מושג מתי ואם ההוחלפו אי פעם.
    נוזל קירור מחליפים ע"פ הוראות יצרן (נניח חמש שנים).
    קלאץ'- כבר אמרו.

Senior Member
    ברוך הבא למועדון בעלי ה-GS500. ממליץ לך להצטרף לקבוצת הפייסבוק Suzuki GS500 Israel לקבלת תשובות קונקרטיות, עזרה, חלפים וכו'.

בג'יאס אין נוזל קירור. האופנוע מקורר אוויר (לשם כך הסנפירים בצד ראש המנוע), ובדגמי ה-F עם הפיירינג יש רדיאטור שמן קטן. במידה ואינך צריך להחליף קלאץ' (מרגיש שהוא מחליק), תחסוך מעצמך. כנ"ל עם קרבורטורים - הם סדוקים? לא? אז תשאיר אותם.
    צנרת בלימה - מומלץ להחליף נוזל בלמים בערך כל שנתיים. מעבר לפילטר שמן ופילטר אוויר אין עוד פילטרים על האופנוע הזה, הוא מאוד פשוט לעבודה.
    מד דלק - אפשר אבל מיותר מאוד, תלמד מה הטווח שיש לך לפי קילומטראז' ותתדלק לפני ההגעה לרזרבה. צמת חשמל וקונקטורים - תלוי מאוד באופנוע, אם זה עובד ובמצב טוב אז בשביל מה להתעסק בזה?

כאחד שמחזיק GS500 כבר שנתיים וכ-30 אלף ק"מ אגיד לך כמה טיפים:
    הבולמים המקוריים פח, השדרוג הנפוץ ביותר הוא קפיץ אחורי של סוזוקי קטאנה 600/R6R שנת 06-09. גם בולם של SV650 ייכנס אבל זה ידרוש ניסורים ומדידות. בפרונט - שמן סמיך יותר (15w/20w במקום ה-10w הסטנדרטי). כנס גם ל-sonicsprings יש להם מחשבון לפי משקל הרוכב, צורת הרכיבה ובעזרתו תוכל להתאים קפיצים חדשים לפרונט. אופציה אחרת היא להתאים פרונט של GSXR ישן.

כיווני שסתומים הם עניין קריטי. בגדול מומלץ לבדוק כל טיפול קטן (5K) אבל לרוב זה מתאזן וגם כל 10K זה בסדר גמור לבדוק. שמן - לבדוק על בסיס יומי בהתחלה לראות מה צריכת השמן של הכלי שלך (על ג'ק אמצע ובמישור, אם אין ג'ק אמצע אז תשב על הכלי ותאזן אותו ותבדוק. לא צריך להבריג את המדיד, תוציא, תנגב, תניח אותו ותבדוק.)

ותתחיל בקטן. האופנוע נוסע? יופי,תתחיל להתעסק לאט ולרכוש כלים.

איזה כלי קנית? אני מכיר את רוב ה-GSים בארץ, אתה מדבר על הקפה רייסר המושחר, על הירקרק או על זה עם המיכל בצביעה מקורית והמושב המקוצר, עם האגזוז העטוף ב-heat wrap בז'?

Junior Member
    תודה רבה על התשובה המפורטת, מעריך את זה מאוד..
    קניתי את הירוק, גם הצנרת שלו עטופה בבז'

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Zalait1992 צפיה בהודעה
    תודה רבה על התשובה המפורטת, מעריך את זה מאוד..
    קניתי את הירוק, גם הצנרת שלו עטופה בבז'
    חמוד לאללה. חוץ מזה שהוא נראה כמו ערכת נושא של ווינדוס XP בצביעה שלו הוא באמת שנראה יפה ביחס לרוב הכלים שיש בארץ. תתחדש!

Senior Member
    צרם לי קצת שאתה מדבר על מערכת קירור,זהו,שאין.
    אין קירןר מים,אין רדיאטור.
    פשוט וקל.