תוצאות 1 עד 13 מ 13

אשכול: התלבטות על אופנוע קאסטום ככלי משני

Junior Member

התלבטות על אופנוע קאסטום ככלי משני

שלום רב,
    אני מעוניין לרכוש אופנוע לנסיעות בינעירוניות קצרות ולתוך העיר. יש ברשותי רכב גדול ( שברולט סילברדו ) ועם כל אהבתי הרבה אליו קצת מעייף להיכנס איתו לעיר, שלא לדבר על חנייה. לא יודע אם זה קשור או לא אבל משתף כדי להבין את מטרת האופנוע.
    לעניין עצמו.... אני מתלבט על אופנוע קטן 250 - בינוני 500 לימים שבהם אצא רכוב. המטרה היא להגיע בכיף לאן שצריך, לא מחפש לתת בראש ולא ממהר אבל מחפש חוויה כיפית. ההבדל מבחינתי בנפח הוא רק לטובת מומנט ולאמץ פחות את המנוע במהירות שיוט של 100 קמ"ש ( טוב גם צליל.... ). קילומטראז' צפוי ביום 20-50 ק"מ.
    כאן יש התלבטות בין הקאסטומים היפנים לסינים.
    התקציב 10K-20K
    יפנים - EN500, ויראגו, GZ250. מודלים 95-05
    סינים - קיוואי Blackstar250, יוסנג אקילה GV250פתוח להצעות... מודלים 14-17
    שאלת משנה - המחירים של האופנועים היפנים כאילו תלושים מהמציאות ומהמחירון. על אופנוע מודל 2001 המופיע במחירון 4,500 מבקשים 18,000.... מי חי בסרט ? המחירון או השוק ?
    תודה רבה
    נתי

נערך לאחרונה על ידי Natibaz; 12-04-2018 בשעה 08:24.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    המחירון מהווה המלצה.
    רבים מין הוויראגו הם כלים ששופצו וכאמור כלי שמור ועובד באופן טבעי אדם יבקש יותר.
    בגדול הכל עניין של היצע וביקוש.
    אתה יכול לחפש את מועדון ויראגו בפייס (אבי רואש בחור נחמד שישמח לעזור).
    חשוב שתזכור שהכלים ישנים עם זמינות חלפים נמוכה בארץ.

את הסינים / קוראנים (יוסאנג) אני לא מכיר תוכל גם עליהם לשאול במועדון ויראגו.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    גם ברכב ה"מחירון" בגדר המלצה בלבד.עם אופנעים ,ישנים במיוחד-המחירון לא מעביר שום מידע.זה המציאות.
    כך אופנוע ישן (ב 4.5? -שזה חתיכת ברזל עם ניירת) תשקיע בו כמו שצריך ,"יישור קו"=תעשה חשבון פשות .
    אחרי -ספר לנו כאן מה יצא לך
    נערך לאחרונה על ידי Busy; 12-04-2018 בשעה 11:30.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    קנה קטנוע
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member הסמל האישי של erani99
    היוסאנג כלים נחמדים מאוד (האקילה 650 למשל יש כמה שנים שהכלים עם למעשה מנוע של SV650 של סוזוקי, אחלה כלי עם אמינות טובה ולדעתי תג מחיר לא בשמים), והם קוריאנים ולא סינים (אל תבייש אותם בהשוואה)
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

Junior Member
    כשבישראל יידעו לבנות, לייצר, לתכנן לטווח ארוך ולעמוד בזמנים כמו הסינים אני אחשוב על האפשרות של להעריך אותם קצת פחות

Senior Member
    הויראגו מציע הכי הרבה "אופנוע" מעל שאר הרשימה. אם תמצא אותו בנפח 750 אתה תהנה מאוד

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    במקומך, הייתי נמנע מכלים "דמוי-קאסטום" זולים כגון האקילה והסינים שהזכרת.
    הם נראים טוב מרחוק, אבל בפועל מדובר בכלים זולים ופרימיטיביים, עם יכולות דינמיות נמוכות והרבה פלסטיק דמוי כרום.
    הם לא נוחים, הם לא מאיצים טוב, לא בולמים טוב. פרט למראה (שהוא עניין של טעם) הם מפסידים לאופנועי כביש "סטנדרטיים" בנפח זהה בכל פרמטר.
    מהיפאנים בני ה-20 (ויראגו) הייתי בורח כמו מאש. לא משנה כמה האופנוע היה אמין כחדש, הגיל עושה את שלו - ואתה בוודאות תידרש להשקיע בתיקונים יקרים, ולהמתין ארוכות לחלפים מחו"ל.
    וכן, מי שחי בסרט במקרה הזה זה המחירון. אף אחד לא ימכור לך אופנוע נדיר, שתוחזק ושופץ ברמה סבירה תמורת מחיר של 2 חבילות חלקים מחו"ל. מה הטעם? עדיף להשאיר אותו במחסן, עוד 10 שנים הוא יהיה כלי אספנות.
    לדעתי, כדאי לך ללכת בכיוון קצת שונה.
    תחשוב - אולי הרויאל אנפילד מוצא חן בעיניך? הוא בהחלט יפה ומיוחד, קלאסי, מנוע גמיש, פשוט לתחזוקה.
    יכול להיות, שתוכל בתקציב שלך לרכוש גם קאוואסאקי W800. אל תיבהל מהנפח - מדובר באופנוע מאוד מתון וידידותי.
    אם יש בידיך רישיון A - אז יש עוד כל מני אופציות מעניינות.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    במקומך, הייתי נמנע מכלים "דמוי-קאסטום" זולים כגון האקילה והסינים שהזכרת.
    הם נראים טוב מרחוק, אבל בפועל מדובר בכלים זולים ופרימיטיביים, עם יכולות דינמיות נמוכות והרבה פלסטיק דמוי כרום.
    הם לא נוחים, הם לא מאיצים טוב, לא בולמים טוב. פרט למראה (שהוא עניין של טעם) הם מפסידים לאופנועי כביש "סטנדרטיים" בנפח זהה בכל פרמטר.
    מהיפאנים בני ה-20 (ויראגו) הייתי בורח כמו מאש. לא משנה כמה האופנוע היה אמין כחדש, הגיל עושה את שלו - ואתה בוודאות תידרש להשקיע בתיקונים יקרים, ולהמתין ארוכות לחלפים מחו"ל.
    וכן, מי שחי בסרט במקרה הזה זה המחירון. אף אחד לא ימכור לך אופנוע נדיר, שתוחזק ושופץ ברמה סבירה תמורת מחיר של 2 חבילות חלקים מחו"ל. מה הטעם? עדיף להשאיר אותו במחסן, עוד 10 שנים הוא יהיה כלי אספנות.
    לדעתי, כדאי לך ללכת בכיוון קצת שונה.
    תחשוב - אולי הרויאל אנפילד מוצא חן בעיניך? הוא בהחלט יפה ומיוחד, קלאסי, מנוע גמיש, פשוט לתחזוקה.
    יכול להיות, שתוכל בתקציב שלך לרכוש גם קאוואסאקי W800. אל תיבהל מהנפח - מדובר באופנוע מאוד מתון וידידותי.
    אם יש בידיך רישיון A - אז יש עוד כל מני אופציות מעניינות.
    בתור אחד שהיו לו 2 יוסאנגים (אחד שנת 2007 קרבורטור ואחד בבעלותי כרגע שנת 2015 הזרקה) וגם ויראגו 500 שנת 1995, אני לא מסכים עם מה שאמרת.
    היוסאנג אומנם זול אבל הביצועים שלו והנוחות הם מבין הטובים לקטגוריית הקרוזרים של 250 סמ"ק, נכון שאפשר לקנות אופנוע עם מכלולים ורמת גימור גבוהה יותר במחיר דומה ואפילו נמוך לו אבל קרוזרים לא קונים מהסיבות האלה לא כ"אופנוע שני" בכו מקרה כמו שפות"ש ציין.
    אני רוכב על היוסאנג לפחות 70 ק"מ ביום (35 ק"מ בערך הלוך אז תוסיף חזור ועוד סיבובים קטנים בעיר לסידורים ולא מכליל טיולים בסופשים שיכולים הגיע גם ל200 ק"מ), חוץ מזה אני מטייל לרוב עם חברה שלי כמורכבת והיא לא מתלוננת על נוחות, האופנוע סוחב את שנינו בקלות ואנחנו עומדים ברצב עם קרוזרים בנפח הרבה יותר גבוה (לרכב מהר זו לא הפואנטה).
    לכן אם אתה מפחד לגעת בכלים ישנים אז דעתי האישית היא שיוסאנג יספק אותך אבל עד שלא תרכב על אחד ותבדוק אותו לא תדע.
    אם אתה לא פוחד לגעת בכלים ישנים אז הויראגו מציע ביצועים דומים ליוסאנג (למרות נפח מנוע גדול יותר), קשה למצוא כלים במצב שבו לא תצטרך להשקיע בו, לכן אם אה מוכן לזה כספית ונפשית שכנראה תצטרך להזמין חלקים ולחכות אז האופנוע לגמרי אמין ונעים אחרי יישור קו.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי HeartWood צפיה בהודעה
    בתור אחד שהיו לו 2 יוסאנגים (אחד שנת 2007 קרבורטור ואחד בבעלותי כרגע שנת 2015 הזרקה) וגם ויראגו 500 שנת 1995, אני לא מסכים עם מה שאמרת.
    היוסאנג אומנם זול אבל הביצועים שלו והנוחות הם מבין הטובים לקטגוריית הקרוזרים של 250 סמ"ק, נכון שאפשר לקנות אופנוע עם מכלולים ורמת גימור גבוהה יותר במחיר דומה ואפילו נמוך לו אבל קרוזרים לא קונים מהסיבות האלה לא כ"אופנוע שני" בכו מקרה כמו שפות"ש ציין.
    אני רוכב על היוסאנג לפחות 70 ק"מ ביום (35 ק"מ בערך הלוך אז תוסיף חזור ועוד סיבובים קטנים בעיר לסידורים ולא מכליל טיולים בסופשים שיכולים הגיע גם ל200 ק"מ), חוץ מזה אני מטייל לרוב עם חברה שלי כמורכבת והיא לא מתלוננת על נוחות, האופנוע סוחב את שנינו בקלות ואנחנו עומדים ברצב עם קרוזרים בנפח הרבה יותר גבוה (לרכב מהר זו לא הפואנטה).
    לכן אם אתה מפחד לגעת בכלים ישנים אז דעתי האישית היא שיוסאנג יספק אותך אבל עד שלא תרכב על אחד ותבדוק אותו לא תדע.
    אם אתה לא פוחד לגעת בכלים ישנים אז הויראגו מציע ביצועים דומים ליוסאנג (למרות נפח מנוע גדול יותר), קשה למצוא כלים במצב שבו לא תצטרך להשקיע בו, לכן אם אה מוכן לזה כספית ונפשית שכנראה תצטרך להזמין חלקים ולחכות אז האופנוע לגמרי אמין ונעים אחרי יישור קו.
    בתור אחד שהחזיק במשך כמה שנים יוסאנג GT250 כאופנוע חלופי, והשתתף בשיפוץ מנוע של יוסאנג GTR250, אני עומד מאחורי המילים שלי.
    זה אופנוע שבנוי לא משהו, איכות חומרים נמוכה, מתלים גרועים, ברקסים גרועים ב-GT וסבירים ב-GTR, מנועים שסובלים מהתחממות יתר אם אתה משייט במהירויות גבוהות.
    המנוע עצמו חלש בסל"ד נמוך, סביר בסל"ד בינוני (6-8) ומרגיש "חזק" ברצועה צרה בין 8 ל-10 - רק שבילוי שם מקצר משמעותית את תוחלת החיים שלו.
    עד לפני כמה שנים, היתרונות של היוסאנג היו מחיר רכישה נמוך כמשומש, אחזקה פשוטה ומחירי חלפים נמוכים.
    היום, היתרון הראשון כבר לא תקף - יש בשוק כלים טובים בהרבה באותם סדרי גודל של מחיר.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    אולי יעניין אותך.
    *אין לי קשר למכירה או לאופנוע, סתם ראיתי את זה בפייסבוק...

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    קנה קטנוע

קנה קטנוע
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של אRני
    קנה קליבלנד