הי לכולם.
קצת חפירות רקע.
אני בן 40 עם למעלה מ20 שנות נהיגה במכונית צמודה (רשיון B). אוהב לנהוג ונוהג ביומיום על רכב טורבו/ידני לא מאוד חזק כשאני לא מהזן הפושטקי אלים (נוהג זהיר עם רקורד נקי לחלוטין של אפס תאונות ואפס עבירות תנועה. גם כשהיו לי רכבים די מהירים ואגרסיביים, נסעתי כמו בן אדם). בנוסף, אני רוכב על אופניים מגיל אפס.
אין לי במשפחה הקרובה אף אחד שרוכב על דו-גלגלי ואי שם בתיכון, כשעלה נושא הרשיון ל50 סמ"ק, הוא נקבר באבחה. גם מקרב החברים אין אף רוכב (גיקים כולם... מה לעשות...) ואני כאן כי אין לי ממש עם מי להתייעץ.
במהלך השנים הייתי עסוק בהרבה דברים אחרים והעניין בכלל לא היה על הפרק אבל לאחרונה גיליתי (באיחור של למעלה מעשור) שאותו סף ישן של 50 סמ"ק שהכרתי עלה ל125 סמ"ק ושהוצאת רשיון A2 מתאים היא בעיה קטנה מאוד. במסגרת חגיגות משבר גיל ה40, עשיתי קצת שיעורי בית, דיברתי עם מורה לנהיגה מומלץ מהאיזור, הוצאתי טופס ירוק (חינם! הופתעתי!) וקצת ביאסתי את האופטומטריסט בסופרפארם (שלא מצא בעיות באף עין ולמרות שהוא חיפש, גם לא מצא את עדשות המגע שאין לי).
הכוונה הכללית היא לקנות אופנוע 125 סמ"ק מקורר מים חדש ואין מגבלות של תקציב בסכומים המדוברים. האופציות הרלוונטיות שמצאתי הן ימאהה MT-125, ק.ט.מ דיוק 125, הונדה CB125R וסוזוקי GSX-S125 (יש גם גירסת R יענו ספורטיבית אבל להבנתי הS צריכה להיות נוחה יותר). ברור לי שלא מדובר פה בחיות עוצמתיות אלא בעגלות קטנות בתחפושת אבל ממה שאני מבין, מדובר בכלים מהנים, מאוזנים, קלים לנהיגה למתחילים שגם ניתן, במידת הצורך, להגיע איתם לאיזור ה100 קמ"ש בצורה בטוחה וזה כל מה שאני מעוניין לקבל. האם יש כלים מוצלחים נוספים שבאים בחשבון? האם יש הבדלים באמינות של האופנועים האלה?
את יבואני הרכב השונים אני מכיר לא רע אבל את יבואני האופנועים אני לא מכיר בכלל. האם יש הבדלים בין השירות/אחריות שמקבלים מהם בצורה שיכולה לפסול אופציות מסוימות או לתעדף אחרות?
לוגיסטית, אני הולך להוציא רשיון על טוסטוס עם תיבה רציפה. לכלים שאני מעוניין לקנות יש תיבה ידנית. מקריאה רוחבית של התייחסויות רלוונטיות, אנשים טוענים שהמעבר הוא לא בעייתי במיוחד ועדיין זה מרגיש לי פרובלמטי להופיע לנסיעת מבחן על כלי ידני עם אפס נסיון. לא פחות פרובלמטי זה לקנות אופנוע בלי נסיעת מבחן ואז להגיע לאסוף אותו ולהשתנק בדרכי הביתה, בתקווה שאני לא אסיים מתחת לגלגלים של משאית. האם אתם מכירים איזה מורה/בית ספר/חברה שמאפשרים להתנסות/לשכור לכמה שעות כלי 125 סמ"ק ידני? לחילופין, האם יש נשמות טובות מאיזור המרכז/שרון שמוכנות לעזור בזה עם הכלי שלהן? (מבטיח לשלם על דלק ועל כל נזק אם אני חלילה אגרום). האם קיימים פתרונות רלוונטיים אחרים?
אני מבין שביטוחים הם בעיה ושביטוח חובה קונים מהפול. מה לגבי ביטוח צד ג'? (או מקיף?) כמה הנזק צפוי להיות גדול? איפה מומלץ לעשות?
(לא שכחתי את עניין המיגונים. זה נלקח בחשבון ואני אקנה את כל מה שצריך מאיכות טובה. כרגע אין לי שאלות בעניין)
דבר אחרון, מי ששרד את כל המלל כבר הבין שזה משהו שאני רוצה לעשות בשביל הכיף. כן, זה כיף שעולה כסף אבל בתכלס טיולים לחו"ל הם נזק מאותו סדר גודל וההנאה מהם יחסית מוגבלת. האם נראה לכם שאני הולך להנות או שאני סתם קלולס שלא יודע למה הוא מכניס את עצמו וצפוי לעוגמת נפש?
תודה מראש על כל התייחסות רלוונטית!

ציטוט ההודעה בתגובה