שלום,
קניתי honda crf250l יד 2 מאדם שקנה את האופנוע חדש מהחברה וכמעט לא נסע בו.
האופנוע 10 חודשים על הכביש ונסע 250 ק''מ.
לפי מה שהבנתי טיפול ראשון צריך להיות לאחר 1000 ק''מ או לאחר 6 חודשים.
האם זה שלא עשו טיפול יכול לגרום נזק?
האם לעשות טיפול עכשיו או לחכות ל 1000 ק''מ?
האם כדאי להמשיך הרצה בכלל?
מה מהות ההרצה? ואם זה רלוונטי בכלל בימנו?
תודה.
ראשית, אני מסייג את הדברים שלי בזה שאני מדבר מתוך היכרות עם עולם המכוניות ולא עם עולם האופנועים אבל מנוע זה מנוע (ויתקנו אותי אחרים אם אני טועה).
במנועים חדשים, טבעות האטימה שעל הבוכנות (הרינגים) עדיין לא יושבות לגמרי במקום ולכן היצרנים ממליצים לנסוע בצורה לא אגריסיבית ולהגביל את הסל"ד בקילומטרים הראשונים, אחריהם הרינגים כבר מתיישבים במקומם. זו מהות ההרצה כשההמלצות המדויקות של היצרן צריכות להופיע בחוברת של האופנוע.
בנוסף, חלקי מנוע שונים מיוצרים מגושי מתכת שעוברים עיבוד שבבי ובתחילת החיים שלהם, שאריות קטנטנות מהשבבים האלה עדיין קיימות במנוע ונאספות על ידי השמן והפילטר ויכולות לפגוע באפקטיביות של השמן. זו כנראה הסיבה שהיצרן מבקש לעשות טיפול אחרי ההרצה (טיפול שכולל החלפה של שמן ופילטר שמן).
ממה שאתה מתאר, קשה לי מאוד להאמין שנגרם נזק כלשהו למנוע אבל קח בחשבון שהוא עדיין באחריות והעובדה שלא בוצע טיפול בזמן עלולה להשפיע על הנכונות של היבואן לכבד את האחריות במידה (המאוד לא סבירה) שהמנוע יעשה בעיות בשנה הקרובה.
בכל מקרה אני חושב שיהיה נכון להתייעץ עם השירות של היבואן/מוסך מורשה יבואן. זה נכון שיש להם אינטרס להגיד לך לבצע טיפול מיד (וזה כנראה מה שהם יגידו לך) אבל אישית הייתי עושה טיפול בכל מקרה רק בקטע של יישור קו מינימלי של קונה חדש.
תתחדש!