אז ככה, אני בן 24 ובקרוב אתחיל ללמוד נהיגה על אופנוע רישיון A1 וכבר כמה זמן הסתכלתי על אופנועים. הסיבה העיקרית למעבר לאופנוע היא שבא לי משהו חדש בחיים, נחנקתי כבר מתחבורה ציבורית ולצאת לטיולי אופנוע בסופ"ש נשמע זורם. וגם אופנועים שנראים ממש טוב עושים לי את זה בקטע מיני למען האמת :P
בהתחלה הייתי ממש נעול על אופנוע קרוזר אבל אני רואה שזה ממש בעייתי למצוא אופנוע כזה במחיר ובנפח שאני רוצה אז אולי אתפשר על אופנוע ספורט. אגב הנסיעות שלי לעבודה לוקחות 10 ק"מ לכיוון אחד.
סדר העדיפויות שלי (1 הכי חשוב והסדר יורד) הוא כזה:
1. אמינות - אופנוע שידוע שהוא הונדס כמו שצריך ולא עושה בעיות. לא באמת צריך להסביר את עצמי פה
2. כוח וכיף - הגבול הוא מן הסתם 47 כ"ס אבל עדיין אני רוצה אופנוע שנראה טוב (קרוזרים הכי עושים לי את זה, אחרי זה רק ספורט) ושכיף ליסוע עליו. יכולים להאיץ בקל ומהירות מקסימאלית מספיק גבוהה ככה שאת ה- 110 קמ"ש הם סוחבים בקלות
3. מחיר התחלתי - אני מן הסתם אקנה ביד 2, ואני מכוון לסביבות ה25 אלף. אופנוע בן 4 שנים לא יותר.
4. נוחות - משהו שנוח ליסוע עליו ולא איזה אופנוע שמאלץ אותך להישען על המכסה של הטנק דלק ונאנס לך הגב מהנסיעה. עוד סיבה למה עדיף קרוזר ולא ספורט (אבל שוב לשנה הראשונה אני יכול זה לא סוף העולם)

אשמח לעצות
ממה שבדקתי עד עכשיו ראיתי שבתור אופנוע כניסה מומלץ:
Honda CBR500R
Honda CB500X
Kawasaki Ninja 300
הלוואי שהייתי יכול לקנות את Honda Rebel 500 אבל הוא חדש מידי ולא קיים ביד 2
לא יודע אם מומלץ מבחינת אמינות אבל keeway Blackster 250 נראה טוב. לא בטוח אבל אם הוא יספק אותי מבחינת כוח :\ אין לי מספיק ניסיון אז אשמח לדעות עליו.
וזהו לא מצאתי קרוזר אמין במחיר שפוי עד 47 כ"ס ביד 2.