עמוד 1 מתוך 8 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 114

אשכול: שושנים בסלובניה (וגם קרואטיה) אל תהיו קטנוניים.

Senior Member הסמל האישי של השושנים

שושנים בסלובניה (וגם קרואטיה) אל תהיו קטנוניים.

הרפתקה חדשה, כיוון חדש וההתרגשות מתחילה לטפס. אנחנו נפגשים בשלב של אחרי שהמסלול
    כבר נקבע, המלונות נבחרו בקפידה, ועדיין מספיק רחוק מהטיול עצמו וקרוב בכדי לשתף אתכם,
    בתכנון, בדרך קבלת ההחלטות, אופן בחירת המסלול, הקווים המנחים והדרך הפרטית שלנו.

כפי שכבר אמרתי בעבר בטיולים האחרים שלנו, אין זאת הדרך היחידה או הזולה ביותר, אין זאת
    הדרך הנכונה, אבל זאת הדרך שלנו, מותר לנו לטעות, לא תמיד נלך במקומות שאחרים הלכו, אבל
    שמענו את ההמלצות שלהם ולמדנו קצת מהניסיון שלהם, ניצלנו את הידע שלהם על מנת להסיר
    פחדים מהלא ידוע, ואנחנו סומכים על עצמינו שעם הניסיון שצברנו נדע להתגבר ולגלות גם דברים
    חדשים.

בשני השרשורים הקודמים, הטיול בפירנאים והטיול באלפיים כתבתי על שלבי התכנון, כתבתי מהמסע
    עצמו כולל תמונות וכתבתי את הסיכום מהארץ, אחרי שחלק מהדברים שקעו.

גם כאן אכתוב בצורה הזאת, ואצרף מידע רלוונטי לטיול, למי שירצה לעשות זאת בעצמו.

היעד שנבחר כמו שמרמזת הכותרת הן הארצות סלובניה וקרואטיה הממוקמות על המפה בדיוק מול
    חופי איטליה במערב, דבוקים לאלפיים האוסטריים, ושם המשחק שם זה הנופים, המים והמפלים
    והאגמים.

אז איך מתחילים לתכנן טיול בארצות שהמידע עליהם חלקי, מה בוחרים לראות ואיך בעצם מתחילים?
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member
    מאיפה אתה משכיר את הכלי?
    Tracer 900

סבלנות....וחכה שתשמע איזה....

אז מתחילים בעצם מכלום, במיוחד במקומות שאין לך מושג אמתי מה יש לראות בהם מעבר לידע
    כללי איפה הן נמצאות פחות או יותר.

ההחלטה שלנו נפלה אחרי שנבדק לוח הזמנים של הג'ינג'ית ונמצא חלון הזמן האפשרי של שמונה
    ימים, ביוני-יולי. שוב מדובר בתחילת העונה תקופה שהיא פחות מומלצת לטיול באירופה תמיד עדיף
    לפני או אחרי העונה אז המחירים נוחים יותר, הצפיפות באתרים הנחשבים מעטה יותר והכל יותר נוח.
    אבל זה מה שיש ולכן החלטנו להתחיל את הזמנת הכרטיסים והאופנוע כבר בתחילת השנה, ככה ניתן
    עדיין למצוא דילים טובים יותר, ואפשרות הבחירה של זמני הטיסה מגוונים יותר.

כיוון שמאוד אהבנו את הנופים של האלפיים, והחלטנו שאנו רוצים הפעם קצת יותר "תוכן פעיל" ופחות
    כיסוי שטח, סלובניה נשמעה כיעד מצוין במיוחד מכמה חברים שכבר עשו את הנסיעה הזאת על אופנוע.
    כשקוראטיה נבחרה בעיקר בגלל קו החוף שלה והאפשרות לגנוב כמה שעות של מנוחה על החוף, או
    במלונות עם בריכה ופינוקים.

כיוון ששתי הארצות הנ"ל קטנות יחסית והמרחקים בין היעדים אינו גדול, ניתן יחסית הרבה ותר זמן
    שהייה בכל מקום על חשבון זמני רכיבה ומרחקים שנקבעו על לא יותר מ-250 ק"מ מחולקים ביום.
    כשבתכנון הוחלט על רפטיינג, מסלולי הליכה ארוכים יותר ממה שעשינו בנוף של מפלים, אגמים,
    וכמובן עיירות עתיקות, מצודות, ארמונות. המבנה הגאוגרפי של הארצות זימן לנו גם כמה איים,
    עם מעברי מעבורת נחמדים. כמובן שלו וויתרתי על כמה מקטעי רכיבה ופסים מעניינים, וההרים המופלאים
    האלה מספקים הרבה.

השלב הבא היה לעבור על מסלולי טיולים שמומלצים ע"י כל מי שיכלנו לשים עליו את היד, מדרכי תיירים
    חברת טיולי אופנועים, מטיילים פרטיים והרבה שוטטות ברשת. דגנו את המקומות המעניינים בדקנו מה
    מתאים לנו ומגרה לנו את הדמיון, ויצרנו תמהיל המורכב מהרצונות של שנינו.

דקרתי את המפה על פי המקומות ויצרתי מסלול הגיוני ביניהם ובחרתי מסלול מגוון ומעניין.

כיוון שלובליאנה נבחרה להיות נקודת הנחיתה שלנו, המליצו לי על סוכנות אופנועים להשכרה שגם מקיימת
    טיולי אופנועים יעודים בחרתי לאסוף את האופנוע משם, הבחירה שלי לאופנוע הייתה הטרייסר 09 של
    יאמהה. אופנוע שרכבתי עליו בארץ לכמה שעות ותמיד עניין אותי אם זה שפסלתי אותו בקניית הוורסיס
    הייתה נכונה.

חברת ההשכרה היא: Adriatic Moto Tours שממוקמת בלובליאנה וסיכמתי עם הבעלים שהם יאספו
    אותנו משדה התעופה. השרות עולה אמנם כ-50 אירו אבל זה בערך גם המחיר של מונית רגילה, אז
    למען הנוחות עדיף לי שימתין לי הנהג של הסוכנות בנחיתה מבלי הצורך להתעסק עם נהגי מוניות זרים.

אחת מהנחות היסוד היא שאני לא מתקמצן על כסף ומתפשר על הנוחות, חלק נכבד מהורדת הלחץ והאי
    ודאות הוא בתכנון מוקדם ובתשלום קצת יותר יקר אבל נוח, מהיר, ומקצועי. כך נבחרו גם המלונות שיספקו
    לנו את רוב הצרכים למנוחה ומזון ונוחות מקסימליים.

אז מה בעצם עתיד לקרות אם לא יהיו תקלות?

Member
    הייתי מתחיל ע״פ זיהוי הכבישים המעניינים, כבישים מעניינים הם: ״אלו המחברים שום מקום לשום מקום ואם יש דרך אחרת מקבילה הם יקבלו עדיפות״ (תרומת זן ואמנות אחזקת האופנוע) ואם נראה שלכביש לא ממש ברור להיכן להגיע, מקבל עדיפות כפולה, נראה כאיזור הררי מפותל.
    שלב ב הוא לחבר בין הכבישים הללו / לסדר אותם לפי החוויות הנוספות שרוצה להכניס למסלול. במקרה שלך נראה שרכיבה לאורך הרכס המערבי צריכה להית סוף! עם כמה גיחות למרינות נחמדות פה ושם יעשה את הטיול למשובח.
    תהנה!
    Four wheels move the body, but two move the soul
    I refuse to tiptoe through life only to arrive safely at death

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    סלובניה מהממת. האנשים מאד נחמדים והכבישים נראים כמו שנסללו עבור אופנועים.
    החוויה שלי היתה מתוך רכב כשמסביב ים אופנועים שעקפו אותנו בכל מקום והשלימו את הנוף.
    אתם הולכים ליהנות, ומהשרשור של האלפים נראה שגם אנחנו נהנה מהחוויה שלכם.

ציטוט נכתב במקור על ידי RoadSwimmer צפיה בהודעה
    הייתי מתחיל ע״פ זיהוי הכבישים המעניינים, כבישים מעניינים הם: ״אלו המחברים שום מקום לשום מקום ואם יש דרך אחרת מקבילה הם יקבלו עדיפות״ (תרומת זן ואמנות אחזקת האופנוע) ואם נראה שלכביש לא ממש ברור להיכן להגיע, מקבל עדיפות כפולה, נראה כאיזור הררי מפותל.
    שלב ב הוא לחבר בין הכבישים הללו / לסדר אותם לפי החוויות הנוספות שרוצה להכניס למסלול. במקרה שלך נראה שרכיבה לאורך הרכס המערבי צריכה להית סוף! עם כמה גיחות למרינות נחמדות פה ושם יעשה את הטיול למשובח.
    תהנה!
    חשבתי לדבר על זה יותר מאחר אבל אם כבר שאלת, אז ביום השלישי אני מגיע למעבר ורשיץ , (חפשו בגוגל)

אחד הכבשים היפים באירופה בכלל ובאלפיים בפרט.

אפשר לקרוא חלק כאן:

http://www.ofek-olami.co.il/rec/448-...r%C5%A1i%C4%8D

מומלץ לחפש גם בגוגל מפות.

כפי שכבר אמרתי בחירת מקומות העניין לא התבססה על גורם אחד בלבד אלה בעיקר על האטרקציות
    שיש למקום לספק, האופנוע יהיה הכלי שיעזור לנו להפוך את הכל ליותר חוויתי ואת זמן הרכיבה למעניין.

"לפעמים לנסוע יכול להיות טוב יותר מאשר מלהגיע" - רוברט מ' פירסינג

הנחיתה המתוכננת שלנו בלובליאנה אמורה להיות בשעה 10:30 אחרי קונקשיין ושהייה של 50 דקות בוינה
    שתי הטיסות מתבצעות דרך אוסטרייאן אייר ליין ומשווקות ככרטיס אחד, מה שאומר שהחברה מתחייבת להגעה
    והמעבר יהיה מהיר ונוח.

בתכנון המקורי הייתי אמור לעשות את יום הנחיתה בעיר עצמה ורק למחרת לקחת את האופנוע מהסוכנות כפי
    שעשיתי בעבר, השהייה הזאת נותנת זמן להתארגן היטב, לנוח ולצאת לדרך רעננים אחרי לילה של שינה במלון
    ארוחת בוקר, ליום רכיבה מלא, הפעם בגלל שנאלצנו לקצץ יום החלטתי לנסות אחרת. ליום זה תכננתי רכיבה קלה
    של שעתיים, כיוון שמצפה לנו לילה לא קל ביום הטיסה.

הרכיבה מתוכננת לאגם בוהיין, האח של אגם בלאד המוכר כשממש בסמוך אליו ישנו מפל מים ופארק לאומי גדול.

האגם:

והמפל Waterfall Savica

הלינה תהיה בין האגם הזה לאגם בלד שהוא יהיה היעד הבא ליום המחר.

הזריזים שבניכם חישבו שאם היציאה המשוערת תהיה עד לשעה 14:00 מהסוכנות הרי שההגעה לאגם תהיה בשעה
    17:00 עם הרבה זמן אוויר בפועל יתכן שמוקדם יותר. מה שאומר יום ראשון קליל עם הרבה מקומות מושלמים לעצירה
    והתרעננות ומלון מפנק שניתן להגיע אליו החל משעות הצהרים.

אז איך בחרתי מלון איפה ולמה?

Senior Member
    נשמע ונראה מעולה.
    תשאל אם הטרייסר מגיע עם מיגון רוח ומזוודות.
    כתוב כמה עולה ההשכרה לשבוע,איזה שפה מדברים שם וכו.

Senior Member
    הייתי שם בקיץ לפני כמה שנים עם רכב, היו המון רוכבים מכל היבשת וחלק גדול רכבו עם מורכבות.
    קודם כל קח בחשבון את מזג האוויר במיוחד בסלובניה ובפנים המדינה של קרואטיה שיכול להיות גם קר וגשום מאוד, חובה להצטייד בהתאם מבחינת ציוד.
    סלובניה מדינה קומפקטית בגודל של ישראל בערך, אסור לפספס את האלפים היוליאנים את אזור אגם בלד, אם הביטוח מאפשר יציאה למדינות אחרות כמו איטליה ואוסטריה הייתי שוקל קפיצה של חצי יום כי הכל קרוב מאוד.
    לגבי קרואטיה יש אזורים הרריים בפנים הארץ, לא לוותר על אזור אגמי פליטוויצה, משם מציע לך לרכב לכיוון חצי האי איסטריה ואז להדרים לאורך החוף הארוך והמדהים עד דוברובניק ואם הזמן יאפשר להכנס גם למונטנגרו שקרובה מאוד. יש כבישי אגרה חדישים שהיו ממש ריקים, פחות נוף ויותר לקצר דרך, עדיף לקחת את הכבישים שקרובים יותר לים אבל המהירות והקצב יהיו בהתאם והם גם מאוד עמוסים מבחינת עקיפה.
    לגבי הטרייסר-בחירה מעולה, אתה תהנה, בהרכבה כנראה ירגיש קצת יותר צפוף מהורסיס וצריך להתרגל קצת לויברציות המיוחדות של ה 3 צילינדר, עדיין הוא הרבה יותר קרב בחלקות ל 4 מאשר ל 2 צילינדר. תבדוק לגבי מיגון הרוח המקורי, כי הוא לא להיט, אולי יש להם כלים עם מיגון משודרג.
    Tracer 900

ציטוט נכתב במקור על ידי הפלג הצפוני צפיה בהודעה
    נשמע ונראה מעולה.
    תשאל אם הטרייסר מגיע עם מיגון רוח ומזוודות.
    כתוב כמה עולה ההשכרה לשבוע,איזה שפה מדברים שם וכו.

כעיקרון אנגלית מדוברת שם בקלות, יש אפשרות למייל טלפון ושאר אמצעי התקשורת המקובלים

היחס עד עכשיו היא רציני ומקצועי ענו במהירות על כל שאלה ונתנו פתרון לכל בעיה לגבי המחיר
    צפה כאן:
    http://www.adriaticmototours.com/motorcycle-rental

האופנוע מגיע עם 3 מזוודות ומיגון רוח, לא בדקתי איזה, בארץ רכבתי על הטרייסר עם מיגון הרוח
    המקורי ולא הייתה בעיה, כי אני נמוך משמעותית ממך, והמהירויות שם במיוחד בדרכים הטכניות לא
    גבוהות.

פז, תודה על העצות כרגע המסלול סגור וויתרתי על המשך הדרך לכיוון
    דוברובניק
    בגלל הזמן הכי דרומה נגיע
    עד ל
    אגמי פליטוויצה. תראה בהמשך. לגבי איטליה אגיע רק ל-
    - Castle of Gorizia. בחצי האי אני אבקר
    בשתי האיים ואשן באי קרק.-תראה בהמשך.

Member
    כרגיל מאוד אינפומטיבי ויעיל ממתין כבר ליוני כדי להמשיך לקרוא את יומן המסע הזה

מלונות, לכאורה הדבר הכי קל בטיול, חלק בוחרים אותם תוך כדי הטיול על מנת לשמור על גמישות המסלול,
    אני נוהג לברור אותם מראש ומדוע, ככה אני לא מופתע מרמת המלון, אני בורר לי את השירותים שאני צריך
    באותו היום, ויש לי כתובת לוויז לקראת סוף היום וחלון זמנים ברור, במקום לבלות את אחר הצהרים בחיפושים
    ולתת דרור לבעלי המקומות להכתיב לי את המחיר ברגע שאני הכי בלחץ למצוא מקום.

בעונת התיירות ובשיא העונה כל המקומות הטובים תפוסים מראש.

אז מה מחפשים במלון?

קודם כל מיקום טוב, כזה שייתן לך אפשרות להגיע להתקלח ולצאת ברגל למסעדה טובה, שטח מעניין, ונוחיות
    לחזור אחורה למסלול אם פספסת משהו חשוב או יתרון ליום ההמשך שמקצר את הדרך ליעד הבא.

יש שתי אפשרויות, האחת לקבוע את המלון בסמוך או בעיר שאתה מתכנן לבקר למחרת, כך כשאתה מגיע אתה רואה
    את העיר בלילה, למחרת נכנס לאתרים הפתוחים במשך היום.

השנייה להגיע למלון להניח את הדברים ומשם לצאת לבלות לחזור לישון ולמחרת מוקדם בבוקר לצאת ליעד הבא.

לכל בחירה יש את היתרונות והחסרונות שלה, וחשוב להתאים את הבחירה למסלול, לאטרקציות המבוקשות, ולאופי
    שלכם.

אז מיקום בחרנו, זו יכולה להיות עיירה קטנה עתיקה, שכונה נחמדה, מוטל דרכים, דירה גבוה בהרים, צימר, אבל
    הכי חשוב הניקיון, המיוחדות של המקום, הצוות, והשירותים שהמקום מספק. אני נוהג לחפש מלונות באתר של
    בוקיינג עד עכשיו הזמנתי ממנו 49 מלונות ומעולם לא התאכזבתי. אני מחפש תמיד מלונות עם חוות דעת של 9 ומעלה
    וקורא את חוות הדעת של האורחים, על היתרונות והחסרונות של המקום. צריך לזכור שלפעמים חיסרון של מישהו אחד
    זה יתרון של האחר לכן צריך להכיר את הצרכים האמתיים שלכם.

דבר אחרון, ארוחת בוקר היא בונוס אבל גם סוג של פינוק, לפעמים אני מתעורר לפני הג'ינג'ית מוקדם יחסית לוקח
    מצלמה ויוצא לחפש הרפתקאות לבד, הקטע הזה שלגלות חו"ל לבד טוב לי, ואז כשאני חוזר למלון יורדים ביחד לאכול
    זה בונה סדר יום מצוין וחוסך זמן אח"כ לחפש מסעדה או מה לאכול. סוג של רגיעה ושקט לפתוח את היום.

יש מקומות שמצעים שרותי כביסה, קומקום חשמלי, מיזוג אוויר, סאונה/בריכה/מסאג' כל אחד יכול למצוא את החלק
    שלו. בקרואטייה למשל נישן באי עם חופי רחצה מיוחדים מאד ע"י עיירות מטריפות, אז תכננתי חצי יום בטן גב בים...

עוד נגיע לזה.

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    יש דרישה מצד חברות ההשכרה לקשור את האופנוע ביום/בלילה?

או במילים אחרות כשמכניסים ציוד של זוג ל-3 מזוודות צריך להשאיר מקום גם לשרשרת כבדה?