אז איך בעצם חוסכים כסף בחו"ל, בגדול אני לא מתקמצן ולא מנהל חשבונות זה רגע השיא שלי וכל דבר
שגורם לי הנאה שווה את המחיר גם אם הוא מוגזם, בוונציה רציתי לשוט בגונדולה רק הג'ינג'ית ואני,
זה עלה לחצי שעה כמו עוד לילה במלון, אז מה? זאת חוויה לכל החיים, כך גם כדור פורח, ראפטיינג,
או סיור עם מסוק.
אז איך לא מגזימים, בתכנון מראש ניתן לקבע מסגרת תקציב נורמלית שמשאירה מקום גם לשגעונות
וקניות ספונטניות, את הכרטיסים מזמנים יותר מחצי שנה קודם ומשלמים עליהם אז, כך שבפועל מחיר
הכרטיס, וגם שכירות האופנוע שולמו כבר, את הכסף המקומי קונים לפני הטיול כל חודש קצת, כך
שההוצאה מתחלקת שוב ונפרסת על פני חודשים, מחיר המלונות ידוע מראש, וחישוב של הוצאות יומיות
מסתכם בכ-100 יורו ליום כולל כניסות לאתרים ואוכל. ניתן לחישוב.
מה אי אפשר לחשב, קניות אקסטרה, תקלות, שיגעונות, לזה יש את כרטיס האשראי ברקע.
יש בארץ כמעט הכל, ולעשות קניות של בגדים נעליים או דברים שגרתיים לא נוח ולפעמים ממש לא שווה
במיוחד שכל מקום פנוי על האופנוע מנוצל כמעט במלאו. מזכרות נחמדות שווה לקנות, דברים שלא ניתן
להשיג בארץ גם. אבל כל הנ"ל הוצאות, איפה החיסכון?
ציוד רכיבה יקר מאד בארץ, כך גם חלפים מקוריים לאופנוע, זוכרים את הבגדים הישנים שזרקנו בכדאי
לא לסחוב כביסה מיותרת, כאן נכנס החיסכון.
בכל עיר בינונית עד גדולה ניתן למצוא חנוניות לציוד אופנועים, ודילירים ומוסכים של החברות הגדולות,
מדהים במיוחד למי שמכיר את חווית הקנייה בארץ לראות כמה זה פשוט שם, להוריד את כל החלפים
שאתה צריך (ולא צריך) מהמדף לאופנוע שלך במחיר מצחיק, הטיפול הגדול הבא לאופנוע שלך בארץ יכול
להצטמצם למחיר שעתיים עבודת מוסך בלבד ומחיר החלקים בחו"ל כמעט שליש המחיר. חיסכון אדיר.
זה הזמן להביא גלגלי שיניים שרשראות, פילטר אוויר מקורי, פלאגים, ועוד ועוד. המשלוח נחסך.
כך גם לגבי ציוד רכיבה, תוספים ועוד, המבחר אדיר המבצעים שווים וקנייה מושכלת חוסכת המון.
חשוב לבוא מגובשים ויודעים מה הכיוון כיוון שהשפע עלול לבלבל כל אחד.
לקראת סוף הטיול ממש בימים האחרונים, ניתן להיכנס לחניות הזולות ולקנות קצת חולצות דוגמת אלה
שזרקנו, ג'ינס סביר. אם יש כאלה שבעניין דברים יד 2 בשווקי המציאות בסוף השבוע ניתן למצוא דברים
מעולים בכלום כסף. זה הזמן להשלים ציוד, ולפתוח את המזוודה הנוספת שהבאנו.
לפעמים החיסכון של הקניות הנ"ל בחו"ל משלמות אח"כ חלק מהטיול.
הרמן לנדשוט מינכן:
וכאן ממש רגע לפני ההמראה עם הקסדות:
![]()