תוצאות 1 עד 6 מ 6

אשכול: חוות דעת על אפוד מתנפח מבעלי נסיון ?

Member

חוות דעת על אפוד מתנפח מבעלי נסיון ?

שלום לכולם,

יצא לי לראות לאחרונה יותר ויותר רוכבים בכבישים עם אפוד מתנפח.

האם יש בפורום רוכבים אשר עושים שימוש באפוד ויכולים לספר קצת מניסיונם לגבי השימוש ביום יום ?

מעניין אותי בעיקר להבין עד כמה האפוד מוריד מהאוורור של מעיל קיץ ביום חם. החשש העיקרי שלי זה שבימי הקיץ זה יהיה פשוט לא שמיש.

תודה מראש.

Senior Member
    ישנם מספר חברות ודגמים אשר פועלים לפי טכנולוגיה שונה (והתמחור בהתאם) ולא את כולם אתה לובש כשכבה מלאה באופן שאין לך אוורור בעיקר כשמדובר באפודים ה״טפשים״ (היינו, בלי חיישנים וכיו״ב) שאני נוכח שהרוב משתמשים בהם בארץ.

בתכלס, שמיש זה בעיקר החלטה ותעדוף בכפוף לתנאי רכיבה והלו״ז היומי, אולם לדעתי עדיף לרכב בטוח ומזיע מאשר קליל וחשוף לפגיעות - כל עוד שלא מדובר בציוד שמגביר את הסיכוי לתאונה (למשל מיגון כבד יכול להגביל את מרחב התנועה ואז אתה מגדיל את הסיכויים להיחשף לפגיעה גם אם המיגון יעיל יותר בעת פגיעה).

הדבר הנכון עבורך יהיה לבצע רכיבת מבחן עם אפוד שכזה ולהחליט בעצמך.
    נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 12-05-2018 בשעה 13:18.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי מצמץ צפיה בהודעה
    ישנם מספר חברות ודגמים אשר פועלים לפי טכנולוגיה שונה (והתמחור בהתאם) ולא את כולם אתה לובש כשכבה מלאה באופן שאין לך אוורור בעיקר כשמדובר באפודים ה״טפשים״ (היינו, בלי חיישנים וכיו״ב) שאני נוכח שהרוב משתמשים בהם בארץ.

בתכלס, שמיש זה בעיקר החלטה ותעדוף בכפוף לתנאי רכיבה והלו״ז היומי, אולם לדעתי עדיף לרכב בטוח ומזיע מאשר קליל וחשוף לפגיעות - כל עוד שלא מדובר בציוד שמגביר את הסיכוי לתאונה (למשל מיגון כבד יכול להגביל את מרחב התנועה ואז אתה מגדיל את הסיכויים להיחשף לפגיעה גם אם המיגון יעיל יותר בעת פגיעה).

הדבר הנכון עבורך יהיה לבצע רכיבת מבחן עם אפוד שכזה ולהחליט בעצמך.
    אני רוכב ממוגן גם בימים החמים ביותר אבל לכול דבר יש גבול. אם האפוד הזה חוסם כניסה של אוויר באופן משמעותי החום עשוי להיות כבר בלתי נסבל ממש אפילו עבורי.

Member הסמל האישי של guyt
    מנסיוני, זה מעט מסרבל את ההתארגנות לרכיבה, אבל לכל דבר מתרגלים.
    אכן חוסם חלק נכבד מהאוויר, וכאן כל אחד עושה את השיקולים שלו - ניהול סיכונים.

ממליץ בחום לבקש הדגמה, חלק מהאפודים משמעותית טובים מהאחרים.
    SYM SuperPure 50 - כוח מתפרץ במחסן || Honda XR125L - אהבה מהילוך ראשון נמכר ||
    Suzuki DR350SE - כמו יין, משתבח עם הזמן נמכר || Suzuki SV650N - מנוע V כלבבי נמכר ||
    Honda CB1000R - סכין יפנית נמכר || KTM 125 EXC - הקטום הכתום והשסתום נמכר ||
    Yamaha MT09 Tracer - השילוש הקדוש נמכר || Suzuki GSR 750 - משעמם כמו השגרה נמכר ||
    Kawasaki Z900 - בקרות זה לחלשים נמכר || BMW S1000R

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי guyt צפיה בהודעה
    מנסיוני, זה מעט מסרבל את ההתארגנות לרכיבה, אבל לכל דבר מתרגלים.
    אכן חוסם חלק נכבד מהאוויר, וכאן כל אחד עושה את השיקולים שלו - ניהול סיכונים.

ממליץ בחום לבקש הדגמה, חלק מהאפודים משמעותית טובים מהאחרים.
    תודה! נשמע שיש לך ניסיון ושעשית סקר שוק. יש לך המלצות ספציפיות (חברות ודגמים) ?

Member
    יש כזה שמתנפח רק בחזה ? אחרת זה יעשה לי מותניים עבות.