תוצאות 1 עד 9 מ 9

אשכול: צריך עזרה...רוכב מתחיל שמתלבט איזה כלי לקנות

צפייה משולבת

Junior Member

צריך עזרה...רוכב מתחיל שמתלבט איזה כלי לקנות

שלום, אני רוכב חדש בקטגורית ה A1 רכבתי על קטנוע מספר שנים ועכשיו מעוניין לעבור לשלב הבה

השימושים שלי הם בעיקר עירונים עם נסיעות בין עירוניות קצרות אבל לא רוצה להגביל את אצמי.. אני מטר שמונים

התלבטתי בין מספר דגמי כביש
    BMW 310r
    הונדה cb500f
    הונדה רבל 500

עוד דבר שלא הצלחתי להבין זה עם כל עיניין האופנועים המוגבלים זה טוב או לא..

השמח ליעוץ ממי שהיתנסה בדגמים האלו
    תודה מראש

Member
    אומנם אין לי נסיון עם הכלים האלו
    אבל מה זאת אומרת שאתה לא רוצה להגביל את עצמך? לכביש? אתה חושב לצאת גם לשטח?
    בנוגע לאופנוע "מוגבל" זה אופנוע שהנפח מנוע שלו גדול מידי לרשיון A1 אז מתקינים לו מתקן מיוחד שמוריד את הכוח סוס ככה שאפשר לנסוע אליו עם רשיון A1.
    יש לזה איתרונות וחיסרונות
    חיסרון זה שאתה משלם יותר על כלי גדול יותר אבל בתחלס לא מממש אותו
    איתרון זה שאם תשדרג את הרישיון בעתיד, לא תצטרך לקנות אופנוע חדש אלא רק להוריד את המגבלה

Junior Member
    הכוונה שלי בלהגביל את אצמי במרחק הנסיעה.. אני לא רוצה כלי שאם אני יצטרך להגיע למרכז או לרכב 100 ק"מ אני לא יוכל

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ^^^^
    לא הכי מדוייק.
    אופנוע מוגבל, זה אחד שההספק שלו הוא מעל 47.6 כ''ס ולכן לא מתאים לרישיון a1. כדי שיתאים מורידים לו את ההספק (באמצעים מכאניים או אלקטרוניים) כך שהמנוע יפיק את ההספק המותר ל a1. הגבלה לא ניתן להסיר באופן חוקי (גם אם טכנית זה ממש פשוט) על שום כלי למעט אופנועי BMW.
    היתרונות- אופנוע פול סייז ולא משהו קטן. מכלולים איכותיים יותר.
    החסרונות- כל עניין הסרת ההגבלה. מחיר, למרות שהפערים די הצטמצמו.
    לגבי האופנועים שציינת, נתת 2 סגנונות רכיבה שונים, ושני נפחים שונים, לאיזה אתה מתחבר יותר?

Member
    אני רוכב על רבל מיולי שעבר. מעולה כאופנוע למתחילים, מאוד נוח איתו בעיר. מחוץ לעיר צריך כבר מיגון רוח נורמלי, אבל מעבר לזה הוא מתנהג מצוין בכבישים מהירים, ואין בעיה של רזרבות לעקיפה וכו'.

קח בחשבון שתנוחת הרכיבה לא מתאימה לנסיעות ארוכות. המושב די דל בריפוד והישבן קצת נמוך. צריך קצת להתרגל לזה.
    סהכ ממליץ עליו בחום. אם קנית בסוף, דבר איתי כי יש קבוצת פייסבוק לרוכבי רבל שאני מנהל

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
    It's not about the speed. It's about the ride!

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי zoharrad צפיה בהודעה
    אני רוכב על רבל מיולי שעבר. מעולה כאופנוע למתחילים, מאוד נוח איתו בעיר. מחוץ לעיר צריך כבר מיגון רוח נורמלי, אבל מעבר לזה הוא מתנהג מצוין בכבישים מהירים, ואין בעיה של רזרבות לעקיפה וכו'.

קח בחשבון שתנוחת הרכיבה לא מתאימה לנסיעות ארוכות. המושב די דל בריפוד והישבן קצת נמוך. צריך קצת להתרגל לזה.
    סהכ ממליץ עליו בחום. אם קנית בסוף, דבר איתי כי יש קבוצת פייסבוק לרוכבי רבל שאני מנהל

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
    הייתי היום בסוכנות וישבתי על האופנע, אני מבין למה אתה מתכוון בתנוחה אבל אני ממש אוהב את איך שהוא ניראה

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tomerk צפיה בהודעה
    הייתי היום בסוכנות וישבתי על האופנע, אני מבין למה אתה מתכוון בתנוחה אבל אני ממש אוהב את איך שהוא ניראה
    מתרגלים לזה מהר מאוד, וכמו בהרבה אופנועים אחרים, צריך לרפד את המושב כי המקורי לא עושה את העבודה טוב. עשיתי איתו כבר נסיעות של יותר מ 400 ק״מ בלי בעיה.
    התוספת החשובה ביותר היא מגן רוח, ויש כמה אופציות למגן אוניברסלי טוב ולא יקר.
    באיזה סוכנות היית? אני קניתי בביג בויז וממליץ עליהם בחום רב.
    It's not about the speed. It's about the ride!

Junior Member
    אני אישית אוהב את CB500X . אתה לא בחור קטן וישיבה עליו ממש נוחה .
    זה אותו מנוע 500 סמק עם 47 כוח סוס,נותן לך לרכב הרבה שנים בלי לחשוב על עלית נפח ומאוד ידידותי לרוכב מתחיל.
    לגבי ה310 : יש להם דגם 310GS יצא לי לעשות עליו נסיעת מבחן לפני 3 חודשים כשחפשתי אופנוע לעצמי (קניתי בסוף GS700 שלהם ) . זה אותו מנוע כמו הR . מהירות שיוט בסביבות 110 קמש ,ב130 אתה כבר מרגיש שחסר לו ואתה חונק אותו . ישיבה מאוד נוחה ,כלי מאוד נחמד אבל רק 35 כוח סוס ותוך שנה הרבה מאיתנו היו רוצים להחליפו לחזק יותר.
    כמו שצויינו קודם ישנו אפשרות לרכוש אופנוע מוגבל לA1 ,אבל היום רק BMW ורק עם דגם של 700GS או מגבילו בכביש אפשר להחזיר לA חוקית תמורת 1500 שקלים במוסך מורשה.
    כן ניתן לרכוש מחשב חדש לא מוגבל בEBAY לדוגמה לDL650 עולה בסביבות 400 דולר אבל כך בחשבון שאתה מסתבך עם הביטוח ולמרות שאומרים שאין אכיפה ,דברתי לפני כמה שבועות עם בוחן תנועה ולחלק מהיצרנים כן יש להם אפשרות בדיקה. לא יודע מי הם היצרנים כי לא נכנסתי לזה יותר מדי .
    לדעתי חבל להשקיע 10-15 אלף שקל יותר על אופנוע מוגבל כאשר CB500 יתן מענה לכל משעלתך בכמה שנים הקרובות ויש להם שוק מצויין.
    ממליץ בחום לעשות רכיבת מבחן על 5-10 אופנועים ,לבחור סוג שאתה רוצה ואז דגם מסויים .

Member
    אין על CB500X למי שיש A1