עמוד 2 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 47

אשכול: רוצה לדבר אתכם על הרעש הרב שאתם עושים

Senior Member
    בתור רוכב, גם התופעה באזור שלי החמירה, בוא נגיד בעדינות שזה לרוב לא סוג האוכלוסייה שתיכנס ותקרא כאן בפורום...
    Tracer 900

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ModChiP צפיה בהודעה
    פות"ש חושב שאנשים מרעישים לו בכוונה.
    חביבי, תקנה אטמים.
    תגובה לא לעניין. כולנו מכירים את התופעה של החלפת אגזוזים והוצאת משתיקים. זה נקרא להרעיש בכוונה.

Senior Member
    מגיל צעיר מחנכים אותך לעשות את מה שהכי טוב עבורך ועבור המשפחה שלך.
    אתה לומד להתמקח, כי המוכר מנסה להרוויח עליך.
    אתה לומד להתווכח בבנק, בסלולר, בכל דבר אחר שאתה עושה ביום יום.
    כשאתה נכנס למוסך, אתה מביא חבר כי בעל המוסך ינסה לעבוד עליך.
    כשאתה הולך לקנות אופנוע, אתה תמיד, תמיד תלך לעשות בדיקה כי מישהו עלול לנסות למכור לך גרוטאה.

אז כשיש לך את האופציה לשים אגזוז רועש שמבטיח שישימו לב אליך, באמת משנה לך מה אחרים חושבים?
    אני אישית לא בעד אגזוז רועש אבל אני מבין לחלוטין את אלו שמוציאים את המשתיק.

Member
    היי שפר,

נתחיל בזה שאני מבין מאוד את מה שאתה אומר ואפילו מזדהה עם זה.
    כמו שכבר אמרו פה, רוב חברי הפורום פה הם הצד השפוי ביותר של הרוכבים בישראל.

אבל,
    אני עצמי גר במרכז עיר, מרכזית מאוד בדוש דן.
    במהלך הלילה אני שומע:
    1. מנועי מטוסים ללא הרף.
    2. רעש רכבות משני צירים שונים (אני מרוחק 5 ק"מ קו אווירי מכל תחנה או מסילה)
    3. רעשי אגזוזים צווחים כמו שתיארת (לפעמים של דו"ג ולפעמים של רכבים)

עוד משהו - אני בעצמי רוכב על אופנוע עם אגזוז כזה. משתדל מאוד לרכב רגוע בלילה, בעיקר בתוך העיר. במיוחד שיש לי תינוקות קטנים בבית ואני יודע מה זה. אך בכבישים מהירים, מה לעשות, אני "מוריד רסן"

הבעיה שאתה מתאר פה היא גדולה ורחבה בהיקפה ממה שאתה חושב.

אם על כל בעיה שהייתה לי הייתי הולך לרשום בפורום כלשהו ומצפה לתשובות והתחשבות כנראה שהייתי עוסק בזה כל היום.

החל מאוכלסיית הנהגים שכל יום כמעט רוצחים אותי על הכביש
    מאוכלוסיית נהגי האוטובוס שאפילו לא מסתכלים בהשתלבות פנייה וכו'
    נהגי מוניות ששקועים בהכל חוץ מנהיגה
    אופניים חשמליים שרמזורים ותמרורים זה קישוט בשבילם.
    מתכנני דרכים וכבישים שצובעים את הכביש בצבע מחליק
    וכל אלו רק בתחום התחבורה.

עוד עשרות תחומים כמובן שיכולתי להלין עליהם ממשל, פיננסים, רשויות מקומיות, ועוד ועוד. אבל אני האזרח הקטן לא יכול לשנות את כל זה.
    אי אפשר לחנך את עם ישראל כי הוא יודע הכי טוב ויותר טוב מכולם.

מה אני עושה בתכלס?... משתדל מאוד מאוד להיות בנאדם יותר טוב עם עצמי ועם הסביבה שלי.
    ממליץ בחום
    נערך לאחרונה על ידי ניסו; 03-06-2018 בשעה 13:44.
    mt-07

Member
    אני לדוגמא לי בשכונה יחסית צפופה שהרעש נשמע היטב. קורה לי לא מעט שאני חוזר הביתה מאוחר בלילה.
    כן, אני מנסה להתחשב ולא תשמע אותי מרעיש בכוונה אבל מה לעשות שהאגזוז(המקורי-כרגע) מרעיש? אני לא יכול להרשות לעצמי כלי רכב נוסף אחר. האופנוע הוא הכלי היומיומי שלי, גם כשגשום וגם כששרב.
    אין ספק שיש לא מעט רעש מכלים מוטוריים אבל אין פיתרון ברמה שאתה מדבר עליה וציפייה של מישהו להגביל שעות או להגביל רעש מעל דציבל מסוים היא לא ריאלית ולכן אין סיבה לדבר עליה.
    שינוי תרבות יתחיל בהרבה דברים אחרים וזה אחד הנושאים האחרונים שיעלו וכשיעלו-יפתרו בעצמם על ידי מי שאכפת לו.

Senior Member
    איך עדיין לא זכינו לתגובה ממהנדס האגזוזים?
    אגזוז מרעיש זה דבילי. אף פעם לא הבנתי מה כל כך מגניב בלשמוע את הבוכנה דופקת על הראש.... ובאופן אישי אני רוכב עם יושימורה שאפילו בשביל "לנסות" לא הוצאתי ממנו את המשתיק

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Senior Member
    בזמנו רכשתי אופנוע בנדיט 1200 עם רעש מהגהינום
    כל רכיבה עבורי הייתה הרגע יצאתי מתחרות ,חורחה לורנזו יושב לי על הישבן של האופנוע באמצע מירוץ.
    לקח לי 3 חודשים והעפתי את האפונוע עם האגזוז הזה. לצערי לא החלפתי ונתתי למישהו אחר להרעיד את הקירות.
    בבוקר מתעורר מדרדר את האופנוע מחוץ לשכונה מדליק את האופנוע ורוכב כמעט בסרק רק כדי לא להעיר תינוקות אמהות ילדים וסתם שכנים עצבניים.
    pros & cons

1. עולה טונה כסף (קח קורס רכיבה)
    2. ברוב המקרים יש פגיעה במעטפת הביצועים (אלא אם כן הותקן במוסך עם דיינו) וגם אז ההבדלים בכוח זניחים. תעבור לכלי גדול יותר.
    3. פגיעה באמינות הדו גלגלי (כן המתקינים המקומיים יודעים יותר טוב מהמהנדסים שתכננו את האופנוע).
    4. מניסיון אגזוז מכניס למוד של מרוץ - כל רכיבה הרגע יצאת מהפיט ואתה הולך לטרוף את הפניה.(הרעש מחרמן ופועל על בלוטת הקוף) מסוכן.
    5. הקישקוש של שומעים אותי. מידי פעם כשעברתי עם האגזוז בסלד גבוהה ליד מכוניות המכוניות זזו כשכבר עברתי אותם בצורה מפחידה לפעמים (אפקט ההפתעה . להוציא את הנהג מתחום הנוחות שלו) מסוכן.
    6. ילדים זקנים קוצבי לב תינוקות ששבוע לא נרדמו עפים באוויר מיללת האגזוז. תענוג
    7. ברכיבות מנהלתיות האגזוז מרעיש סתם ועושה חור בראש לרוכב (אלא אם את\אתה רוכב עם אטמים ואז למה טוב הרעש?)

עכשיו הרווח מאגזוז פתוח
    1. באמצע מהמרוץ האופנוע מכוון, הלב דופק, האגזוז צועק( באחד המסלולים כמובן. )
    2. אולי אולי להשתמש באגזוז במקום צפצפה לנפח קצת גז שיזוזו ויראו כולם את המפלצת שלי שעוברת. צפצפה עובדת באותה המידה.
    3. כבוד בין חובבי הגאנר !!! שלי יותר גדול.

בבקשה גם ככה המשטרה מחפשת אותנו .
    גם ככה ציבור הפחיות שונא אותנו.
    למה למה ההנאה של אחד חייבת לבוא על חשבונם של הרבה אחרים?
    כרגע על CBR1100 עם פוטנציאל רעש אדיר אבל עם משתיקים מקוריים. שקט!!!!!

Senior Member
    אתה מסתלבט אה ?
    ליצן חצר...חולה על אנשים כמוך (ישראלים).

הבן אדם שפתח את השרשור לא מתלונן רק על רעש פליטה הוא מתלונן גם על רעש של 4 בוכנות בשורה/וי (למעשה באופנועי ספורט אין רעש פליטה חזק כמו "שריקה" של המנוע).

זה לא יעזור הוא רגיש.

והוא גם צודק יש תופעה במדינה של רצון להרעיש יותר.
    אין לי מה להגיד בנושא - אני רוכב רק עם מה שבא מהמפעל ביום יום.
    שהשכנים יתאגדו וביקשו פלטות מיגון רעש מהעיריה + יבקשו ניידת פליטת זיהום אויר ממשטרת ישראל, ליד הצומת הזו.

בהצלחה

Sent from my MI 5X using Tapatalk

Member
    תשמע, אתה לא יכול לשנות את התרבות (או שמה חוסר התרבות) הישראלית
    אבל אתה כן יכול להתקין חלונות כפולים ולצבוע את הקירות בצבע בולם רעש (כן יש דבר כזה)
    איך איזה סיני חכם אמר פעם, על תנסה להתאים את העולם אליך, תתאים את עצמך לעולם

Senior Member הסמל האישי של ees
    בא לפורום, עשה את נאום ה-"אני מאשים" שלו ונעלם.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של אRני
    ציטוט נכתב במקור על ידי sheffer צפיה בהודעה
    לסיכום, אני חושב שמה שאתם עושים זה פשוט לא בסדר. אני יודע שיש המון אנשים שמתמרמרים עליכם בגלל הנהיגה שלכם, אבל הגיע הזמן שמישהו יעלה את הנושא של הרעש הבלתי נסבל.

מה אתם אומרים? יש מצב לחשבון נפש? יש מצב להתייחסות רצינית למה שאני אומר?
    אני מתלבט איך להגיב. האם:
    1) להסכים איתך בנושא הרעש ולנסות להסביר שדו"ג זה כלי תחבורה ועצם בעלות על אחד לא משייכת אדם לקבוצה הומוגנית כזו או אחרת. ולכן הפניה שלך אלינו בלשון קבוצה היא חסרת משמעות.
    2) להשתמש באותה טרמינולוגיה ולהאשים אותך בכך שכל יום נהגים מנסים להתנקש בחיי על הכביש, ושאני יודע שיש המון אנשים שמתמרמרים עליכם בגלל הנהיגה שלכם וכו'...

שותפים למרמורך ומאחלים לך הצלחה בהסברה. גם אני בעד סביבה שקטה יותר.

Senior Member
    אולי הוא מת מעודף רעש.

Junior Member
    טוב, חזרתי. ולא, לא מתתי מעודף הרעש :-)

שמעו, לא התכוונתי להכליל אתכם. ברור לי שהרוכבים הנוראיים, אלו שמושג ההתחשבות בציבור לא קיים אצלם(או שגרוע מכך- נהנים מזה, ואתם יודיעם שיש כאלו!) - ברובם לא גולשים פה. על כך אני מצטער, ברור לי שלא כולכם אותו דבר.

עם זאת, לצערי אני רואה המון רציונאליזציה אצלכם. לקח לי זמן לקרוא את כל התגובות(אחרי שלושה חודשים חח), וחלקכם משתמשים בטריק ידוע של "ומה עם ההוא...". נכון, מכוניות "משופרות" של ערסים עלובים נטולי תרבות היו קיימות תמיד, אבל מה לעשות, עובדות הן עובדות: עד לפני כמה שנים, לפני שהתחילה המודה הנוכחית של האופנועים, ישראל פשוט הייתה הרבה יותר שקטה!

אני גר באותה דירה כבר 6 וחצי שנים, כ200 מטר מצומת משמעותית בעיר שלי, ואני יכול לומר לכם בוודאות, שעד לפני שנתיים פחות או יותר לא היה זכר לעוצמות הרעש האלו, בטח שלא בלילה. זוהי תופעה חדשה ומטרידה, שהולכת וגוברת, ואני לא יודע מתי היא תגיע ל"מיצוי". תופעת ההתקרנפות האופנתית נורא בולטת בחברה שלנו בכלל אצל הערסווטים בפרט.

ולבחור שאמר לי, ש"
    הלוואי והיו פי 100 יותר רוכבים בכביש מאשר מכוניות.
    ":

מצטער, אבל זוהי אמירה ממש מצערת. מספיק שאחוז האופנועים בין כלי הרכב היה עומד על 20, והחיים היו הופכים לבלתי נסבלים(על תאונות הדרכים והסכנה לרוכב אני לא מדבר- זה עניינכם האישי). הרעש שאופנוע ממוצע מייצר לא מתקרב לאף מכונית מודרנית.(טכנית זו גם עבירה על החוק, כי אסור להרעיש בלילה, אבל ברור שאף אחד לא ירדוף אחרי כל אופנוע). אין בכלל מקום להשוואה. ולגבי האופנועים הכבדים - ניתן להשוות את זה אך ורק למטוס. הרעש שהם עושים כשהם נוסעים מהר או מאיצים, מתפשט למרחק של כמה קילומטרים(!!!!).

שמעו, חלקכם הצדקתם אותי, אחרים תקפו אותי והיו כאלו שעשו גם וגם. השורה התחתונה שלי היא כזו: מצטער, אבל אין לאדם בודד זכות להפיץ כזה רעש, בטח שלא בלילה! וזה מתייחס גם למתונים יותר שבכם: האופנוע שלכם עדיין נורא רועש בשביל הלילה, וחלקכם העדתם על זה, תוך שימוש בנימוקים שונים. ההשוואות שלכם לרכבות למיניהן הן מגוחכות, כי יש דברים שאין ברירה. מטוס F16 לעיתים חייב לעבור מעל עיר, גם בלילה. בנאדם לא קונה אופנוע רועש כי הוא חייב, אין חיה כזו, אפשר להסתדר עם קטנוע, מכונית קטנה או אופנוע ממש מתון. אתם קונים את מה שאתם קונים, בגלל האהבה שלכם לזה, ואולי גם מסיבות אחרות. האינטרס האישי שלכם, שלא מחויב מהמציאות, לא יכול לבוא על חשבון הציבור.

לroadswimmer, ששאל אותי בנימוס מה אני מציע: אם זה היה תלוי בי(וכמובן זה לא..), הייתי נוקט בצעדים הבאים: הוצאה מחוץ לחוק של אופנועים בקטגוריות מסוימות, שעוברים סף כלשהו של רעש; העלאת המיסוי על אופנועים "גבוליים"; הורדת המיסוי על אופנועים שקטים; הורדת מיסוי על מכוניות מיני; שלילת רשיונו של כל בבון שייתפס עם אגזוז לא תקין למשך חצי שנה, וקנס כבד. זה הכל.
    נערך לאחרונה על ידי sheffer; 11-09-2018 בשעה 21:47.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי sheffer צפיה בהודעה
    טוב, חזרתי. ולא, לא מתתי מעודף הרעש :-)

שמעו, לא התכוונתי להכליל אתכם. ברור לי שהרוכבים הנוראיים, אלו שמושג ההתחשבות בציבור לא קיים אצלם(או שגרוע מכך- נהנים מזה, ואתם יודיעם שיש כאלו!) - ברובם לא גולשים פה. על כך אני מצטער, ברור לי שלא כולכם אותו דבר.

עם זאת, לצערי אני רואה המון רציונאליזציה אצלכם. לקח לי זמן לקרוא את כל התגובות(אחרי שלושה חודשים חח), וחלקכם משתמשים בטריק ידוע של "ומה עם ההוא...". נכון, מכוניות "משופרות" של ערסים עלובים נטולי תרבות היו קיימות תמיד, אבל מה לעשות, עובדות הן עובדות: עד לפני כמה שנים, לפני שהתחילה המודה הנוכחית של האופנועים, ישראל פשוט הייתה הרבה יותר שקטה!

אני גר באותה דירה כבר 6 וחצי שנים, כ200 מטר מצומת משמעותית בעיר שלי, ואני יכול לומר לכם בוודאות, שעד לפני שנתיים פחות או יותר לא היה זכר לעוצמות הרעש האלו, בטח שלא בלילה. זוהי תופעה חדשה ומטרידה, שהולכת וגוברת, ואני לא יודע מתי היא תגיע ל"מיצוי". תופעת ההתקרנפות האופנתית נורא בולטת בחברה שלנו בכלל אצל הערסווטים בפרט.

ולבחור שאמר לי, ש"
    הלוואי והיו פי 100 יותר רוכבים בכביש מאשר מכוניות.
    ":

מצטער, אבל זוהי אמירה ממש מצערת. מספיק שאחוז האופנועים בין כלי הרכב היה עומד על 20, והחיים היו הופכים לבלתי נסבלים(על תאונות הדרכים והסכנה לרוכב אני לא מדבר- זה עניינכם האישי). הרעש שאופנוע ממוצע מייצר לא מתקרב לאף מכונית מודרנית.(טכנית זו גם עבירה על החוק, כי אסור להרעיש בלילה, אבל ברור שאף אחד לא ירדוף אחרי כל אופנוע). אין בכלל מקום להשוואה. ולגבי האופנועים הכבדים - ניתן להשוות את זה אך ורק למטוס. הרעש שהם עושים כשהם נוסעים מהר או מאיצים, מתפשט למרחק של כמה קילומטרים(!!!!).

שמעו, חלקכם הצדקתם אותי, אחרים תקפו אותי והיו כאלו שעשו גם וגם. השורה התחתונה שלי היא כזו: מצטער, אבל אין לאדם בודד זכות להפיץ כזה רעש, בטח שלא בלילה! וזה מתייחס גם למתונים יותר שבכם: האופנוע שלכם עדיין נורא רועש בשביל הלילה, וחלקכם העדתם על זה, תוך שימוש בנימוקים שונים. ההשוואות שלכם לרכבות למיניהן הן מגוחכות, כי יש דברים שאין ברירה. מטוס F16 לעיתים חייב לעבור מעל עיר, גם בלילה. בנאדם לא קונה אופנוע רועש כי הוא חייב, אין חיה כזו, אפשר להסתדר עם קטנוע, מכונית קטנה או אופנוע ממש מתון. אתם קונים את מה שאתם קונים, בגלל האהבה שלכם לזה, ואולי גם מסיבות אחרות. האינטרס האישי שלכם, שלא מחויב מהמציאות, לא יכול לבוא על חשבון הציבור.

לroadswimmer, ששאל אותי בנימוס מה אני מציע: אם זה היה תלוי בי(וכמובן זה לא..), הייתי נוקט בצעדים הבאים: הוצאה מחוץ לחוק של אופנועים בקטגוריות מסוימות, שעוברים סף כלשהו של רעש; העלאת המיסוי על אופנועים "גבוליים"; הורדת המיסוי על אופנועים שקטים; הורדת מיסוי על מכוניות מיני; שלילת רשיונו של כל בבון שייתפס עם אגזוז לא תקין למשך חצי שנה, וקנס כבד. זה הכל.
    אתה ליצן.
    לא רק ליצן, אלא אחד בור שהכיוון היחיד שהוא מסתכל זה ישר וכול השאר מוסתר (בטמטום, בחושך..)
    אתה דוגמא טובה לאחד משלל האנשים שמאמינים שבעוד 20 שנה המדינה הזאת לא תהיה יותר גרועה מהודו ויהיה פה פיצוץ אוכלוסין שיבוא לידי ביטוי בכול מישור אפשרי.

תמשיך למרמר, אנחנו נרכב על האופנועים.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 1122 צפיה בהודעה
    אתה ליצן.
    לא רק ליצן, אלא אחד בור שהכיוון היחיד שהוא מסתכל זה ישר וכול השאר מוסתר (בטמטום, בחושך..)
    אתה דוגמא טובה לאחד משלל האנשים שמאמינים שבעוד 20 שנה המדינה הזאת לא תהיה יותר גרועה מהודו ויהיה פה פיצוץ אוכלוסין שיבוא לידי ביטוי בכול מישור אפשרי.

תמשיך למרמר, אנחנו נרכב על האופנועים.
    לא, הוא לא.
    תאכלס לנסוע עם אגזוז רועש זה מאוד אגואיסטי שיש וחוסר התחשבות בסביבה.
    הדבר היחידי שאני לא מסכים איתו זה אם הוא חושב שאגזוזים מקוריים מהמפעל רועשים מידי זה כבר בעיה שלו אבל אנשים שמוציאים משתיק הם חראות.
    והמשטרה כן צריכה להחמיר לגבי זה.
    יש אופנועים שאי אפשר לעמוד לידם כי הם רועשים מידי שהם מאיצים.

לפותח האשכול עוד כמה שנים כל האופנועים יהיו חשמליים הבעיה הזאת תתחיל להעלם.