עמוד 3 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
תוצאות 31 עד 45 מ 47

אשכול: רוצה לדבר אתכם על הרעש הרב שאתם עושים

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    ציטוט נכתב במקור על ידי sheffer צפיה בהודעה
    לroadswimmer, ששאל אותי בנימוס מה אני מציע: אם זה היה תלוי בי(וכמובן זה לא..), הייתי נוקט בצעדים הבאים: הוצאה מחוץ לחוק של אופנועים בקטגוריות מסוימות, שעוברים סף כלשהו של רעש; העלאת המיסוי על אופנועים "גבוליים"; הורדת המיסוי על אופנועים שקטים; הורדת מיסוי על מכוניות מיני; שלילת רשיונו של כל בבון שייתפס עם אגזוז לא תקין למשך חצי שנה, וקנס כבד. זה הכל.
    פה הפכת ללא רלוונטי בעליל והדיון הזה תם ונשלם.
    מי שממשיך להגיב לשרשור הזה טיפש לא פחות מהציטוט הזה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    עקרונית אני מסכים עם האמירה שאגזוזים פתוחים הם דבר בעיקר שלילי.
    אבל, מר שפר היקר,
    כל הכתיבה שלך מביעה בורות וחוסר הבנה, הן לגבי החוק, והן לגבי המצב במדינה.
    הקביעה שלך של מה היה פעם ומה היום לא מגובה בשום נתון חוץ מ"נראה לי",
    ומעבר לכך,
    אינך רואה את הדבשת של עצמך.
    הייתי מגלה לך מהי, אבל אז זה לא יהיה מצחיק.
    עריכה,
    אני מת לדעת של מי הטרול.
    קסד עדיין עושה כאן חלטורות?

Senior Member
    מילא היית אומר, להוציא מהחוק מערכות פליטה מרעישות, היה אפשר עוד איכשהו להבין אותך.
    כרגע, לפי מה שאתה אומר, יש לך שנאה רצינים לאופנוענים, ולא ברור לי למה.
    אולי אתה מהאנשים האלו שמוציאים את השקית זבל שלהם לבחוץ, ללובי, כדי שלא תסריח לך את הבית.

Junior Member
    שמעו, אני לא טרול, ואני לא גולש אחר שמתחזה. אני מציג בפניכם בעיה חדשה שהולכת וגוברת, שלא רק אני שמתי לב אליה!

דיברתי על זה עם כמה אנשים, שגם הם "בורים ולא מבינים כלום", וכולם הסכימו איתי שזו תופעה בעייתית וחדשה. חפשו בגוגל "רעש אופנועים" ותראו המון ציטוטים, והכי מדהים שתשימו לב גם להצעת חיפוש: "איך לעשות רעש מהאגזוז".

ואתם צודקים לגבי העניין הטכני, אני לא מבין בזה כלום, אני לא יכול לדעת בוודאות איזה אופנוע "מרעיש באופן טבעי" ואיזה עבר מודיפיקציה(אמנם יש אופנועים שבבירור
    מרעישים בכוונה), אבל אני בספק רב שאופנועי הספורט המפוארים שאני רואה(אלו עם רעש מאד נמוך, כשהם לא מאיצים, ורעש של שריקה/זמזום בזמן תאוצה) עברו שינוי כלשהו. אני אנסה לבדוק את הדגמים המדוברים, ואתם תגידו..

לmodchip שלא אהב את "הצעת החוק" שלי: תראה, אנחנו לא בגרמניה. להמחשה, כששכרתי שם רכב, הייתי בשוק מכך שבכל המכוניות, ללא יוצא מן הכלל, יש פנסים מאוזנים ולא מסנוורים. כולן לפי אותו תקן. תענוג צרוף. אבל מה לעשות, בישראל לא ניתן לאכוף "חוקים קטנים", אלא רק "חוקים גדולים", בסגנון של עקירה מהשורש. לראיה, תראה מה קורה עם האופניים החשמליים. לכולם היה ברור שלא תהיה שום אכיפה על המדרכות. לכן עכשיו מנסים לקדם חקיקה שתהפוך את הרכב הזה לחייב-רישיון, כי במדינה שלנו רק פתרונות מהותיים עובדים.

לסיכום, כשאתם נותנים גז, שאלו את עצמכם לכמה דירות הרעש הזה חודר, והאם לדעתכם זה בסדר. לדעתי, ממש לא! ואני לא זורק את הזבל שלי בלובי.....

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    זכיתי ואני מתגורר בסמוך לכמה כפרים ערביים כשלאחד מהם כביש הכניסה לכפר נקרא ציר המשאיות.

ולצערי אכן, התחביב של החלפת אגזוז, הסרת המשתיק, ו-"שיפור" המנוע, הפכה לרעה חולה הן במגזר
    והן בקרב חברי האופנוענים.

גם נושא "שיפור" הרכבים, טפטוף סולר / שמן על הכביש ופליטת עשן לא זוכה להתעניינות הרשויות,
    ברמה המקובלת האירופאית.

אבל בכל הבליל הזה של זיהום האוויר / סביבה ומפגעי הרעש, כולנו צרכים לחיות ביחד זה לצד זה.

תרבות היא לא מילה גסה, והתחשבות אינה פחיתות כבוד, הבעיה איך מחנכים כאן במזרח התיכון את
    כל משתתפי הכביש והתושבים להתחשבות הדדית, האמת אני לא אופטימי בכלל, ולפעמים אני חושב
    שאם הייתי משאיר אצלי את האר פי ג'י שלי מהצבא, העולם שלנו היה מקום קצת יותר טוב!
    במהלך השבעות האחרונים כאשר הלילות כבר קרים יותר אני מוותר על שימוש במזגן ופותח את כל החלונות בבית.
    משום מה נדמה לי שאני גר ע"י מסלול מרוצים, כל כמה דקות אופנוע/קטנוע כמעט מקיא את השסתומים שלו מהאגזוז
    הפתוח שלו, עכשיו גם כל מזדה 3 עם חלונות מושחרים מקבלת אגזוז בלי יעל מי מסדר לי רובה צלפים במחיר טוב?
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    פות''ש, בגדול אני די מזדהה איתך.
    אני גר בראשון, ובלילות (בייחוד בקיץ) נשמע כאילו העיר משנה פניה והופכת למסלול motogp או סדנת מבחני אגזוז(נ)ים. את אלו הייתי מעביר עיקור כפוי וללא הרדמה וחילוט של האופנועים.
    מצד שני, אני רוכב על אופנוע שבכמעט כל המבחנים (הרשמיים והפורומיים) מציינים שהצליל שבוקע מהאגזוז דומה לצליל של קטנוע חנוק. אני לא מתכנן להחליף אגזוז לאחד שנשמע יותר, כי זה נראלי מיותר לחלוטין, ועולה כמו משכורת קטנה.

Senior Member
    בגרמניה קוראים לשוטר בשביל לאזוק אנשים שזורקים את הזבל בפח הלא נכון אבל כשמדובר בטיפול במקרים של אונס המוני, המשטרה נכנסת למוד שלאפשטונדה והיעילות הגרמנית המפורסמת מקבלת גוונים של דרום דרום איטליה. אם אני צריך לבחור בין שתי האופציות, זו המקומית נראית לי הרבה יותר.
    אחרי ששמנו את זה בצד, מי שפותח אגזוזים עובר על החוק. זוכר שפעם היית מתעורר 5 פעמים בלילה בסימפוניה מתמשכת של אזעקות רכב? שמת לב שזה נעלם? יש בישראל חוק ויש בישראל גם אכיפה כשזה אכפת לאנשים הנכונים. למשטרה וכנראה שגם לעיריות יש סמכות אכיפה והפתרון הוא אצל נבחרי הציבור שלך (פנית אליהם?). ואגב, יש בקרוב בחירות. גם מקומיות וגם כלליות.
    אישית, אני לגמרי תומך באכיפה נשכנית על מפגעי רעש. הם לא רק מפריעים לך אלא גם לי ולאנשים האחרים כאן אבל הפניה הנרגשת למשתמשי הפורום היא הזויה. היא שקולה לפניה למשתמשים בפורומי אודיו בתלונה על מסיבות הקריוקי מזרחית דכאון שעושים בשכונה שלך או פניה למשתמשים בפורומי מיזוג אויר על הרעש הבלתי נסבל מהמאייד של השכנה נורית מלמעלה.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    לאור חלק מה "הצעות" של פותח השרשור, אני מניח שמדובר בטרול לא איכותי במיוחד.
    תהנו בדיון...
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    אין לי הרבה להוסיף. מאחל לפות"ש בריאות נפשית טובה.
    אולי עד שימצא מזור לבעיותיו יוכל לאבחן את עצמו לבד.
    שיתחיל פה. https://milog.co.il/%D7%98%D7%A8%D7%97%D7%9F

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    ציטוט נכתב במקור על ידי sheffer צפיה בהודעה
    שמעו, לא באתי לפה כדי להיות טרול. זה בדיוק הדבר הראשון שטרול יגיד אני רוצה לדון אתכם לדון אותנו או איתנו? בצורה תרבותית בנושא הרעש, ההולך וגובר, שאתם חלקכם מפיצים בערי ישראל.
    בשנים האחרונות הולכת ומתגבשת מין אופנה של אופנועים, שבמקרה הטוב מרעישים, ובמקרה הגרוע פשוט מחרישים אזניים. אתם חלקכם עושים את זה ביום ובלילה, בשבת ובימי חול. זה נקרא: שימוש בכלי רכב בדרך ציבורית. אני גר לא רחוק מצומת עירונית משמעותית, סירנות של רכבי חירום אין באיזור? וכמה קילומטרים בודדים מכבישים בין עירוניים, ופשוט אין מנוחה. חשבתם לעבור דירה לאיזור שקט יותר? אפילו ב3 בלילה, זאת רק שאלה של דקות, עד שה"שריקה" הנוראית שלכם פשוט תחתוך את הלילה ותפר את השלווה. באם העוצמה הנמדדת בביתך היא 80DB ועד 2 דקות - זה תקין ביום, בלילה עד 10 דקות ו50DB. אבל עם חריגה של כלי רכב כמובן.

ישראל אף פעם לא הייתה מדינה שקטה, אבל מה שקורה לאחרונה עם האופנועים זה פשוט מעל ומעבר, ועושה רושם שיותר ויותר אנשים קונים את המכונות האלו. כרגיל, תאשימו את המכונות...

השאלה שלי אליכם היא, האם אתם חשבתם על זה אי פעם? האם עצרתם לשניה, והרהרתם: "רגע, עכשיו לילה, יש אלפי אנשים סביבי, כולל תינוקות, אולי אין לי זכות להפיץ כזה רעש?". "אולי הצורך שלי בריגוש לא גובר על זכותם של התושבים סביבי לשלווה, לפחות בלילה?". חלקנו - כן, האם חשבת פעם כמה רעש המזגן שלך מייצר, האם הוא בתקן וכמה מטרד זה יכול להיות בלילה? האם אתה חושב פעמיים לפני שאתה מפעיל בלנדר\שואב בבית בשעות הלילה?

האם זה נראה לכם בסדר, שהלחיצה שלכם על הדוושה מעירה אנשים? אתם יודעים, שיש כלבים שאפילו מתחילים לנבוח? האם אתה יודע שיש כלבים שגם נובחים ללא כל קשר לרעש מאופנועים וכמה זה מטרד בלילה כי הם לא חולפים ועוברים אלא נמצאים באותה נקודה ונובחים כמה דקות? כיצד ייתכן שתחביב של בנאדם ישפיע בצורה כל כך שלילית על הסביבה שלו? אני חושב אותו הדבר על סיגריות

תארו לעצמכם אם לי היה תחביב לשמוע מוזיקה בקולי קולות, והייתי עושה את זה באמצע הלילה? אין בעיה כל עוד אתה רק עובר בדרך ולא יושב לי מתחת לבית(כמובן שיש בארץ גם לא מעט אנשים כאלו). מה שאתם עושים זה לא שונה, וזה אפילו גרוע יותר, כי אי אפשר להתמודד עם זה. אין "כתובת" מסוימת עליה ניתן להתלונן במשטרה. חוקי הרעש פשוט לא חלים עליכם, לפחות לא ברמה הפראקטית. כמו כן, הרעש שאתם עושים הוא שונה חלוטין מבחינה פיזיקאלית, ואין טעם בסגירת חלונות. כנראה אתה גר בבית ישן מספיק בכדי שלא יעמוד בתקני העמידה ברעש שיש בבנייה כיום, הזמנת בדיקה של משרד איכות הסביבה אלייך לבית לראות כמה זיהום רעש יש אצלכם והשוואה בין בית עם חלונות סגורים לפתוחים?

ומילא, אם אתם כבר קונים מכונה כזאת רועשת, למה לא להגביל את השעות? למה לפחות לא לתת גז בצורה קצת פחות אגרסיבית? על אלו שעושים מודיפיקציה לאופנוע שלהם, כדי ש"ירעיש יותר"- אני אפילו לא מדבר.לטעמי, מדובר פשוט בתת רמה של התנהגות. לא יודע מה עובר לבנאדם בראש, שבאופן מודע נהנה מהפצת רעש שכזה. דווקא על זה אני רוצה לדבר, ניסית לפנות לאלו שמחפשים בדיוק את זה? פתחת שאילתה ב FXP?

לסיכום, אני חושב שמה שאתם חלקנו עושים זה פשוט לא בסדר. אני יודע שיש המון אנשים שמתמרמרים עליכם בגלל הנהיגה שלכם גם אנחנו מתמרמרים על אחרים, אבל הגיע הזמן שמישהו יעלה את הנושא של הרעש הבלתי נסבל.

מה אתם אומרים? יש מצב לחשבון נפש? יש מצב להתייחסות רצינית למה שאני אומר? רק תשתדל לא להגיב פעם בכמה חודשים אחרת זה מראה שלא באמת איכפת לך מהנושא...
    ועכשיו ברצינות,
    כיום יש אכיפת יתר בנושא בזמן טסט השנתי, מלבד זה המדינה מודעת לעיניין שיש אנשים רגישים לרעש שגם התקנות והחוקים כיום לא יתנו להם מענה. יש רוכבים שמודעים לעיניין ודוחפים את הכלי בבוקר\לילה כי השכונה\איזור מגורים שלהם רגיש\ה. יש גם כאלו שלא מעניין אותם כלום ונמצאים באשליה ש"המשתיק" הפתוח שהם שמו על ה 125 סמ"ק שלהם הופך אותו ל-טימקס\R1\MT.
    אתה וחבריך רוצים יותר שקט במרחב הציבורי? תפנו למשרד התחבורה\הסביבה בנושא ותעלו את המודעות. תפתחו עצומה ותחתימו. תפנו לנבחרי הציבור שלכם לעשות משהו בנושא. מהכיוון האישי - תעברו לבנייה חדשה יותר\שפצו את הבית\עברו לאיזור שקט. בסופו של יום לא תצליחו למנוע ב 100% מהזמן רעש שהוא "בלתי סביר לדעתכם" מבלי לקחת גם אחריות אישית מהצד שלכם וגם אז שימוש במרחב הציבורי יחשוף אותכם לרעש שכזה בין אם זה מכלי רכב או כלי טיס או עבודות של העירייה או השכן שעושה קריוקי או מישהו שלא שם קצוץ על אף אחד.
    אז את המצב כיום אתם לא יכולים לשנות ב 100%, סביר שבעתיד הרחוק זה ישתנה מעצמו עקב קידמה טכנולוגית מבחינת כלי הרכב עצמם, אבל לשפר את איכות החיים שלכם אתם יכולים כבר היום ע"י בחירה באופציות המקנות לכם כמה שפחות חשיפה לנושא.

(אין באמור כל אישור לגרימת רעש בצורה בלתי סבירה אלא במידה והוא מענג אוזניים)

Member הסמל האישי של Khc
    פות"ש,
    קח הצעה, רוץ איתה:
    ביטוח מוזל לבעלי אגזוז שקט.
    הרוב השפוי יודה לך.
    המיעוט שגם ככה לא מבטח ימשיך להרעיש

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ציטוט נכתב במקור על ידי Khc צפיה בהודעה
    פות"ש,
    קח הצעה, רוץ איתה:
    הרוב השפוי יודה לך.

אני בעניין, איפה חותמים?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Khc צפיה בהודעה
    פות"ש,
    קח הצעה, רוץ איתה:
    הרוב השפוי יודה לך.

מיעוט? הרבה יותר מזה לא מבוטחים...
    Tracer 900

Senior Member
    אני עדיין בטוח שאתה מאלו שמוציאים את השקית זבל ללובי, עד לפעם הבאה שהם יצאו מהבית- זה מאפיין אנשים שלא מסתכלים על התמונה הכוללת אלא רק מה שיושב להם מול העיניים.

הטעות שלך זה שאתה לא מבין מה גורם לרעש, זה לא אופנוע ספציפי שגורם לרעש, אלא המערכות פליטה שלהם שגורמות לרעש, כמו שאתה מתאר את זה, אתה חווה רעש גם מאופנועים סטוק(שהגיעו מהמפעל ככה ושעומדים בכל דרישות הרעש שקיימות).
    ועם זה אין לך יותר מידיי מה לעשות.

אני מסכים איתך שיש כאלו שבכוונה גורמים לאופנוע שלהם להרעיש, ברמה שמרגישים את הרעידות בגוף כשהם עומדים לצידך ברמזור.
    אני הייתי מתחיל מלהבין מאיפה השנאה שלך לאופנועים נגרמת, ומשם ממשיך.
    מאחל לך בהצלחה בכל אשר תפנה. מי ייתן שתיסע בדרכים בלי פקקים ושתמיד שעובר לידך אופנוע/ קטנוע אתה תברך אותו על מה שהוא עושה כדי שאתה תיסע בדרכים בלי יותר מדיי פקקים.
    אולי אף תיתן לו להשתלב בכביש בקלילות בלי לגרום לו להתקפת לב.

Junior Member
    פות"ש הזכרת לי את שירו של מאיר אריאל ז"ל עם "ההצעות" שלך. למרות שהרוב המוחלט גילו הזדהות איתך ופנו אליך בצורה מנומסת אתה בכל זאת החלטת לבטל אותנו מכל תוקף, אז השיר הזה בשבילך.

גומרים על אופנוען

"התכנסו להם כמה יוצאי יערות
    גזעיים אחד אחד ילידי גבולות
    והיתה שתיקה גדולה וארוכה של חרון
    המילים נתקעו לכולם בגרון
    רק בטן התנפחה, שפם האפיר
    איש איש לארץ עיניים השפיל
    איש איש עיניו מדי פעם הרים
    ופגש את עיני החברים
    נדו זה לזה בהסכמה
    ושוב השפילו מבט בדממה
    מקרי גבול כולם, יוצאי יערות