נכתב במקור על ידי 
sheffer

שמעו, לא באתי לפה כדי להיות טרול. זה בדיוק הדבר הראשון שטרול יגיד אני רוצה לדון אתכם לדון אותנו או איתנו? בצורה תרבותית בנושא הרעש, ההולך וגובר, שאתם חלקכם מפיצים בערי ישראל. 
בשנים האחרונות הולכת ומתגבשת מין אופנה של אופנועים, שבמקרה הטוב מרעישים, ובמקרה הגרוע פשוט מחרישים אזניים. אתם חלקכם עושים את זה ביום ובלילה, בשבת ובימי חול. זה נקרא: שימוש בכלי רכב בדרך ציבורית. אני גר לא רחוק מצומת עירונית משמעותית, סירנות של רכבי חירום אין באיזור? וכמה קילומטרים בודדים מכבישים בין עירוניים, ופשוט אין מנוחה. חשבתם לעבור דירה לאיזור שקט יותר? אפילו ב3 בלילה, זאת רק שאלה של דקות, עד שה"שריקה" הנוראית שלכם פשוט תחתוך את הלילה ותפר את השלווה. באם העוצמה הנמדדת בביתך היא 80DB ועד 2 דקות - זה תקין ביום, בלילה עד 10 דקות  ו50DB. אבל עם חריגה של כלי רכב כמובן.
ישראל אף פעם לא הייתה מדינה שקטה, אבל מה שקורה לאחרונה עם האופנועים זה פשוט מעל ומעבר, ועושה רושם שיותר ויותר אנשים קונים את המכונות האלו. כרגיל, תאשימו את המכונות...
השאלה שלי אליכם היא, האם אתם חשבתם על זה אי פעם? האם עצרתם לשניה, והרהרתם: "רגע, עכשיו לילה, יש אלפי אנשים סביבי, כולל תינוקות, אולי אין לי זכות להפיץ כזה רעש?". "אולי הצורך שלי בריגוש לא גובר על זכותם של התושבים סביבי לשלווה, לפחות בלילה?". חלקנו - כן, האם חשבת פעם כמה רעש המזגן שלך מייצר, האם הוא בתקן וכמה מטרד זה יכול להיות בלילה? האם אתה חושב פעמיים לפני שאתה מפעיל בלנדר\שואב בבית בשעות הלילה?
האם זה נראה לכם בסדר, שהלחיצה שלכם על הדוושה מעירה אנשים? אתם יודעים, שיש כלבים שאפילו מתחילים לנבוח? האם אתה יודע שיש כלבים שגם נובחים ללא כל קשר לרעש מאופנועים וכמה זה מטרד בלילה כי הם לא חולפים ועוברים אלא נמצאים באותה נקודה ונובחים כמה דקות?  כיצד ייתכן שתחביב של בנאדם ישפיע בצורה כל כך שלילית על הסביבה שלו? אני חושב אותו הדבר על סיגריות
תארו לעצמכם אם לי היה תחביב לשמוע מוזיקה בקולי קולות, והייתי עושה את זה באמצע הלילה? אין בעיה כל עוד אתה רק עובר בדרך ולא יושב לי מתחת לבית(כמובן שיש בארץ גם לא מעט אנשים כאלו). מה שאתם עושים זה לא שונה, וזה אפילו גרוע יותר, כי אי אפשר להתמודד עם זה. אין "כתובת" מסוימת עליה ניתן להתלונן במשטרה. חוקי הרעש פשוט לא חלים עליכם, לפחות לא ברמה הפראקטית. כמו כן, הרעש שאתם עושים הוא שונה חלוטין מבחינה פיזיקאלית, ואין טעם בסגירת חלונות. כנראה אתה גר בבית ישן מספיק בכדי שלא יעמוד בתקני העמידה ברעש שיש בבנייה כיום, הזמנת בדיקה של משרד איכות הסביבה אלייך לבית לראות כמה זיהום רעש יש אצלכם והשוואה בין בית עם חלונות סגורים לפתוחים?
ומילא, אם אתם כבר קונים מכונה כזאת רועשת, למה לא להגביל את השעות? למה לפחות לא לתת גז בצורה קצת פחות אגרסיבית? על אלו שעושים מודיפיקציה לאופנוע שלהם, כדי ש"ירעיש יותר"- אני אפילו לא מדבר.לטעמי, מדובר פשוט בתת רמה של התנהגות. לא יודע מה עובר לבנאדם בראש, שבאופן מודע נהנה מהפצת רעש שכזה. דווקא על זה אני רוצה לדבר, ניסית לפנות לאלו שמחפשים בדיוק את זה? פתחת שאילתה ב FXP? 
לסיכום, אני חושב שמה שאתם חלקנו עושים זה פשוט לא בסדר. אני יודע שיש המון אנשים שמתמרמרים עליכם בגלל הנהיגה שלכם גם אנחנו מתמרמרים על אחרים, אבל הגיע הזמן שמישהו יעלה את הנושא של הרעש הבלתי נסבל.
מה אתם אומרים? יש מצב לחשבון נפש? יש מצב להתייחסות רצינית למה שאני אומר? רק תשתדל לא להגיב פעם בכמה חודשים אחרת זה מראה שלא באמת איכפת לך מהנושא...