עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 47

אשכול: רוצה לדבר אתכם על הרעש הרב שאתם עושים

Junior Member

רוצה לדבר אתכם על הרעש הרב שאתם עושים

שמעו, לא באתי לפה כדי להיות טרול. אני רוצה לדון אתכם בצורה תרבותית בנושא הרעש, ההולך וגובר, שאתם מפיצים בערי ישראל.

בשנים האחרונות הולכת ומתגבשת מין אופנה של אופנועים, שבמקרה הטוב מרעישים, ובמקרה הגרוע פשוט מחרישים אזניים. אתם עושים את זה ביום ובלילה, בשבת ובימי חול. אני גר לא רחוק מצומת עירונית משמעותית, וכמה קילומטרים בודדים מכבישים בין עירוניים, ופשוט אין מנוחה. אפילו ב3 בלילה, זאת רק שאלה של דקות, עד שה"שריקה" הנוראית שלכם פשוט תחתוך את הלילה ותפר את השלווה.

ישראל אף פעם לא הייתה מדינה שקטה, אבל מה שקורה לאחרונה עם האופנועים זה פשוט מעל ומעבר, ועושה רושם שיותר ויותר אנשים קונים את המכונות האלו.

השאלה שלי אליכם היא, האם אתם חשבתם על זה אי פעם? האם עצרתם לשניה, והרהרתם: "רגע, עכשיו לילה, יש אלפי אנשים סביבי, כולל תינוקות, אולי אין לי זכות להפיץ כזה רעש?". "אולי הצורך שלי בריגוש לא גובר על זכותם של התושבים סביבי לשלווה, לפחות בלילה?".

האם זה נראה לכם בסדר, שהלחיצה שלכם על הדוושה מעירה אנשים? אתם יודעים, שיש כלבים שאפילו מתחילים לנבוח? כיצד ייתכן שתחביב של בנאדם ישפיע בצורה כל כך שלילית על הסביבה שלו?

תארו לעצמכם אם לי היה תחביב לשמוע מוזיקה בקולי קולות, והייתי עושה את זה באמצע הלילה?(כמובן שיש בארץ גם לא מעט אנשים כאלו). מה שאתם עושים זה לא שונה, וזה אפילו גרוע יותר, כי אי אפשר להתמודד עם זה. אין "כתובת" מסוימת עליה ניתן להתלונן במשטרה. חוקי הרעש פשוט לא חלים עליכם, לפחות לא ברמה הפראקטית. כמו כן, הרעש שאתם עושים הוא שונה חלוטין מבחינה פיזיקאלית, ואין טעם בסגירת חלונות.

ומילא, אם אתם כבר קונים מכונה כזאת רועשת, למה לא להגביל את השעות? למה לפחות לא לתת גז בצורה קצת פחות אגרסיבית? על אלו שעושים מודיפיקציה לאופנוע שלהם, כדי ש"ירעיש יותר"- אני אפילו לא מדבר. לטעמי, מדובר פשוט בתת רמה של התנהגות. לא יודע מה עובר לבנאדם בראש, שבאופן מודע נהנה מהפצת רעש שכזה.

לסיכום, אני חושב שמה שאתם עושים זה פשוט לא בסדר. אני יודע שיש המון אנשים שמתמרמרים עליכם בגלל הנהיגה שלכם, אבל הגיע הזמן שמישהו יעלה את הנושא של הרעש הבלתי נסבל.

מה אתם אומרים? יש מצב לחשבון נפש? יש מצב להתייחסות רצינית למה שאני אומר?

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    היי שפר, רעש זה מטרד רציני שמוריד מאיכות החיים ואנשים לא מודעים לזה, האדם בנוי בצורה כזאת שיש רעש לחץ הדם עולה וזה כנראה תורשה מהתקופה שרעש היה שווה לסכנה בטבע והמוח מגיב בהתאם.
    האופנועים מהשנים האחרונות מאד שקטים שהם מגיעים מהמפעל וגם אם הרוכב מחליף לאגזוז תיקני חליפי רמת הרעש תעלה בקצת אבל לא קריטי.
    הבעיה עם קהילת הרוכבים זה שהם מאמינים למיתוס שנקרא LOUD PIPES SAVE LIVES, המיתוס הופרך מזמן ולא מצאו שום קשר בין השניים אבל יש קבוצה בתוכנו שעדיין מאמינה בזה מאד, אותה קבוצה מקצצת, פותחת\ מרוקנת\ קודחת באגזוז כדי לקבל יותר רעש, לצערי אי אפשר לשכנע אותם ורק אכיפה מסיבית מצד רשויות החוק תעזור כאן.

מה שכן אפשר להוביל דרך הפורומים זה בקשה ליד יותר עדינה על הגז שרוכבים בלילה באיזור בנוי.

Member
    האמת בתור רוכב בעצמי אני יכול לומר בשיא הכנות שאני מסכים איתך
    הרעש של האופנועים מזעזע, גם ביום וגם בלילה
    כבר היה לי כמה פעמים שנבהלתי מאוד בזמן שאופנוע עקף אותי על 200 קמ"ש שזה נשמע כאילו משהו לידי מתפוצץ
    ובתחלס לא שמעתי את האופנוע עד לרגע שהוא עקף אותי

אני עצמי רוכב עם אגזוז מהמפעל, מקורי, והוא ממש טוב מבחינת מניעת רעש
    וכמו ש DRESDNER אמר, כולנו יכולים רק לקוות שהמשטרה תעשה את העבודה שלה על הצד הטוב ביותר

Member
    כמה נקודות
    א. אם כמו שאתה מתאר, אתה גר בקרבת ציר תנועה מרכזי - התאגד עם שכניך ופנו לרשות המקומית שאליה אתה שייך, כדי שיתקינו לוחות מבודדי רעש.

ב. לי יש שכן נהג משאית. במשך שנים כל בוקר בחמש הוא מתניע את המשאית ובמשך דקות ארוכות מנוע הדיזל שלו מטרטר עד שהבוסטרים מתמלאים. וכשהוא מתחיל נסיעה... איך שהוא מקפץ עם העגלה על הבמפרים במושב - פשוט תענוג לאוזניים. אבל זה מה יש ועם זה מסתדרים.

ג. אמנם סצינת האופנועים גדלה בשנים האחרונות, אבל היא קטנה מאוד ביחס לסצינת הרכבים המשופרים.
    לאגזוז פתוח (ורועש) באופנוע יש יתרונות בטיחותיים, גם אם זה לא מוסכם על כלל הרוכבים ומשטרת התנועה. נהג ששומע אופנוע על 10k סל''ד - הוא נהג שיעזוב את הטלפון, יסתכל במראות ולא יזגזג. ערס קטן שביטל את הממיר, שם דוד של ראמוס ופילטר פתוח על ההונדה זיביק או איביזה שחוטה שלו - זה אחד עם *ין קטן שמבקש לפצות על משהו, וכאלו יש הרבה יותר מדי.
    שוב אני מבין אותך לגמרי, אבל כאחד שהיו לו יותר מדי כמעטים עם נהגים שמקצים בערך 20% תשומת לב לנהיגה ו80% לנייד, רדיו, איפור וכו... אני אנצל במקסימום כל אלמנט באופנוע שלי שיחזיר אותי הביתה בשלום גם אם תופעות הלוואי הן כלבים נובחים ותינוקות מבוהלים.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

Junior Member
    קודם כל אני חייב להגיד שאני מופתע לטובה. ציפיתי לתגובות בסגנון של "מי אתה ומה אתה רוצה מאיתנו?!".

עם זאת, אני חייב להסתייג ממה שאמרתם, כי לדעתי יש פה נסיון מסוים להעביר אחריות למישהו אחר(אלו שממש ממש מרעישים...). גם האופנועים ה"שקטים ביותר" ביותר היום- מאד מרעישים. אני שם לב לדבר הזה כבר זמן מה, ורואה בבירור שגם המכונות המתונות ביותר(לא כולל קטנועים), מפיצות רעש מאד משמעותי. לא ניתן להשוות אותו אפילו לקטנוע הרועש ביותר. רעש של האחרון שומעים רק מקרוב, אבל יש משהו בסאונד של האופנועים הכבדים שפשוט מתפשט לכל עבר, וכנראה גם גורם לויברציה של הקירות, מה שמוביל ל"חדירה" של הרעש פנימה. ושוב, זה נכון גם לגבי האופנועים הכבדים הכי "שקטים".

אני מבין שאתם מקבלים סיפוק כלשהו מהרכיבה הזאת, אבל אולי אפשר לשקול להגביל את השעות? מדוע זה צריך להיעשות בלילה?(אני כמובן יודע טוב מאד את התשובה: כי הכבישים ריקים...). מה קרה בשנים האחרונות, שזה הפך להיות כל כך נפוץ?

לגבי העניין של משטרה: אני לא יודע איך היא יכולה "לעשות את עבודתה". יש לה בסיס חוקי/מעשי לרדיפה אחרי אופנוע בלילה? כולנו יודעים שבמדינת ישראל, יש דברים שגם אם הם לא חוקיים על הנייר(תאורטית אסור להרעיש אחרי 23), שום דבר לא ייעשה בפועל.

הדרך היחידה להילחם בזה תהיה לאסור באופן גורף שימוש באופנוע כבד בשעות הלילה. בינינו, כמה מכם יוצאים לכביש בלילה, כי אתם באמת צריכים להגיע לאנשהו...? האם אני טועה, או שמדובר בעיקר בנסיעות למטרות הנאה?

Junior Member
    לחיים: מה אני אגיד לך, אתה טוען שהרעש הזה הוא עניין בטיחותי, ויכול להיות שזה נכון, אבל הבעיה היא שאלפי אנשים סביבך סובלים מזה. לטעמי, מי שדואג לבטיחות שלו, לא עולה על אופנוע. מדובר בכלי רכב מסוכן ביותר, גם תחת תקני הבטיחות המחמירים ביותר, וגם בסביבה שבה כל נהג רכב הוא שומאכר. אבל זה כמובן כבר "לא ענייני", וזה חורג מהדיון, וזה משאיר את הבעיה על כנה: אלפי אנשים שסובלים.

לגבי הצומת שלידה אני חי: זה לא כביש מהיר. לא שכונת ג'סי כהן בחולון או משהו כזה. מדובר בצומת עירונית סנטדרטית. לא ניתן להתקין שם שום דבר.

Member
    אם גם סעפות מקוריות בלתי נסבלות עבורך, אז אתה כנראה רגיש בצורה בלתי רגילה לרעש.
    לכל כלי רכב על הכביש יש תקנים שבהם הוא חייב לעמוד, גם אופנועים.
    בגלל שיש תוכנית אירופאית רב שנתית לעמידה ביעדיי זיהום אוויר ורעש - יצרניות הרכב עושות סלטות באוויר לעמוד בתקנים שמחמירים כל כמה שנים.
    אז יש לי שתי בשורות טובות עבורך
    1. אופנועים יהפכו שקטים ככל שהשנים יעברו ואופנועי ספורט רועשים במיוחד כבר יורדים מפסי הייצור.
    2. בסוף כולנו נרכוב/ננהג בדממה על כלים חשמליים, אפילו השכן שלי עם הסמי טריילר.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של ees
    שפר שלום,
    אני אסביר לך מה הבעיה שלי עם הפוסט שלך.
    אתה פונה אלינו בתור "קהילה" שבעצם אנחנו בנויים מהמון פרטים בודדים. ועוד יותר מעצבן שאתה פונה "אלינו" כאילו שאנחנו חייבים לך משהו (זו ההרגשה הסוביקטיבית שלי).
    למה? כי יש לך טענות כלפי כלל האופנועים והאופנועים (אגב, האגזוזים שלנו עומדים בתקני רעש). למה זה דומה? שאני אבוא "אליכם" (נהגי המכוניות) בתלונה שאתם גורמים למחלות נשימה עם הזיהום שלכם כי אתם מתעקשים לגרום לפקקים כי אתם מתפנקים לכם בנוסע אחד במכונית. כמה זמן תמשיכו עם התחביב שלכם?
    בגדול, ההתנהגות הסביבתית שלכם מזיקה עשרות מונים מזו שלנו, גם ברמת הקהילה וגם אם נשווה נזקים סביבתיים שלי ושלך, בין הרכב שלך לאופנוע שלי: צריכת דלק, זיהום, עומס על תשתיות.
    דבר שני, שהוא גם הכללה לא מלומדת: האופנועים הכבדים: חביבי זה הרכב שלי. ואם בא לי או אני צריך להגיע ממקום למקום ב 3 בלילה אני לא צריך לבקש רשות ממך וגם שלא תתנשא עלי מה הן הסיבות שלי לנסיעה בלילה, כפי שגם אני לא אגיד לך מתי לנסוע ברכב שלך. וכן, אני באמת צריך להגיע לאנשהו.
    יש לי אופנוע כבד ותתפלא שהוא לא מרעיש. אני משתדל להיות קשוב לזולת, להתחשב ולקחת אחריות על עצמי כלפי אחרים.

בבסיס, הנקודה שהעלת מובנת. זה לא "אנחנו" "נגדכם". גם אני לא מבין את נפשם של המרעישים ואני גם חושב שזו התנהגות מזלזלת (בעיקר בלילה).
    אבל אלו הם פרטים, זה לא חלק מהמנואל של להיות אופנוען.
    Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE

לא יודע אולי זה רק אני, אבל שעובר/עוברים אופנועים עם מלא רעש זה עושה לי אורגזמה אפילו אם אני יושן.... לא יודע אולי זה רק אני...
    Supermoto Rider
    SMC690R 2021
    Instagram & TikTok: Yadin_Tal

Senior Member
    פות"ש חושב שאנשים מרעישים לו בכוונה.
    חביבי, תקנה אטמים.

Senior Member
    רעש ובכלל זאת מדו״ג הוא בהחלט בעייתי ללא קשר לנפח ואין ספק שצריך לרכב כמה שיותר בשקט בסביבת מגורים ולכבד את הסובבים בדיוק כפי שכל אחד קנאי לאיכות החיים שלו.

כך גם בשנים האחרונות ישנה מגמה הולכת וגדלה בארץ בה האוכלוסיה עושה לביתה ע״ח האחר במקום לחיות ולתת לחיות. כשמדובר ברעש זה מתבטא גם במסיבות קראיוקי, רכיבה על טרקטרונים בשכונות מגורים ואח׳.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ees צפיה בהודעה
    שפר שלום,
    אני אסביר לך מה הבעיה שלי עם הפוסט שלך.
    אתה פונה אלינו בתור "קהילה" שבעצם אנחנו בנויים מהמון פרטים בודדים. ועוד יותר מעצבן שאתה פונה "אלינו" כאילו שאנחנו חייבים לך משהו (זו ההרגשה הסוביקטיבית שלי).
    למה? כי יש לך טענות כלפי כלל האופנועים והאופנועים (אגב, האגזוזים שלנו עומדים בתקני רעש). למה זה דומה? שאני אבוא "אליכם" (נהגי המכוניות) בתלונה שאתם גורמים למחלות נשימה עם הזיהום שלכם כי אתם מתעקשים לגרום לפקקים כי אתם מתפנקים לכם בנוסע אחד במכונית. כמה זמן תמשיכו עם התחביב שלכם?
    בגדול, ההתנהגות הסביבתית שלכם מזיקה עשרות מונים מזו שלנו, גם ברמת הקהילה וגם אם נשווה נזקים סביבתיים שלי ושלך, בין הרכב שלך לאופנוע שלי: צריכת דלק, זיהום, עומס על תשתיות.
    דבר שני, שהוא גם הכללה לא מלומדת: האופנועים הכבדים: חביבי זה הרכב שלי. ואם בא לי או אני צריך להגיע ממקום למקום ב 3 בלילה אני לא צריך לבקש רשות ממך וגם שלא תתנשא עלי מה הן הסיבות שלי לנסיעה בלילה, כפי שגם אני לא אגיד לך מתי לנסוע ברכב שלך. וכן, אני באמת צריך להגיע לאנשהו.
    יש לי אופנוע כבד ותתפלא שהוא לא מרעיש. אני משתדל להיות קשוב לזולת, להתחשב ולקחת אחריות על עצמי כלפי אחרים.

בבסיס, הנקודה שהעלת מובנת. זה לא "אנחנו" "נגדכם". גם אני לא מבין את נפשם של המרעישים ואני גם חושב שזו התנהגות מזלזלת (בעיקר בלילה).
    אבל אלו הם פרטים, זה לא חלק מהמנואל של להיות אופנוען.
    מסכים עם כל מילה.

לשפר, קודם כל אני מבין שאתה לא רוכב, אז אתה קצת לא מלומד בנושא... ממש אבל ממש לא כל האופנועים מרעישים משמעותית מקטנוע קטן, גם כבדים.
    אם אתה שומע אופנועי ספורט בלילה על 15,000 סל"ד, אני מבין אותך שזה מבאס ואולי לא מתחשב לפעמים, אבל כנראה שאתה גר במקום לא הכי טוב מבחינת בידוד רעש.

איזה ג'וימקס ממוצע עם אגזוז מהמפעל שעובר ברחוב, לא מרעיש בטירוף, וגם להונדה CB500 או SV650 - מהכלים הכבדים הנמכרים ביותר בישראל (נניח ש500 זה כבד לצורך הדיון) אין כזה רעש חזק.

לגבי אגזוזים פתוחים וכו', תכלס אני לפעמים אוהב את הרעש אבל יש עם זה בעיה, זה באמת מטרד רעש קשה להרבה אנשים ואני בגדול די נגד התופעה.
    לנסוע ליד הארלי בעיר זה סבבה מבחינתי וגם ליד דוקאטי עם אגזוזים פתוחים או איזה R1... זה רעש יפה בעייני, אבל לא הייתי רוצה אותו ליד החלון שלי ב3 בבוקר, בצהריים זה בסדר...

אני בנאדם שמאוד מאוד סובל ממטרדי רעש, אני רגיש מאוד לנושא ואני באמת מבין אותך... אבל אל תהפוך מיעוט של רוכבים שנוסעים עם אגזוזים פתוחים בפול גז בלילה לרוב הרוכבים.
    בדיוק כמו שאמרו לך פה, "אתם" - לא יותר טובים.
    גם כשאני גרתי ביפו כל לילה יש עשרות מכוניות שמסתובבות בשכנות בעיר עם אגזוזים פתוחים ועושות חאראקות וכו'... ועוד לא ראיתי את האופנוען שנוסע עם מערכת סטריאו בפול ווליום בשכונה, אז בגלל זה להכליל ציבור שלם ולהגיד לרכבים שלא יסעו יותר בלילה ?!
    בוא... אתה נראה לי בכל זאת בנאדם הגיוני, אז תהיה טיפה יותר ריאלי.

יש מקום לחשבון נפש, יש מקום להתחשב, אבל הלוואי והיו פי 100 יותר רוכבים בכביש מאשר מכוניות.

וכמו שאמרו כבר, עוד מעט כולנו בדרך להתחשמל בשקט.

Member הסמל האישי של Khc
    ראשית,
    מסכים עם דבריך, גם אני סולד מרעש.
    כהשכן הצעיר יוצא לסיבוב פוזה בעיר עם האגזוז המשופר שלו, כל השכונה שומעת, וזה סיבוב של הלול חזור לצורך פוזה. סיוט.

אני (אנחנו) הרוכב הבוגר, השקול , שמתמגן בשיא החום או בגשם הכי כבד, לא מוצא עניין בלהרעיש לשכנים, בטח ובטח לא בסיבובי פוזה בעיר. אז יש רעש אך הוא חולף כי רובינו מעדיפים את הבינעירוני על פני הכביש העירוני.
    כשאצא ב2 בלילה לצורך עבודה, אדרדר את הכלי עד קצה הרחוב, ככה, להתחשב, האופנוע עדיין ירעיש, כי לדבריך גם אפנוע עם אגזוז סטוק מרעיש נורא, אבל לשכני הקרובים לא אציק.

התופעה הנוראית בעיניי מבחינת רעש עירוני לא קשורה כלל לאופנועים:
    הרייזרים, לא בדיוק טרקטורון, לא בדיוק רכב, לא בדיוק חוקי. אבל עושה את זה להרבה ערסים צעירים
    (סליחה על ההכללה)
    עכשיו, חשבון פשוט של:
    צמיגי בלון רועשים מאוד+מערכת סטריאו על הכלי+אגזוז פתוח/משופר/רועש והרי לך מתכון לכאב ראש עירוני (במיוחד בשבתות ובלילות הקיץ)!
    באשדוד הם נעים על הכביש כאילו הם פלוגה ממקס הזועם או ברחו מסט הקליפ של 2pac.
    חבר'ה כאלו לא מחפשים לרכב בשטח, אלא לעשות פוזות ולנהוג לפני גיל הרשיון בשכונות.

ולמה אתב שומע את זה יותר היום מאשר פעם? (אופנועים, רייזרים, טרקטורנים רכבים משופרים)
    האוכלוסיה גדלה, האינטרנט הביא ידע וזמינות רכישות מחו"ל, מחירי כלים ירדו, צפיפות הבניה גדלה, כל העיר העיר מתפקדת כתיבת תהודה... בקיצור לא חסרות סיבות למה בשנות ה80 היה פה שקט יותר.

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

Member
    שפר שלום,
    ברוך הבא לפורום ותודה שהנך מעלה נקודה זו. אולי עצם ההתעסקות בנושא שהעילית יתרום למודעות ואולי באופן עקיף כן יצור שינוי.

כמו שנאמר לפני, אנו אוסף של בודדים שמדי פעם גם רוכבים בקבוצות קטנות, לכול אחד מאיתנו יש את הסגנון שלו, האופנוע שלו, ואולי אף את ״חתימת הרעש״ הייחודית לו.

גדלתי בקריות לייד כביש ראשי, ומכיר טוב מאד את יבבת המנועים השורקים באחת-שתיים בלילה, אכן זה מתריד ומעצבן במיוחד אם אתה הורה לילדים קטנים ומנסה להרדים אותם.

רוצה לרגע להתייחס אליך כאל שכן שלי ולהתייעץ איתך בדיוק בנושא זה הרעש.
    כמעט כריטואל קבוע, יוצא מוקדם מאד בשבת בבוקר לרכיבת מילוי מצברים ושאיפת אויר, אגב גר בישוב שקט מאד. כך שבכול פעם שמניע את האופנוע משתדל לצאת לדרך כמה שיותר מהר בסל״ד הנמוך ביותר שניתן (האופנוע שלי ללא שינויים או תוספות, כך שמייצר את אותו הרעש איך שיצא מהמפעל).
    זה ברור לי שיש שכנים שומעים זאת, יש שכנים שזה מפריע להם, ועדיין מבין שהרוב מקבלים זאת.

האם לדעת יש דרך נוספת שבה ניתן להפחית את הרעש? האם יתכן ואני טועה, והם ממש עצבניים עלי וטרם יודע מכך?
    מה דעת?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Four wheels move the body, but two move the soul
    I refuse to tiptoe through life only to arrive safely at death

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    זכיתי ואני מתגורר בסמוך לכמה כפרים ערביים כשלאחד מהם כביש הכניסה לכפר נקרא ציר המשאיות.

ולצערי אכן, התחביב של החלפת אגזוז, הסרת המשתיק, ו-"שיפור" המנוע, הפכה לרעה חולה הן במגזר
    והן בקרב חברי האופנוענים.

גם נושא "שיפור" הרכבים, טפטוף סולר / שמן על הכביש ופליטת עשן לא זוכה להתעניינות הרשויות,
    ברמה המקובלת האירופאית.

אבל בכל הבליל הזה של זיהום האוויר / סביבה ומפגעי הרעש, כולנו צרכים לחיות ביחד זה לצד זה.

תרבות היא לא מילה גסה, והתחשבות אינה פחיתות כבוד, הבעיה איך מחנכים כאן במזרח התיכון את
    כל משתתפי הכביש והתושבים להתחשבות הדדית, האמת אני לא אופטימי בכלל, ולפעמים אני חושב
    שאם הייתי משאיר אצלי את האר פי ג'י שלי מהצבא, העולם שלנו היה מקום קצת יותר טוב!
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!