תוצאות 1 עד 14 מ 14

אשכול: עזרה בבחירת כלי ראשון

צפייה משולבת

Junior Member

עזרה בבחירת כלי ראשון

היי הוצאתי רישיון a1 ואני רוצה לקנות אופנוע שיתאים לתקציב של בערך 10k (כמובן יד 2)אני לא שולל קטנועים אבל אני מעדיף אופנועים,
    אז ככה אני נוסע בערך 100 ק"מ ביום, עדיף שיראה טוב ויהיה נוח יחסית, אני נוסע בכבישים מהירים אז הוא צריך גם לסחוב במהירות נורמאלית ( אני לא הולך לקרוע אותו ולא נוסע ב140) אני לא מבין בכלל בדברים האלה אז תפריט לי בבקשה גם מחירי טיפולים לביטוח וכל זה, אני רוצה שיהיה כמה שיותר חסכוני ( השיקול פה הוא בעיקר הכסף כי כרגע אין לי כלכך להוציא על זה כי אני סטודנט) ואם אתם חושבים שאני לא מציאותי כלכך תגידו ותסבירו למה כדי שאני אוכל להבין איך לגשת לכל זה.
    תודה🙂

Junior Member
    אני פחות או יותר במצבך, גם מחפש אופנוע ראשון בתקציב נמוך. אני לא מבין גדול אבל מהחיפושים בשביל עצמי הגעתי למסקנות ש250 סמ''ק זה יותר זול בביטוח ועדיין נוסע בכבישים מהירים (אני נוטה כרגע לz250). במחיר של 10k מבדיקה שלי עדיף שתתפשר על קטנוע ואם אתה יכול להשקיע עוד 5k פלוס מינוס כבר תראה אופנועים במצב סביר לקנייה. כך בחשבון שמיגון זה לא זול וזאת הוצאה שיכולה להגיע לאלפי שקלים. דעתי, וזאת רק דעה, שעדיף להתפשר על האופנוע מאפשר על המיגון אם אתה כמוני מוגבל תקציב.

דבר ראשון, אופנוע לא חוסך כסף, ההפך. אם אתה לא במצב כלכלי שמאפשר אלפייה פה ושם, עדיף לך לקחת אוטובוס.

דבר שני, אתה לא מציאותי, אתה רוצה אופנוע שנראה טוב, סוחב טוב (אבל לא על 140 רחמנא ליצלאן) ושיסע 100 קמ ביום בלי להתפרק וכל זה ב10אלף.

Sent from my T5 using Tapatalk

Senior Member
    אם זה התקציב ואלו השיקולים - רד מזה. אני גם סטודנט, לומד 50 ק"מ מהבית (100 ק"מ ביום בדיוק כמוך), רוכב על GS500 פעם-פעמיים בשבוע ללימודים ושאר הזמן לוקח את הרכבת מהסיבה הפשוטה שבנוסף לעלות הדלק, הבלאי על המנוע, הטיפולים כל 5 אלף ק"מ, הצמיגים ושאר המכלולים - זה פשוט לא פרקטי. מה גם שברכבת אפשר לשבת ולנקות את הראש בקריאה/למידה. ואני עוד רוכב על 500 סמ"ק ולא הייתי רוצה לעשות את המרחקים האלה על בסיס יומי, אופנוע "זול וחסכוני" דוגמאת ה-250 סמ"ק שאתה ככל הנראה מחפש פשוט יהפוך למעייף במהרה.

Junior Member
    תודה לכל מי שענה אבל לא פירטתם כלכך אנימאשנה קצת תשאלות שיהיו ממוקדות יותר:
    1: מה המחירים(תנו מספרים בבקשה) ביטוח (חובה+ג, ומקיף בנפרד כמובן)לשנה ל250/300/400/500 סמ"ק בהנחה שהמחירים שונים...
    2.איזה טיפולים שיגרתיים צריך לעשות בדיוק(במוסך כמו החלפת צמיגים וטיפולי קמ' שגרתיים, לא כאלה שאני יכול לעשות לבד כמו שימון...) ומה מחירם בבמוצע לשנה/לטיפול או שכל כמה קמ צריך לעשות אותם?
    3. לא התייחסתם פה בכלל לקטנועים וחוץ מזה ראיתי המון אופנועים יד 2 עם פחות מ50k קמ בפחות מעשר אלף שקלים אז זה עבודה בעניים במחירים האלה?
    4. רק תקנו אותי אם אני טועה כי הבנתי שאופנוע 250סמק נוסע בכייף 110-120 קמש ובמאמץ מגיע ל- 150
    5. כמה מיגון עולה( רמת מיגון טובה אבל לא צריך מותג יקר)

חוץ מזה בבקשה אל תקטלו כי אני באמת מבקש התייעצות ואני מודע לבורות שלי בתחום אז בבקשה תחכימו אותי אם אני טועה תודה😁

1. כנס למחשבון ביטוח של משרד האוצר
    2. חפש ספר רכב/מחירון טיפולים באתר היבואן
    3. אם אתה מתעקש לקנות נבלה, תהנה.
    מישהו פעם אמר "אני לא מספיק עשיר כדי לקנות בזול". אופנוע זול יהיה במצב גרוע מאופנוע יקר יותר, בדרך כלל. לפי מה שתיארת, אין לך תקציב להרפתקאות.
    4. כנס ליוטיוב וחפש אופנוע 250 כלשהו ותוסיף top speed. חוץ מזה מה לך ול150? אמרת של140 לא תתקרב.

Sent from my T5 using Tapatalk

Senior Member
    50k יכול להיות מעט ויכול להיות המון, תלוי בנפח המנוע. לאופנוע בנפח גדול (650 סמ"ק וצפונה) זה לא הרבה, לאופנוע 250-400 סמ"ק זה ממש ממש לא מעט, היות וסטטיסטית המנועים האלו בעלי אורך חיים נמוך מחבריהם גדולי הנפח.

אם אתה מתעקש על אופנוע - חפש לך סוזוקי אינזומה 250, אין להם כל כך שוק ולכן אפשר למצוא אחד במצב טוב ב-11-13 אלף ש"ח. משייט על 100-110 קמ"ש, מושב ארוך ונוח, צריכת דלק סבירה. שתדע שכל אופנוע שתקנה - תצטרך להשקיע ככל הנראה לפחות 2000-3000 ש"ח על יישור קו בסיסי (פילטרים, צמיגים, שרשרת, גלג"ש וכו'). בגדול - לרוב האופנועים מרווח הטיפולים הוא כל 6000 ק"מ (בד"כ נדרשת רק החלפת שמן ופילטר, משהו פשוט שבקלות אפשר לעשות בבית. גם החלפת פלאגים ופילטר אוויר הנכללים בטיפול הגדול שבד"כ כל 12 אלף ק"מ אפשר לעשות מאוד בקלות לבד.)

מיגון - ב-2500-3000 תוכל להתאבזר באחלה מעיל רב-עונתי, כפפות וקסדה שלמה, אולי ישאר עודף גם למגני ברכיים.

תחשוב על זה טוב. אתה מדבר על 500 ק"מ בממוצע בשבוע, 2000 בחודש, בחצי שנה - 12000 ק"מ. תבדוק את צריכת הדלק של האופנוע ותראה אם אתה יכול לעמוד בהוצאות. סט צמיגים איכותי אמור להספיק לך לשנת לימודים אחת (ממליץ בחום על המישלין פיילוט סטריט רדיאל, אצלי כבר מעל 17 אלף ק"מ ורק עוד מעט יזדקקו להחלפה). תראה אם כסטודנט אתה עומד בהוצאות האלה ותחשב בהתאם. אופנוע זה המון כיף, אבל כסטודנט תפרן - תמיד תחפש את האופציה הנגישה יותר לכיס. אני אישית צריך את האופנוע גם לנסיעות לעבודה, נסיעות בסופי שבוע לבקר משפחה בצפון, חברים בערים שכנות וכו', אז לי זה קריטי. תראה כמה זה קריטי לך ואם אתה יכול לשלב תח"ץ עם האופנוע.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
    50k יכול להיות מעט ויכול להיות המון, תלוי בנפח המנוע. לאופנוע בנפח גדול (650 סמ"ק וצפונה) זה לא הרבה, לאופנוע 250-400 סמ"ק זה ממש ממש לא מעט, היות וסטטיסטית המנועים האלו בעלי אורך חיים נמוך מחבריהם גדולי הנפח.

אם אתה מתעקש על אופנוע - חפש לך סוזוקי אינזומה 250, אין להם כל כך שוק ולכן אפשר למצוא אחד במצב טוב ב-11-13 אלף ש"ח. משייט על 100-110 קמ"ש, מושב ארוך ונוח, צריכת דלק סבירה. שתדע שכל אופנוע שתקנה - תצטרך להשקיע ככל הנראה לפחות 2000-3000 ש"ח על יישור קו בסיסי (פילטרים, צמיגים, שרשרת, גלג"ש וכו'). בגדול - לרוב האופנועים מרווח הטיפולים הוא כל 6000 ק"מ (בד"כ נדרשת רק החלפת שמן ופילטר, משהו פשוט שבקלות אפשר לעשות בבית. גם החלפת פלאגים ופילטר אוויר הנכללים בטיפול הגדול שבד"כ כל 12 אלף ק"מ אפשר לעשות מאוד בקלות לבד.)

מיגון - ב-2500-3000 תוכל להתאבזר באחלה מעיל רב-עונתי, כפפות וקסדה שלמה, אולי ישאר עודף גם למגני ברכיים.

תחשוב על זה טוב. אתה מדבר על 500 ק"מ בממוצע בשבוע, 2000 בחודש, בחצי שנה - 12000 ק"מ. תבדוק את צריכת הדלק של האופנוע ותראה אם אתה יכול לעמוד בהוצאות. סט צמיגים איכותי אמור להספיק לך לשנת לימודים אחת (ממליץ בחום על המישלין פיילוט סטריט רדיאל, אצלי כבר מעל 17 אלף ק"מ ורק עוד מעט יזדקקו להחלפה). תראה אם כסטודנט אתה עומד בהוצאות האלה ותחשב בהתאם. אופנוע זה המון כיף, אבל כסטודנט תפרן - תמיד תחפש את האופציה הנגישה יותר לכיס. אני אישית צריך את האופנוע גם לנסיעות לעבודה, נסיעות בסופי שבוע לבקר משפחה בצפון, חברים בערים שכנות וכו', אז לי זה קריטי. תראה כמה זה קריטי לך ואם אתה יכול לשלב תח"ץ עם האופנוע.
    תודה רבה על התשובה המפורטת

אשמח לעוד התייחסויות ואם אפשר שמישהו גם יפרט על קטנועים תודה רבה.

Junior Member
    הקפצה

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    את הנסיעות האלה אפשר לעשות כמעט עם כל אופנוע 250.
    תצטרך לרכב לאט כדי לא להרוג את המנוע ולחסוך בבלאי של צמיגים, שרשרת וברקסים.
    האופנוע לא יהיה חדש, והמוסכים יקרים (מה שהופך את זה לפחות כלכלי מלקנות סוזוקי אלטו). אל תבנה אל להוציא פחות מאלפיה כשאתה נכנס למוסך, וזה יקרה אחת לכמה חודשים לפחות.
    האפשרות היחידה שתוכל לעמוד בהוצאות - זה לטפל לבד, אם יש לך ידע טכני, ידיים טובות, כלים ומקום.

אני הייתי בסיטואציה דומה לפני 8 שנים, והחזקתי אופנוע 400 בן 17. הוא אכל כמעט חצי מהמשכורת שלי (שהייתה סביב ה-6 נטו).
    היום, אתה יכול לקנות כלי כמו דיאלים 250, יוסאנג 250 , נינג'ה 250, CBR250, סאניאנג וולף 250 , אינאזומה 250 או ק.ט.מ דיוק 200 בתקציב שלך, וכל עוד תבחר היטב את הכלה - תקבל אופנוע לא גמור, בן 3 עד 5 שנים. כל האופנועים האלה לא אידיאליים לנסיעות ארוכות, אבל יכולים להתמודד איתן לאורך זמן כל עוד לא תשייט מעל 100-110 (תלוי בדגם).
    כמובן שאתה יכול גם לרכוש קטנוע 250, ולשייט איתו 100-110. היתרון של הקטנוע שמחירי הרכישה של הכלים המשומשים בד"כ קצת יותר נמוכים מאופנועים. צריכת הדלק, הביטוח ועלויות האחזקה לא שונות משמעותית מאופנועים בקטגוריה הזאת.
    תצטרך להוציא סכום מסוים על ביטוח חובה וצד ג' (בדוק במחשבון הביטוח כמה בדיוק), בערך אחת לשנה להחליף צמיגים, ברקסים ושרשרת/גלגל"ש. מעבר לזה - ככל שתרכב רגוע יותר, כך תסבול מפחות תקלות ובלאי.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    אני דווקא הייתי ממליץ לשקול מימון לאופנוע עם מנוע יותר גדול. יש כאן מספיק אנשים שעשו נסיעות בינעירוניות עם אופנוע 250 באופן סדיר ואין להם הרבה דברים חיוביים להגיד על החוויה.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי kookoo צפיה בהודעה
    אני דווקא הייתי ממליץ לשקול מימון לאופנוע עם מנוע יותר גדול. יש כאן מספיק אנשים שעשו נסיעות בינעירוניות עם אופנוע 250 באופן סדיר ואין להם הרבה דברים חיוביים להגיד על החוויה.
    שנמה כסף זה בדיוק?

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי Amit1234 צפיה בהודעה
    שנמה כסף זה בדיוק?
    כמה בדיוק יגידו לך בסוכנות.
    פה זה פורום. לא המקום הנכון לשאול כמה בדיוק עולה משהו...

גם אני עשיתי.
    ביוסאנג 250 זה היה מעצבן בכביש 5. זרקתי את הרגליים קדימה למגן מנוע והלכתי לישון על 100-110, כי אחרת המנוע ילך לפני הזמן.
    ב-GPX250 זה היה די בסדר. שיוט 120-130 עם רזרבות לעקיפה. אמנם לא רכבתי עליו "סדיר", אבל ממה שכן רכבתי - לא הרגשתי שהאופנוע לא מתמודד עם העומס.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    תלוי באופנוע, החל מ36K לחדש ו20K למשומש.