תמצא תרנגולת חומה...
מזכיר לי את הבדיחה ''איך עושים ביצים חומות של חמין? מנגבים הפוך''.
לפני כחודשיים מצאתי סתם ככה בסופר (קופיקס) ביצים ג'ינג'יות מנומשות קמעה עם חלמון נהדר!
הן לא היו חופש ולא אומגה אלא סתם מידה s של גליקסמן.
כעת. עם המטען והידע הזה אני פשוט לא יכול לעשות אנדו ולחזור ללבן לבן הזה.
נדדתי לטיב טעם, צינת הקורקבן, שוק התקווה ואני לא מוצא.
בטיב טעם (וגם בשוק) יש אפילו ביצי שליו אבל חומות? גורנישט!
בבקשה לא להפנות אותי לעלי אקספרס.
בברכת ביד חזקה ובזרוע לפותרים נכונה.
תמצא תרנגולת חומה...
מזכיר לי את הבדיחה ''איך עושים ביצים חומות של חמין? מנגבים הפוך''.
תשרה את הבייצים בתה.
LokiMonsteR
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
שרשה לה פאם ...
לבחור בשוק (שמכר לי "אומגה" לבנה במחיר שערוריתי) היה הסבר תמוה מדוע אין ביצים חומות בארץ.
אני לא מציין מה ההסבר כי אולי מישהו כאן יציין הסבר דומה ואז אדע שיכול להיות שיש דברים בגו.
לגבי הבדיחה - חה.
לוקי - אפשר להשרות גם בכרוב או השד יודע מה עוד.
אני רוצה חומה אוריגינאל מהמפעל.
נערך לאחרונה על ידי NAOR2207; 17-06-2018 בשעה 23:06.
סורי אם אראה אודיעך
LokiMonsteR
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
כאמור, לפי הדיעה הרווחת (או מה שהסברתי לבת שלי בסופר כששאלה למה יש ביצים לבנות וחומות) תרנגולת לבנה נותנת ביצה לבנה, ותרנגולת חומה נותנת ביצה חומה.
בכל מקרה, היו תקופות שאחת לכל שתי קניות של ביצים, היו מתקבלות חומות בתוך הקרטון. לא הייתי קונה ביצים מיוחדות (לא אורגני, אנאורגני וכו'), קרטון פשוט של אחד מהמשווקים הישראלים (גליקסמן ושות'). לאחרונה באמת לא יצא לי לראות כאלה בסופר.
מה שכן, גם אני מעדיף יותר ביצים חומות ע''פ לבנות, בד''כ הן טעימות יותר.
אני לא מתווכח עם זה.
אני גם לא מתווכח על זה שיש או אין הבדל בטעם.
אני רוצה שוקולד!! אה.. ביצים חומות! מה זה אין?
אגב, כשבתך תגיע לגיל בו תאלץ לשוחח איתה על הציפורים והדבורים תשחק אותה הידען ותספר לה על נשיקת ביבים או cloacal kiss בלעז
ואז תצטרך להסביר לה למה לא כל הביצים חומות - אפרופו הבדיחה שלך.
ההסבר הוא נכון, ביצה חומה מתרנגולת חומה.
למה זה נדיר בסופר? כי ביצים חומות מגיעות מייבוא (בדרך כלל לפני חגים לתגבור הביקוש).
למה דווקא ייבוא? כי רוב המגדלים בארץ עברו לגידול תרנגולות לבנות, כדי לקבל ביצים לבנות, שזה הצבע הנמכר יותר בארץ, אז התאימו את הייצור לביקוש.
הטעם אגב, זהה לחלוטין.
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
^^^
אתה ממש! אבל ממש קרוב!
ההסבר שהבסטיונר נתן לי הוא שביצים חומות באות מייבוא בדר"כ לפי ביקוש לפני החגים (ולכן ציינתי ביד חזקה ובזרוע)
ההסבר שגוגל נותן הוא שתרנגולות לבנות מטילות יותר ולכן יותר רווחיות ללולנים
מדוע אם כך לא מייבאים לבנות מחו"ל? זה יותר משתלם לכולם, לא?
לך לכל מקום שמגישים בו ג'חנון
תזמין אחד עם ביצה
בבקשה
יש לך גם ביצה וגם ג'חנון!
על היבוא אגב אין פיקוח איכותי (הרוב מיובא מטורקיה או מזר' אירופה) והיו הרבה מקרי סלמונלה.
יש גם מקרים של ביצים מוברחות מהשטחים עם חותמות מזויפות, שרק אלוהי התרנגולים יודע כמה זמן היו ללא קירור בדרכים.
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
ביצים חומות הן מיבוא. כיום מספרד.
בארץ לא מגדלים תרנגולות המטילות ביצים כאלה כי הן רגישות לחום ומטילות פחות מהלגהורן שהוא הזן הרגיל.
נסה לקנות מאנשים פרטיים בפורומים של מגדלים ביתיים. חפש מגדלים של זן הנקרא "מאראנס".
מנסיון, הביצה הכי טעימה היא זו שאתה אוכל חצי שעה אחרי שיצאה מהת*ת של התרנגולת. צבע הקליפה פחות משנה...