שלום חברים
כבר מספר ימים שאני מרגיש תחושה מוזרה של היגוי יותר כבד ו"מנותק". סביר מאוד שיש קשר לכך שלפני מספר ימים עליתי על באמפ רציני בתפר של גשר בכביש 5 מערב, כמה מאות מטרים לפני מחלף מורשה (תיזהרו!)
במהירות גבוהה צריך להפעיל מעט יותר כוח, אבל זה דווקא מורגש יותר במהירות נמוכה ובזחילה שהתחושה היא שהכידון לפעמים "נתקע" בזמן הצידוד.
צמיגים ובולמים נראים תקינים, לא רואה חוטים או צינורות שמפריעים, ולא רואה שום סימן לנזק איפשהו בחלק הקדמי.
הדבר היחיד שנותר לי לחשוב עליו הוא מסבי הכידון. האם יש דרך לבדוק זאת מבלי לפרק חצי אופנוע?
מדובר באפריליה שיבר 750
Yamaha Tracer 9GT
הרם פרונט באוויר ושחק עם הכידון ימינה שמאלה, בנקודת האמצע תרגיש מדרגה/התקעות קלה של הכידון. התופעה תהיה יותר בולטת דווקא כשיש משקל על הפרונט אבל אז חיכוך הצמיג על הרצפה מפריע להרגיש ולכן עושים זאת באוויר.
בדיקה נוספת, כשהפרונט באוויר, נענוע שני הטלסקופים קדימה אחורה ולראות אם יש חופש (זה כבר מעיד על התפרקות של המיסבים).