עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 39

אשכול: פרגון לצמיגי אורן זייתוני (ופחות ליצרן הצמיג)

צפייה משולבת

Member

פרגון לצמיגי אורן זייתוני (ופחות ליצרן הצמיג)

זהירות - חפירה לפניך!

הגיע הזמן לחלפת צמיגים באפריקה טווין שלי, והפעם החלטתי ללכת לאורן זייתוני (פעם ראשונה אצלו).
    הגעתי אליו כי הוא מוכר צמיגים של חברת שינקו (דגם Shinko 705), שהם זולים משמעותית מהיצרנים האחרים שמיובאים לארץ בשביל האופנוע שלי. לסבר את האוזן מדובר בהפרש של 500-1000ש"ח לסט צמיגים.

בחרתי את הצמיגים האלה לאחר שקראתי מספר ביקורות חיוביות ברחבי המרשתת, כגון זאת מ fortnine.ca. כמובן שהיו גם ביקורות פחות טובות, שזה מצופה מצמיג "זול", אך בסה"כ התרשמתי שרוב הביקורות היו חיוביות ומצדיקות את ההפרש במחיר.

הבחור שעבד על האופנוע (מצטער שאני לא זוכר את שמו, אז פשוט נקרא לו "הבחור") עבד בסבלנות, בקפדנות, בסדר ונקיון ראויים לשמם. הברגים נסגרו בסדר הנכון עם מד מומנט, מה שצריך נוקה או גורז, מה שצריך קיבל טיפת לוקטייט, הכידון "פומפם" לפני חיזוק של ברגי הצביטה, והדיסקים קיבלו ניקוי עם ספריי לניקוי בלמים בסיום העבודה. ממש היה מרשים. זה לוקח המון זמן (תתכוננו לשעה-שעתיים ביקור), אבל נעשה "כמו שצריך".

אבל זה לא כל הסיפור...
    האחורי הורכב בהצלחה בלי בעיות מיוחדות. אך כשהקדמי הובא למכונת האיזון, הבחור סובב אותו ידנית ושם לב שהצמיג אינו מסתובב באופן ישר לגמרי, אלא נראה שיש עיוות קטן שגורם לו לזגזג. הוא לא היה מרוצה ולא התעצל, מיד אמר שיפרק וירכיב מחדש את הצמיג כדי לוודא שהותקן כראוי. לאחר מספר דקות שוב היינו על מכונת האיזון וגם עכשיו היה ניתן להבחין בעיוות. שוב, זה לא היה מספק ומיד הבחור אמר שהוא מפרק ושם צמיג חדש במקום. לאחר ההרכבה הצמיג החדש כבר היה נראה יותר טוב (אם כי לא מושלם לגמרי), ויצאתי לדרך.

בהתחלה הצמיג הרגיש מעט מוזר כדרכם של צמיג שונה הן מבחינת החתך שלו וכן מבחינת הקוביות שהיו שונות מהצמיג הקודם.
    לאחר מספר ימים כשכבר התרגלתי לגאומטריה השונה של הצמיג שמתי לב שיש רעידות במהירויות נמוכות של עד 70 קמ"ש, וכן בבלימה על הקדמי. ההרגשה היתה שהצמיג מזגזג מעט. התלבטתי אם זה מה שמקבלים כשקונים צמיג זול, אך החלטתי בכל זאת לחזור לאורן זייתוני ולדווח.

בפעם הראשונה שהגעתי הוא היה עמוס ולי לא היה זמן לחכות, אז חזרתי אחרי שבוע-שבועיים נוספים (זה כבר היה חודש אחרי הרכישה המקורית וכ 2000 ק"מ על הצמיג הזה).
    הבחור שעובד שם זכר אותי, והתקשר לאורן כדי להתייעץ. בלי להסס הוא הציע לי להחליף לצמיג חדש, ונתן לי אפשרות לבחור או את אותו הדגם, או דגם יקר יותר מיצרן אחר ולשלם את ההפרש. לאחר התלבטויות (וקריאה נוספת של תגובות באינטרנט) החלטתי להישאר עם השינקו, ושוב הוא ניגש למלאכת ההחלפה. תוך כדי ההתלבטויות הוא הרגיע אותי ואמר "אחי, אין לחץ, מה שתבחר זה טוב ונחליף בשמחה", לא הופעל שום לחץ מצידו לבחור דווקא דגם יקר יותר שבטח יחסוך לו עבודה בעתיד.
    גם הפעם הצמיג שהוחלף היה נראה לא טוב על מכשיר האיזון... ושוב הוא הוחלף בצמיג חדש נוסף (זו כבר החלפת הצמיגים הרביעית שהוא מבצע על הגלגל הזה!), והפעם יצא סבבה.

מסקנות:
    1. צמיג השינקו 705 הוא אמנם זול, וכנראה גם טוב, אך יתכן שיש לו בקרת איכות פחות טובה מהיצרנים המובילים ויש יותר סיכוי לפגמים (גם יתכן שהמשלוח הספציפי הזה נפגע במשלוח).
    2. איכות העבודה שם היתה מעולה, לדעתי, הכל נעשה בקפדנות ובסדר רב.
    3. תודעת שירות מעולה, החליפו לי 4 צמיגים מבלי למצמץ, עד שיצאתי מרוצה. יש הרגשה שיש אחריות ו"כתובת" למקרה שצצות בעיות.
    4. תגיעו עם הרבה סבלנות והרבה זמן פנוי, הפינוק הזה לצמיגים לוקח זמן.
    You live more in five minutes on a bike like this going flat out than some people live in a lifetime" - Burt Monroe"
    KTM 790 Adventure R

כשאני צריך להחליף צמיגים, אין לי התלבטויות. הבחירה היא תמיד אורן זיתוני. אמרו וחכמנו. "טוב שם משמן טוב".

Senior Member
    גם אני מחליף שם ולבחור קוראים איציק

Senior Member
    מקצוען ברמה הגבוהה ביותר

Senior Member
    מקצוען מהזן של פעם. מומלץ.
    Tracer 900

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    לבחור קוראים קיריל והוא מותק אמיתי. אורן והוא אחלה צוות.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי Shasha127 צפיה בהודעה
    לבחור קוראים קיריל והוא מותק אמיתי. אורן והוא אחלה צוות.
    למדתי להעריך אותך אבל קיריל התגלה השבוע כשמוק אמיתי
    פתאים יעקבו אחרי חוות דעת באינטרנט
    זיתוני איבד לקוח שבוי עם עסקה של כמה מאות זוזים
    בקטנה

Junior Member
    לגבי הצמיגים שבחרת עשית בחירה טובה.
    באופנוע הקודם שלי , KLE500 הייתי שם אותם באופן קבוע. הצמיגים האלה נסעו רק בכבישים מפותלים מהירים עם ירידות ועליות, גרתי בזמנו ברמת הגולן.
    יש להם אחיזה טובה מאוד. כמו כן הם מחזיקים מעבד לא רע (זה כבר תלוי איך אתה רוכב)
    בקיצור ולענין תהנה מהם!!

Member הסמל האישי של Zurs
    אצלי יש מישלין power rs שרכשתי והרכבתי אצלו על ה r6.
    מהרגע שראיתי אותו עובד עם טורק על מידות מומנט מדויקות וחוזר על כל בורג 3 פעם, הבנתי שהבן אדם מקצוען.

Junior Member
    אתה מתעקש להצדיק את הרכישה שלך. ואני אומר, אם זה נראה כמו ברווז, מדדה כמו ברווז ומגעגע כמו ברווז, אולי זה ברווז? ובמקרה שלנו - כל הסימנים מראים לך שזה צמיג חר_... האם לא תקלוט שזה חר_? ובמיוחד כשזה אופנוע, האם אתה מוכן להמר על צמיג ירוד ולהמר על הבטיחות?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

ציטוט נכתב במקור על ידי thebaron צפיה בהודעה
    אתה מתעקש להצדיק את הרכישה שלך. ואני אומר, אם זה נראה כמו ברווז, מדדה כמו ברווז ומגעגע כמו ברווז, אולי זה ברווז? ובמקרה שלנו - כל הסימנים מראים לך שזה צמיג חר_... האם לא תקלוט שזה חר_? ובמיוחד כשזה אופנוע, האם אתה מוכן להמר על צמיג ירוד ולהמר על הבטיחות?

הרכבתי כמה סטים כאלו והם צמיגים טובים ואין שום בעיה, לגבי התקלה שהוא ציין אז אולי תופתע שקרה לי עם מישלין וגם עם פירלי (פגם בצמיג הוא אפשרי)
    כלבוטקס מיגון ואביזרים הבית היחיד לדו גלגלי שלך
    יבואנים ומפיצים של מותגי רכיבה מהמובילים בעולם
    DAINESE RST IXON RAMMOUNTS 70D'S
    תוספות מבית- GIVI- AKRAPOVITC-RIZOMA-KTECH
    קסדות ממיטב היצרנים במבחר גדול
    X-LITE-MOMO-SHARK-NOLAN-MT
    מערכות מיגון מתקדמות
    איתוראן SCOOTER
    SMV80 אזעקה עם שלטי LCD המובילה
    www.kolbotex.co.il
    שוקן 32 תל אביב 03-5051162

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי thebaron צפיה בהודעה

לא יודע איפה קראת אז זה, אך אני בטח לא מתעקש להצדיק את הרכישה. בסה"כ פרגנתי לעסק מקצועי בעיני, וגם ציינתי שיש כנראה בעייתיות בבקרת האיכות של הצמיג.
    אולי זה ברווז, ואולי לא.
    לא בהכרח.
    כן.
    You live more in five minutes on a bike like this going flat out than some people live in a lifetime" - Burt Monroe"
    KTM 790 Adventure R

Senior Member
    אם לחזור לנושא :פרגון לצמיגי אורן זייתוני.
    גם אני מצטרף.לא קניתי צמיגים,אבל בקרתי פעמיים,קבלתי שרות,הסברים ( לי ממש חשוב), יחס מקצועי .ל צערי לא נתקלתי בארץ בהרבה מקומות כאלה.
    כן-בחור בשם קיריל.

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    רוכב שנה וחצי + עם הצמיגים הנ"ל ללא בעיות מיוחדות על XT600, יחסית למחיר שלהם (וללא כל השווה לדגם דומה אחר) הם נותנים תמורה טובה ויש שיגידו מעולה.
    אחורי החזיק 20K בשילוב שטח+כביש, קדמי על 26K וממשיך.
    משתמשים בחו"ל המליצו לשמור על לחץ אוויר גבוה בשימוש כביש אחרת יש לו נטיה לפתח סדקים.

לגבי אורן, החלפתי אצלו מספר פעמים ואמלא הייתי קצר בכסף הייתי מגיע אליו בכל הפעמים שהייתי צריך להחליף. תענוג לראות את קיריל עובד.

Junior Member
    מגיע כל הכבוד למקצוענות של אורן זייתוני ועובדיו. זה ללא ספק. אבל באותה נשימה, מוזר לי שאתה מקל ראש ב"בקרת האיכות" של הצמיג הזה. ידידי, בתחום המסוכן שלנו, לעיתים אין לנו אפשרות להזדמנות נוספת. ואגב, הייתה תגובה של מישהו שאמר שהצמיג בסדר ,או משהו כזה. אחר כך הבנתי שהוא בעצמו מוכר אותם. אני לעולם לא מתייחס ברצינות לתגובות אינטרסנטיות מסוג זה.