זהירות - חפירה לפניך!
הגיע הזמן לחלפת צמיגים באפריקה טווין שלי, והפעם החלטתי ללכת לאורן זייתוני (פעם ראשונה אצלו).
הגעתי אליו כי הוא מוכר צמיגים של חברת שינקו (דגם Shinko 705), שהם זולים משמעותית מהיצרנים האחרים שמיובאים לארץ בשביל האופנוע שלי. לסבר את האוזן מדובר בהפרש של 500-1000ש"ח לסט צמיגים.
בחרתי את הצמיגים האלה לאחר שקראתי מספר ביקורות חיוביות ברחבי המרשתת, כגון זאת מ fortnine.ca. כמובן שהיו גם ביקורות פחות טובות, שזה מצופה מצמיג "זול", אך בסה"כ התרשמתי שרוב הביקורות היו חיוביות ומצדיקות את ההפרש במחיר.
הבחור שעבד על האופנוע (מצטער שאני לא זוכר את שמו, אז פשוט נקרא לו "הבחור") עבד בסבלנות, בקפדנות, בסדר ונקיון ראויים לשמם. הברגים נסגרו בסדר הנכון עם מד מומנט, מה שצריך נוקה או גורז, מה שצריך קיבל טיפת לוקטייט, הכידון "פומפם" לפני חיזוק של ברגי הצביטה, והדיסקים קיבלו ניקוי עם ספריי לניקוי בלמים בסיום העבודה. ממש היה מרשים. זה לוקח המון זמן (תתכוננו לשעה-שעתיים ביקור), אבל נעשה "כמו שצריך".
אבל זה לא כל הסיפור...
האחורי הורכב בהצלחה בלי בעיות מיוחדות. אך כשהקדמי הובא למכונת האיזון, הבחור סובב אותו ידנית ושם לב שהצמיג אינו מסתובב באופן ישר לגמרי, אלא נראה שיש עיוות קטן שגורם לו לזגזג. הוא לא היה מרוצה ולא התעצל, מיד אמר שיפרק וירכיב מחדש את הצמיג כדי לוודא שהותקן כראוי. לאחר מספר דקות שוב היינו על מכונת האיזון וגם עכשיו היה ניתן להבחין בעיוות. שוב, זה לא היה מספק ומיד הבחור אמר שהוא מפרק ושם צמיג חדש במקום. לאחר ההרכבה הצמיג החדש כבר היה נראה יותר טוב (אם כי לא מושלם לגמרי), ויצאתי לדרך.
בהתחלה הצמיג הרגיש מעט מוזר כדרכם של צמיג שונה הן מבחינת החתך שלו וכן מבחינת הקוביות שהיו שונות מהצמיג הקודם.
לאחר מספר ימים כשכבר התרגלתי לגאומטריה השונה של הצמיג שמתי לב שיש רעידות במהירויות נמוכות של עד 70 קמ"ש, וכן בבלימה על הקדמי. ההרגשה היתה שהצמיג מזגזג מעט. התלבטתי אם זה מה שמקבלים כשקונים צמיג זול, אך החלטתי בכל זאת לחזור לאורן זייתוני ולדווח.
בפעם הראשונה שהגעתי הוא היה עמוס ולי לא היה זמן לחכות, אז חזרתי אחרי שבוע-שבועיים נוספים (זה כבר היה חודש אחרי הרכישה המקורית וכ 2000 ק"מ על הצמיג הזה).
הבחור שעובד שם זכר אותי, והתקשר לאורן כדי להתייעץ. בלי להסס הוא הציע לי להחליף לצמיג חדש, ונתן לי אפשרות לבחור או את אותו הדגם, או דגם יקר יותר מיצרן אחר ולשלם את ההפרש. לאחר התלבטויות (וקריאה נוספת של תגובות באינטרנט) החלטתי להישאר עם השינקו, ושוב הוא ניגש למלאכת ההחלפה. תוך כדי ההתלבטויות הוא הרגיע אותי ואמר "אחי, אין לחץ, מה שתבחר זה טוב ונחליף בשמחה", לא הופעל שום לחץ מצידו לבחור דווקא דגם יקר יותר שבטח יחסוך לו עבודה בעתיד.
גם הפעם הצמיג שהוחלף היה נראה לא טוב על מכשיר האיזון... ושוב הוא הוחלף בצמיג חדש נוסף (זו כבר החלפת הצמיגים הרביעית שהוא מבצע על הגלגל הזה!), והפעם יצא סבבה.
מסקנות:
1. צמיג השינקו 705 הוא אמנם זול, וכנראה גם טוב, אך יתכן שיש לו בקרת איכות פחות טובה מהיצרנים המובילים ויש יותר סיכוי לפגמים (גם יתכן שהמשלוח הספציפי הזה נפגע במשלוח).
2. איכות העבודה שם היתה מעולה, לדעתי, הכל נעשה בקפדנות ובסדר רב.
3. תודעת שירות מעולה, החליפו לי 4 צמיגים מבלי למצמץ, עד שיצאתי מרוצה. יש הרגשה שיש אחריות ו"כתובת" למקרה שצצות בעיות.
4. תגיעו עם הרבה סבלנות והרבה זמן פנוי, הפינוק הזה לצמיגים לוקח זמן.