שלום לכולם,
לאחר כמעט שנה של רכיבות עם קסדת Caberg drift החסרונות שלה (רועשת ולא מאווררת) הכריעו אותי והחלטתי להחליף קסדה. לאחר חיפושים וקריאת ביקורות צימצמתי את האפשרויות לשוברט s2 sport ול HJC-RPHA70, שתיהן בצביעה בהירה (elite ו lif בהתאמה). התכנון המקורי היה לקנות את אחת מהן באמסטרדם, אך לצערי ה hjc לא היתה זמינה במידה או בצביעה, והשוברט, שכן היתה זמינה, לא התאימה לי לגמרי (ריפודי לחיים רפויים מידי), לכן החלטתי לקנות את הקסדה בארץ (ולאור העובדה שלא מתוכננת לי טיסה מהארץ בעתיד הקרוב).
לאחר בדיקות מצאתי את הקסדה באופנועית ובאייפקס, אבל בגלל מחסור נקודתי במידה לא קניתי אותה כשהייתי באופנועית, ולא ממש הצלחתי למצוא זמן לקפוץ לירושלים לאייפקס. אחרי יותר מידי זמן שבזבזתי בהתלבטויות הרמתי טלפון לאייפקס וגיא סגר לי את הפינה תוך פחות מרבע שעה של שיחה והמתנה של שבוע למשלוח (פירגון בהמשך ).
ועכשיו לקסדה: אתחיל בזה שלא רכבתי עם הקסדה רכיבה ארוכה, רק רכיבות מנהלתיות לעבודה וחזרה (רבע שעה לכיוון) הקסדה עצמה בצביעה יפיפיה לדעתי, עם נראות גבוהה ביום ובלילה. הקסדה עצמה שוקלת כמו הקברג, מגיעה עם משקף חיצוני עם שדה ראיה גדול והתאמה לפינלוק (שמצורף לקסדה), משקף שמש נוח מאוד, וסגירת דאבל D כמו הקברג. הריפוד מרגיש איכותי יותר, פריק לחלוטין ומאפשר שליפה מהירה במצב חירום, סנטרון פריק שעשוי מחומרים איכותיים יותר מבקברג, ואפון מובנה. מבחינת התאמה, הקסדה יושבת בול על הראש, עם לחיצה באזור הלחיים, ולא רוקדת על הראש. המעטפת של הקסדה קטנה יותר מהקברג, מה שגורם לתחושה קלה יותר על הראש, ולא יוצרת גרר בסיבוב הראש לצדדים במו הקברג.
בגזרת האיוורור, הקסדה מצויידת בפתח תחתי לכניסת אוויר לפה, פתח לאיוורור המשקף, כונס אוויר גדול באזור המצח, שתי יציאות אוויר אחוריות (בקודקוד שניתן לסגירה ובעורף שלא נסגר). בניגוד לקברג (שעל הנייר גם מצויידת בפתחי איוורור גדולים) האיוורור ב hjc בהחלט עובד ומורגש. כבר במטרים הראשונים שלי איתה הרוח על המצח מורגשת מאוד. בנוסף, בניגוד לכל שאר הקסדות שרכבתי איתן, עמידה ברמזור עם משקף סגור לא מרגישה כמו הכנסת הראש למכשיר אינהלציה, ואפילו די נסבלת (אם הרמזור הוא לא מהארוכים).
מבחינת סינון רעשים, הקסדה מרגישה שקטה יותר. לא ניסיתי לרכוב עם פתחים סגורים, אבל רכיבה עם משקף ראשי סגור מרגישה שקטה יותר, בעיקר לרעשי מנועים/רכבים וכו'. המשקף הראשי מרגיש מעט פשוט ודק יותר מבקברג, אבל בהחלט עושה את העבודה, בנוסף הוא מצוייד בנעילת משקף (מה שמצריך התרגלות, עדיף בעמידה ולא במהלך רכיבה). משקף השמש מעולה! מחליק ונסגר בקלות, לא נתקע במשקפי הראיה או באף ויחד עם זאת מרגיש שנסגר בול לפי המתאר של האפון מה שעוזר בגזרת הרעש ברכיבה עם משקף ראשי פתוח. מנוף השליטה במשקף השמש ממוקם בתחתית החלק השמאלי של הקסדה, עוד משהו שדורש התרגלות, אך מרגיש שנעשתה מחשבה מאחוריו כי הוא נופל בול במקום שהיד מגיעה אליו באופן אינסטינקטיבי.
בניגוד לקברג, הקסדה לא מגיעה עם הכנה מובנית לדיבורית, מה שגרם לי לחשוש שההתקנה של הדיבורית (פריקום 2) תהיה מאתגרת, אך למזלי התבדתי וההתקנה היתה קלה ומהירה.
בשורה התחתונה אני מאוד מרוצה מהרכישה, וציון ביניים (עד רכיבה ארוכת טווח) הוא 8/10.
כמה מילים לגבי החנות: כבר כמה זמן שאני קורא דברים טובים על אייפקס מוטורס כאן בפורום, ומאוד רציתי לקפוץ לחנות, אבל בין עבודה בשעות של עבד מודרני וגדילת התא המשפחתי לבין מיקום החנות במרחק של שעתיים בדרכים, לא הצלחתי למצוא זמן מתאים. בשיחה עם גיא הוא מיד הציע שאדחה את הביקור ושהוא ישלח לי את הקסדה ישירות הביתה ללא עלות. בנוסף פינק בהנחה נחמדה והוסיף שני פריטים נוספים שחיפשתי לחבילה- תיק מיכל של ogio במתנה ומתלה לקסדה בעלות סימלית. בנוסף, התקשר לבדוק ולעדכן לגבי המשלוח של הקסדה שהיתה אמורה להישלח מחולון לראשון, אבל כנראה בגלל עודף בינה החליטו שם אצל היבואן שיותר קל לשלוח אותה לראשון דרך ירושלים. שאפו לגיא ושאפו לחנות על תודעת השירות הטובה מאוד. אני בטוח שאקנה בחנות הזאת שוב, בתקווה שלפני הרכישה הבאה יתאפשר לי לקפוץ לחנות לביקור.
צירפתי כמה תמונות של הרכישות.