שיוט במהירות של 130-140 קמ"ש? ברצינות?
ה-CB300R - האח האמצעי בסדרת הניאו ספורט קפה של הונדה - הוא נייקד מודרני טוב, יעיל ומהנה לבעלי רישיון A1 מוגבל.
http://fullgaz.co.il/?p=133571
![]()
שיוט במהירות של 130-140 קמ"ש? ברצינות?
"היעדר מיגון הרוח לא ממש מפריע במהירויות הללו." 140 קמ"ש ולא המנוע ולא הרוח מפריעים לשיוט... מוזר מאוד.
אם המהירות המירבית היא 150 (160 על השעון) - איך אפשר לדבר על שיוט ב-130-140?
הנקודה הזאת דורשת הבהרה - כי בד"כ, מדברים על מהירות שיוט כשמתייחסים למצב שבו האופנוע חלק ונינוח (ולא צורח קרוב למנתק), הגז לא פתוח מעבר ל-2/3 מהלך ויש רזרבות להאצה בקצב טוב כדי לייצר עקיפה.
לא משתמע שזה המצב ב-300 במהירויות של 130 וצפונה.
עוד נקודה מעניינת זאת צריכת הדלק. ציינתם 1/19 - זאת צריכה גבוהה במפתיע, שכן ה-CBR250 (ממה ששמעתי מבעליו) לא ירד מ-1/25 כשידית הגז במצב ON כל הזמן, והפגין צריכה של 1/33 ואף טובה יותר בשיוט (110-120). המנוע די אותו מנוע, וכשבחנתם את ה-CBR300 - גם לא זכור לי שהגעתם למספרים כ"כ גבוהים. אני מבין שהגז היה פתוח עד הסוף - ועדיין המספר הזה ששייך לגזרת אופנועי ה-600 המתונים.
לכן אני חוזר לנקודה שהעלתי בשרשור לפני כמה שבועות: היה מועיל אילו במסגרת מבחנים הייתם מציינים הן צריכה במוד מאומץ (+/-) והן צריכה בנסיעה מנהלתית, שכן ייתכן הבדל גדול מאוד בין 2 אלה.
ולגבי האופנוע...
לא התחברתי לעיצוב של לוח השעונים, ולא בגלל שחסר TFT. לדעתי, באופנוע רטרו צריך להיות לפחות מד סל"ד עם מחט (ועדיף שניהם).
האגזוז מכוער בעיניי - הונדה חוזרים על המוטיב העיצובי של הדיוק 200.
מעבר לזה... נראה חמוד וחלש. מה הוא מציע שאין לדיוק 390, חוץ מסמל של הונדה?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
גם לדעתי הוא קצת הגזים, כנראה שמהירות שיוט זה דבר סובייקטיבי לכל אחד.
הצריכת דלק של 1/19 הגיונית עם וסעים עם גז פתוח כל הזמן, אפשר לראות את זה באתר fuelly שלפעמים אופנועים 300 סמ"ק מגיעים לזה, תלוי איך רוכבים.
תראה לדוגמה את הנינג'ה 300
http://www.fuelly.com/motorcycle/kaw..._ninja_300_abs
יש שם כאלה עם צריכת דלק ממש גרוע, כנראה הם תמיד רוכבים על סל"ד גבוהה(יש כאלה אנשים)
בנינג'ה 250 הצריכת דלק הממוצעת שלי על כ10K הייתה 1:18. מה שכן, פתחתי לו את השושנה. זה באמת היה הכי גרוע שאפשרי להוציא ממנו.