מדובר על sv650n שנת 2009
יש לי בעיה שהמנוע פשוט לא מסתובב כשהפלאגים בפנים, כשאני מוציא אותם הוא מסתובב תקין .
מה התקלה יכולה להיות , מצבר ? סטרטר ? שסתומים עקומים ?
מדובר על sv650n שנת 2009
יש לי בעיה שהמנוע פשוט לא מסתובב כשהפלאגים בפנים, כשאני מוציא אותם הוא מסתובב תקין .
מה התקלה יכולה להיות , מצבר ? סטרטר ? שסתומים עקומים ?
תגדיר לא מסתובב.
מנוע אמור להסתובב קשה עם פלאגים. הוא צריך להתגבר על פעולת דחיסת האוויר בצילינדר.
מעבר למה שטרייבל כתב,
בדקת שהמצבר תקין? אחד הסימנים הראשונים למצבר לקראת מוות הוא סיבוב איטי עד עצירה.
אחרי זה,
בדיקה שהסטארטר תקין.
שתי אלו הן תופעות שנתקלתי בהן יותר מפעם אחת (לעומת פלאגים לא מתאימים שאף פעם לא קרה לי, אבל כן נתקלתי שפלאג לא מתאים עם סטארטר גרמו לשבר).
הפלאגים ששמת הם מקוריים?
אם הפלאג פוגש את הבוכנה או השסתום המנוע לא יתסובב.
הבדיקה שאתה עושה לא נותנת אינדיקציה טובה.
קודם כל, מצבר תקין אמור להראות 12.6V ומעלה ללא עומס (בלי תאורה וכו').
אבל מצבר יכול גם להיות לא פרוק, ועם זאת לתת נפילת מתח חזקה ברגע שיש עליו עומס.
תמדוד אותו בזמן שאתה נותן סטרטר - הוא אמור ליפול לאיזור 10-11V. אם הוא נופל משמעותית מתחת לזה, המצבר עייף (גם אם המתח עליו ללא עומס תקין).
עוד סיבה לסיבוב איטי של הסטרטר זאת תקלה בסטרטר עצמו. אם הוא מסתובב לאט ו"נתקע", סביר שזאת בעיית פחמים.
אל תתקדם לשם עד שלא תבדוק את נושא המצבר.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אתה מצליך לסובב את המנוע בניוטרל מהציר של הקראנק (איפה שמסובבים את המנוע כדי להגיע לTDC)? אם כן זה בעיית סטרטר/מצבר, אם לא זה בעיית שסתומים/טיימינג
האמת שלא ניסיתי לסובב ידנית .
אבדוק לעומק את עניין המצבר ואחר כך אנסה .
אבדוק לעומק .
תודה על התגובות חברים!
לא יצא לי לבדוק עדיין, מקווה שיצא לי היום בערב או מחר בבוקר .
אבדוק לעומק את עניין המצבר (מקווה שזה יסתכם בזה), מקווה מאוד שזה לא בעיית תזמון או שסתומים .
אז ככה בדקתי עם רב מודד את המתח שמגיע לסטרטר, הוא מאוד נמוך ונע בין 6-7 וולט, וזה כשמחוברים כבלים מהרכב .
חיבורים לשלדה נראים תקנים
חיברת כבלים מהמצבר של הרכב למצבר של האופנוע ועדיין הסטרטר מסתובב חלש?
תנסה (לפי הסדר הזה) -
* לסובב את המנוע ידנית ע"י סיבוב של הבורג מצד המנוע עם בוקסה מתאימה.
אם מסתובב תקין - עבור הלאה. אם לא - יש לך בעיה מכאנית. לא סביר, אם אתה אומר שמסתובב חלק בלי פלאגים.
* תנתק את המצבר של האופנוע לחלוטין, תחבר את המצבר של הרכב לכבלים של המצבר של האופנוע. חשוב לחבר טוב! כי אחרת לא יעבור מספיק זרם.
* לחלופין, אתה יכול לנסות לחבר כבל מינוס מהמצבר של הרכב לשלדה של האופנוע ועם הכבל פלוס לקצר בין הפלוס של המצבר של הרכב ישירות לבורג שאליו מתחבר הכבל פלוס על הסטרטר. זו האינדיקציה הכי טובה - אין שום מנגנון בדרך. אם בבדיקה הזו הסטרטר חלש - הבעיה בסטרטר. אם הוא מסתובב טוב בבדיקה הזו - הבעיה כנראה במצבר של האופנוע או בממסר סטרטר.
כי המצבר שלך גמור.
מת.
"שותה" את כל הזרם.
נסה לעשות את אותו ניסוי כשהמצבר מנותק (וההדקים מחוברים רק לכבלים של הרכב התורם).
חזור לדווח. כי ירידה לכאלו ערכים, כשמחוברים כבלים, גם עם מצבר חלש(אבל שמצליח להחזיק מתח טעינה) היא מוזרה.