האופנוע XV1900 - את האופנוע קניתי עם אגזוז לא מקורי של V&H .
לאחר מספר שרשורים כאן בנושא כיול האופנוע, בגלל שקרטע, לא סחב כמו שאופנוע בנפח 1900 סמ"ק אמור לסחוב , היה גס מאוד ברכיבה איטית על גבול הבלתי אפשרי , עלה את העליות של דלית אל כרמל כמו אופנוע 500 סמ"ק והשתנק בנוסף לכל ... ולאחר שהבנתי ששום דבר לא יעזור , ולא ניתן בשום פנים ואופן לכייל את האופנוע שלא לומר ליהנות לרכוב עליו החלטתי לחזור לאגזוז המקורי, לחבר את כל החיישנים\התקנים שניתק הבעלים הקודם , לנתק לכל הרוחות את מערכת ה PC שמכרו לי ולא עזרה בכלום אלא למוסך שמכר אותה, ולהחזיר את האופנוע למצבו המקורי.
היום קיבלתי לידי את האופנוע לאחר החלפת האגזוז למקורי , אז נכון שרכבתי עליו מעט, אבל כבר בהתנעה שמעתי את הרוגע של המנוע, הגרגור השקט והעוצמתי, התחלתי רכיבה הילוך 1 בלי גז האופנוע סוחב חלק, אין יותר קפיצות של תיש עקשן שרותצה להעיף אותך, אין יותר משחק גז קלאץ , לא צריך לעלות ל 2K RPM כדי לייצב אותו ולהפסיק את הקפיצות והנדנודים הבלתי פוסקים.
מהיום אוכל להניע אותו בשבת בבוקר בלי שום נקיפות מצפון שאני מעיר חצי מושב בדרכי למפגש הקבוע אי שם בהרי ירושלים , הוא שקט, כל "הבקפיירים" שהיו מקפיצים כל נהג בסביבתי נעלמו. הרעש שלו מזכיר את האגזוזים של BMW. סוף סוף אני רוכב בשקט, יכול להפעיל את המערכת ולשמוע מוסיקה.
יש המחזיקים בדיעה שקרוזר \ קאסטום חייב להרעיש. הרעש של אגזוז פתוח בניוטרל על 1K RPM נחמד כמו סימפוניה, אולם המחיר שמשלמים על אותה סימפוניה במיוחד כאשר האגזוז לא מתאים לאופנוע יקר ביותר. אצלי כל ההרפתקאה הזו הסתכמה ביותר מ 10K ש"ח. כל מיני פתרונות קסם דוגמת PC , וכל מיני משתיקים במטרה לבלום את כל הפיצוצים, ולשפר את הסחיבה.
הציעו לי להחליף לפילטר אוויר פתוח, לנסות שיפור כזה או אחר ... ועוד על מיני הצעות שרק היו עולות ועולות הרבה זוזים אך לא משיגות כלום בסוף.
בסופו של יום נמאס לי, וחשבתי שמהנדסי ימאהה יודעים טוב מכולם מה טוב למנוע שלהם. באגזוז המקורי יש פטנט עם שסתום שמווסת את זרימת האוויר באגזוז, בחליפי אין דבר כזה הזרימה היתה חופשית לחלוטין . במקורי החיישן היה מחובר, בחליפי ממש לא.
עיצה קטנה לכל אלו שמשפרים ומחליפים לאגזוז כזה או אחר ...
עשו שיעורי בית לפני שאתם מחליפים אגזוז, אל תקנו אגזוז מחברה קיקיונית, אלא אגזוז עם אבא ואימא. אגזוז שניסו אותו באופנוע זהה לאופנוע שלכם ויש עליו ביקורות חיוביות. ואם כבר קניתם כמוני אופנוע עם אגזוז לא מקורי והאופנוע מקרטע ולא נותן את המירב, נסו לחזור למקור, או לחליפי עם המלצות. יכול להיות שיש לכם אגזוז שרשום עליו אקרפוביץ או כל שם אחר, אבל הוא נקנה בעלי אקספרס או שזה סתם צינור עם מדבקה...
אגזוז מקורי
אגזוז מקורי
אגזוז V&H
![]()