אתה יכול לציין שהם מבקשים מעל המחירון, והם מצידם יכולים לבקש כל מחיר שבא להם.
ההצדקה היחידה היא עסקית, אם הם שמו את המחיר הזה, כנראה שיש ביקוש אחרת הם לא היו עושים את זה.
שלום לכולם,
בבדיקה מול מטרו והתעניינות ב wr250r נאמר לי שהמחיר הוא 37,000 ש"ח לאופנוע מודל 2017 ושהקונה הוא יד 2 (0 קילומטר מהיבואן).
במחירון לוי יצחק, ומאחר ומסתבר שכבר כבר אין מודל 2018 של אופנוע זה. המחיר ל 2017 הוא 27,000 ש"ח (ובמחירון עוד מורידים הפחתה של 8% על בעלות יבואן).
ברור שהיבואן יכול לדרוש כמה שנראה לו, אבל האם אני מפספס משהו ויש הצדקה למכירה במחיר מלא של האופנוע ? מה גם שהיו פעמים שנמכר חדש ב 34K.
אתה יכול לציין שהם מבקשים מעל המחירון, והם מצידם יכולים לבקש כל מחיר שבא להם.
ההצדקה היחידה היא עסקית, אם הם שמו את המחיר הזה, כנראה שיש ביקוש אחרת הם לא היו עושים את זה.
"יד יבואן" ו"משומש" זה לא אותו דבר.
אתה קונה מהם אופנוע חדש, עם אחריות של אופנוע חדש ו-0 קילומטר.
הם מוכרים אותו מעט זול יותר ממה שהוא היה ללא יד יבואן.
למיטב הבנתי, מטרו קנו סטוק גדול של הכלים האלה, בידיעה שהייצור מסתיים למרות שיש בשווקים מסויימים ביקוש ער לדגם (כנראה עקב תקני יורו-שקר כלשהם).
כמו שאמרו מעליי, ההצדקה למחיר היא עסקית.
37K ל-WR חדש זה מחיר טוב. בגלגולו הקודם הארץ, האופנוע הזה נמכר במעל 50 אלף שקל - ועדיין היו קונים (גם אם לא רבים כמו בגלגול הנוכחי). כך שמטרו במוקדם או במאוחר ימכרו את הסטוק שלהם - כי לא יצא מחליף לדגם (המאוד מוצלח) הזה, וימאהה בינתיים נשארים עם חור בליין.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
"יד יבואן" ו"משומש" זה לא אותו דבר -נכון, אבל כשזה נוגע למחיר אז במחירון יש לזה משמעות גם בקנייה וגם במכירה.
אתה קונה מהם אופנוע חדש, עם אחריות של אופנוע חדש ו-0 קילומטר. -עדיין זה 10K מעל המחירון (לכלי שנחשב 2017) כך שלמעשה שביום הקנייה שווה למחיר מחירון.
הם מוכרים אותו מעט זול יותר ממה שהוא היה ללא יד יבואן. -זה נכון אם היה מודל 2018.כנראה שההצדקה העסקית היא אם ישנם כאלה שמוכנים לשלם.
מה ההבדל בין כלי חדש ליד שניה?
אם קניתי אופנוע, הבאתי אותו לבית על גרר והעמדתי אותו שנה, האם הוא נחשב חדש? כן אני יכול לדרוש כמה שבא לי במעמד המכירה, אבל בהגדרה האופנוע כבר לא חדש.
כן יש יתרון אצל היבואן שמקבלים אחריות מלאה, השאלה אם היא שווה מעל למחירון של משומש מאדם פרטי.
מאוד לא מדוייק.
אופנוע שעומד במחסן מקורה בלי לראות אור שמש - זה לא אופנוע שנסע שנה בכביש.
הצמיגים שלו ממש לא יבשים - חיי מדף של צמיגים הם 5 שנים, ועד שנתיים הם נחשבים חדשים 100%.
המצבר בו כנראה עומד ללא חומצה ולא הושמש. במצב הזה הוא יכול להתאפסן מספר שנים ללא נזק.
כנ"ל לגבי נוזל בלם, ואפילו אם לא - הנוזל הזה לא היה בשימוש, עמד בטמפ' קבועה ולא נחשף לשמש. לא עובר שום גבול בטיחותי. עזוב גם, שאם אתה מחליף נוזל בלם אחת לחצי שנה (כי אחרי שנה זה "עבר כל גבול בטיחותי") - אז אתה אחד מ-10 אנשים בארץ שעושים את זה. וכן, איכשהו לרוב הכלים בכביש יש ברקסים. גם לכאלה שנוזל הבלם בהם לא הוחלף כבר 3-4 שנים.
מה שנשאר לי - זה להגיד (בעדינות רבה) שאתה "מגזים".
הבלאי המינימאלי שיש לאופנוע, ותוספת יד על הנייר מזכים את הקונה בהנחה בסך של 2000-3000 שקל ממחיר האופנוע אילו היה 2018 ללא יד יבואן.
שווב או לא שווה - כל אחד שיחליט לעצמו.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
לא משתלם בעליל לקנות במחיר שכזה אלא אם כן כלים משומשים נמכרים מעל המחירון ובהרבה. היבואן לא יכול להתעלם מהמחירון וגם אתה.
תשאל אותם מה המחיר לאופנוע שכזה אם אתה בא לעשות יום אחרי הקניה טרייד אין ותבין בדיוק את הנפילה בשווי.