תוצאות 1 עד 15 מ 15

אשכול: התייעצות לוגיסטית- אופנוע או גרוטאה (או איך לשמור על האופנוע בדרום הפרוע)

Senior Member הסמל האישי של moonshield

התייעצות לוגיסטית- אופנוע או גרוטאה (או איך לשמור על האופנוע בדרום הפרוע)

שלום לכולם,
    אזהרה קלה, יצא לי קצת ארוך אז הסבלנות מתבקשת.
    מחר אני יוצא למילואים בצאלים ולראשונה יש לי התלבטות לגבי אופן ההגעה ליעד. מצד אחד עומד לו באלגנטיות האופנוע שלי, cb500x רענן שנכון ומחכה בקוצר רוח לקחת אותי ואת הציוד לצבא. מצד שני עומדת (יותר בסגנון נשענת בכבדות) הפחית האישית שלי- יונדאי אקסנט שנת 1995 או בשמה המוכר יותר 'הגרוטאה' (תמונה בהמשך).
    בעיקרון תפקידה של הגרוטאה הוא לשמש אותי לשינוע הילדים למסגרות שלהם ולחזור לשמור לי על החניה מחוץ לבית. כל הסיבוב הזה לא אורך יותר משני ק"מ על הילוכים 1,2. עם זאת היא כבר עשתה מספר פעמים נסיעות לעיר הגדולה כתחליף לפחית המשפחתית. הגרוטאה מביאה איתה נוחות יחסית בתחום נשיאת הציוד ומאפשרת נוחות נסיעה בסיסית. מצד שני היא מגיעה ללא מזגן, ועם הגבלה כפויה של נסיעה עד 100 קמ"ש (עם רזרבה של 10 קמ"ש לבריחה מערס מזדמן), וסימן שאלה בנוגע ליכולת שלה להתמודד עם נסיעה ארוכה שכזאת.
    בפינה השניה עומד האופנוע שמאפשר נסיעה מהירה וקלילה בהרבה, הנאה מכל רגע על הכביש וגמישות שלגרוטאה מעולם לא היה. יחד עם זאת כל עניין הציוד דורש התארגנות מראש כמוכן הזמן שארוויח במהירות הנסיעה יתקזז עם ההפסקות בדרך.
    עם כל אלו השלמתי כאשר האופנוע מנצח בהפרש די משמעותי. הבעיה מתחילה בכל עניין העמדת הכלי מחוץ לבסיס. בעוד שלגרוטאה אני לא דואג, עם לוק שרק אמא יכולה לאהוב, אין סיכוי שמישהו יחשוב לגנוב אותה. מצד שני לאופנוע אני פחות רגוע ודי בטוח שהוא יהווה איזה עיניין מצד 'המקומיים'.
    האם קשירה עם שרשרת ליד הש''ג, מנעול דיסק, כיסוי ואזעקה יכולים להיות הגנה מספקת מידיים חומדות?
    אשמח לשמוע את דעותיכם.
    תודה לעונים ששרדו את כל המגילה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    הגרוטאה.
    אני מכיר באופן אישי כמה אופנועים וכמה כלי רכב שנגנבו באמצע היום מול הש"ג בבסיסים.
    כולל בחניון הספציפי של צאלים (שם זה היה רכב שבסוף לא נגנב כי הם לא הצליחו להתגבר על הקודן. הם כן פירקו לו את הצורה מבפנים. חלק כדי להגיע אל מאחורי הדשבורד, אבל חלק סתם מעצבים).
    אם אתה יכול להכניס את האופנוע לבסיס זה סיפור אחר.

Junior Member
    כאופנוען שגם חווה פה ושם התלבטויות כמוך, אני ממליץ על הגרוטאה. נכון, אין מזגן אבל זה החיסרון היחיד.
    תוכל להעמיס ציוד בלי בעיה ולא תגיע עייף. והכי חשוב: מחוץ לבסיס אתה חשוף מאד לגניבות. בדואים מסתובבים בנגב כאילו זו הגינה שלהם ואופנוע אדונצר כזה יהיה עבורם צ'ופר לא נורמלי. אגב, יש לי חדשות בשבילך: גם הגרוטאה שלך עלולה להיעלם ולגרום לך להזדקק לטרמפים חזרה הביתה...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

תודה על התגובות עד כה.
    בדיוק מהתשובות האלו חששתי (ובאופן אירוני את אלו רציתי לשמוע). כרגע נושא הכנסת האופנוע לבסיס בבדיקה, אבל אם לא יתאפשר להכניס אותו אני כנראה אסע בגרוטאה.
    נו מילא, זה גם ככה רק עד רביעי שאני חוזר לחתונה ובחמישי כבר נוסע לקו שבו יתאפשר להכניס את האופנוע לבסיס.

Member
    מנסיוני נוקשים מאוד בצאלים עם להכניס רכב אישי, מאמין שעם אופנוע אותו דבר. אולי אם יש לך קשרים טובים..
    בהצלחה!

Junior Member
    קח את הגרוטאה, במקרה הגרוע יגנבו אותה ואז הפסדת אלף שקל... אבל את האופנוע תכסה ותנעל טוב גם במקום המגורים שלך בזמן העדרותך.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

אין כמו גרוטאה לפעמים בשביל להעריך מחדש את כל הטוב שנפל בחלקינו על 2 גלגלים

Banned
    במחילה, אל תכעס על שאני כותב מידע לא רלוונטי אבל
    כשאני הייתי בגילך הייתי נכנס מיציאת הרק"ם ישר לתוך האוהל. ליד הצורפתית.
    כשאני חושב על זה עשיתי את זה עם ג'אווה. אז לא רלוונטי. למחוק את ההערה מהפרוטוקול.

Member
    קח את הגרוטאה..
    פחות חבל עליה אם מישהו ישים עליה עין.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    הם לא יגעו בגרוטאה.
    הם מחפשים רכבים ספציפיים, ובד"כ, הרבה יותר חדשים.

תודה רבה על הדעות, אני (ובעיקר אשתי) מודה לכם.
    עכשיו לשאלת המשך,
    המילואים אמורים להיות בצהלים עד חמישי, ואז יורדים לקו באזור הר חריף. בעיקרון אי אפשר להגיע למוצב עם רכב אזרחי (כביש 10 וזה) אבל אפשר לחנות בבסיס מרכזי שם.
    אני אמור לצאת הביתה בין שני החלקים. האם לחזור לקו עם הגרוטאה או עם האופנוע?
    תודה שוב.

Junior Member
    לשם כבר תוכל לחזור עם האופנוע, גם תדע איפה להשאיר אותו וגם בדיוק בשביל דברים כאלה המציאו את הרס"פ... אם הוא ערס מספיק הוא יסדר לך חנייה צמוד לחניית מח"ט. כשאני הייתי שם, נסענו דרך צ.שיזפון דרך המכתש עד מצפה רמון. אחלה כביש.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של erani99
    גם אני מילואימניק (עדיין, מתנדב כבר 9 שנים ביחידת חי"ר מוצנחת), וכשהייתי צעיר יותר היו הדילמות האלו (גם אם להגיע עם חבר בפחית שלו, או לבוא עם האופנוע)
    התנאי הכי משמעותי היה - חנייה במקום שמור בתוך הבסיס/מוצב !!!
    אני לא קצין עם קומבינות להכניס כלי רכב לכל בסיס/מוצב אליו היחידה היתה מגיעה, אז הייתי קודם צריך להגיע לשם כדי לבדוק היתכנות.
    עוד שני פרמטרים שיש לקחת בחשבון - אתה מוגבל בציוד שאתה יכול לקחת על הכלי, מול פחית. וכן בשחרור לרכב הביתה עייף.
    בהצלחה ושירות נעים.
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

Member הסמל האישי של ofirus
    רק קח בחשבון שזו חוויה בלתי רגילה ובלתי נשכחת להגיע עם האופנוע למילואים, ששום פחית לא תספק לך.
    הזיכרונות הכי טובים שלי שמורים לימים שהייתי נוסע עם GPZ כמעט לכל חור בארץ.

הי לכולם,
    תודה גדולה לכל מי שטרח וענה, אני מאוד מעריך את תשובותיכם.
    אז אתמול חזרתי הביתה אחרי זיכוי הנשק והמסגרת הצבאית ואני יכול לכתוב כאן סיכומון קטן (אחרי שהתאפקתי במילואים כדי לא לפתוח פה לשטן ירום הודו):
    בהתאם להמלצות כאן, ולשמחתה של אשתי, התחלתי את המילואים בצאלים עם הגרוטאה. הנסיעה לשם היתה נינוחה ורגועה 80-90 קמ"ש, וכמו שחשבתי החניה הייתה בחניון שמחוץ לבסיס (בחניון של בא''פ דרום, אפילו לא החניה הראשי של צאלים. חבר אמיץ או טיפש השאיר את האופנוע שלו קשור לתמרור מול הש''ג). יום אחרי שהגעתי כבר הייתי צריך להגיע להר חריף, הגרוטאה נסעה אחלה, בקצב רגוע שמחזק את האווירה הכללית של המילואים האלו. בדרך להר חריף הצטערתי מאוד שלא הייתי עם האופנוע. למזלי, הגרוטאה תיפקדה מעל לכל ציפיה וגיהצה את הכביש המעניין הזה בלי בעיה. באותו ערב, ובזכות הימצאותה של הגרוטאה, יצאתי הביתה ל'אפטר' ארוך (שלא מומש בימ''מים ), ושלוש שעות אחרי כבר ישבתי מול הטלוויזיה בבית. לצערי הרב, בגלל שינוי התוכנית והתממשות אופציית היציאה המוקדמת יותר, לא שמתי לב והתיקים נשארו בגרוטאה, מה שקבע סופית שבכל המילואים הגרוטאה תשמש ככלי התחבורה. במהלך הנסיעה הזאת הביתה בערב/לילה, היה נדמה לי שאיזו נורה ספק נדלקה, אך מכיוון שההבהוב שלה היה כ"כ מהיר לא שמתי לב איזו תקלה היא מחביאה. בחזרה למוצב יומיים אחרי הבנתי את הטעות שלי. במהלך עומס תנועה חריג לפני שדה בוקר נדלקה סופית הנורה הבעייתית, הלא היא נורית השמן מנוע. למזלי בשדה בוקר ישנה תחנת דלק שבה עצרתי לבדוק את העניינים. בטיפשותי לא בדקתי שמן ומים לפני התחלת הנסיעה הזאת, ובאופן לא מפתיע בכלל היה חסר לא מעט שמן (סביב ה 2 ליטר!!!). כאמור למזלי הגדול מהרגע שהנורה נדלקה באופן קבוע ועד לעצירה הזאת עברו פחות מ 200 מ', כך שנראה שלא נגרם נזק. על הדרך מילאתי גם קצת מים, לכל מקרה. הדרך אל המוצב ו10 ימים אחרי גם החזרה הביתה, היתה כמו שאר הנסיעות, רגועה ונינוחה בלי לעבור את ה 100 קמ''ש מקסימום (לעקיפות בלבד) ולמעט הפסקת השמן לא היו בעיות כלל. הגרוטאה החזירה את שוויה פעמיים ואיפשרה לי נסיעה שהתאימה עצמה לאווירת הקו (ה theme של הקו היה ''...יש זמן, לא למהר...''). מאידך, האופנוע בטח היה עושה את הדרך בחצי מהזמן (בשיא השלילי לקחה לי הדרך מראשון לחריף סביב ה 4.5 שעות), ואם כבר לנסוע הרבה בלי מזגן, הייתי מעדיף לעשות את זה על דו''ג. אני די בטוח שאם יקראו לי שוב (בתקווה שלא, בכל זאת בן 37) אני אעשה את הדרך עם האופנוע, אבל אין לדעת.
    תודה שוב לכולם על העצות!
    נערך לאחרונה על ידי moonshield; 28-08-2018 בשעה 22:23.