אני בהלם מהמפונקים פה...
אני עשיתי 50 ק"מ לכיוון (אריאל-חולון) על יוסאנג 250 כמה חודשים. ממש לא כזה נורא, קצת משעמם.
עשיתי את אותו קו על פיאג'ו X9 500...
עשיתי 3 פעמים בשבוע, במשך חצי שנה 150+ ק"מ ביום (אריאל - מרכז הארץ - קריות) על דיוורז'ן 400 בן כמעט 20... ואז החלפתי אותו בבנדיט 1200, שעשה את זה בפחות זמן ויותר נוחות. כשהבנדיט עבר החלקה וחיכה לחלקים - הדיוורז'ן נקרא "למילואים", ונתן עבודה עוד מספר חודשים.
שום דבר מהנסיעות האלה לא היה סבל (לא בקיץ ולא בחורף, להוציא ימי מבול מעטים).
כל אופנוע 300 ומעלה יתמודד עם הנסיעות האלה, 500 ומעלה פשוט יתמודד איתן בקלות רבה יותר ובנוחות גבוהה יותר.
ולמען הסר ספק - אני לא אומר 300 כי זה המינימום ההכרחי. אני פשוט חושב שזה הנפח שאיתו קל יותר לעשות את זה. אילו היו מאפשרים לי לבחור בין אשדוד-ת"א באוטובוס/רכב בשעות עומס, לבין אותו מסלול על יוסאנג 250 (או ג'וימקס) - הייתי הולך בלב שלם על האופציה השניה.
נ.ב.
למקרה שלא הובנתי נכון - אופנוע כבד הוא ה-כלי לרכיבות בינעירוניות ארוכות.
הנוחות, הרזרבות במנוע, איכויות המתלים והבלמים - כל אלה עוזרים להעביר את הנסיעה במהירות, בכיף ובבטיחות.
אם התקציב והרישיון מאפשרים - אז כן, אופנוע 600+ הוא הבחירה האולטימטיבית למשימה, בעדיפות לכביש-טורינג או אדוונצ'ר.
אבל אם אין אפשרות או רצון לרכוש אופנוע כבד, אפשר להיסתדר עם פחות. ועדיין לא לסבול מהדרך.