אחרי שנתיים עם אקסבו 250, המסקנה היא לא זה ולא זה.
לקטנוע יש אימובילייזר ולא קל לגנוב אותו.
מספיק שרשרת 12 ממ קשורה לעמוד ומנעול דיסק 5/10 ממ.
קטנוע אמין וחסכוני.
תהנה
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
קטנוע אקסאבו 250, המקיף אמנם מכסה יותר אבל גם יקר פי 2 מהזעקה האחרונה
מה דעתכם?
אחרי שנתיים עם אקסבו 250, המסקנה היא לא זה ולא זה.
לקטנוע יש אימובילייזר ולא קל לגנוב אותו.
מספיק שרשרת 12 ממ קשורה לעמוד ומנעול דיסק 5/10 ממ.
קטנוע אמין וחסכוני.
תהנה
אתה יכול גם מקיף לגניבה בלבד עולה 1300 שקל בערך אבל מצריך גם שרשרת קשורה לעמוד ומנעול דיסק
היתרון של הזעקה האחרונה - מחיר לאורך זמן זול יותר בהכרח, ואין התחייבות לשום קשירה.
זה מה שגרם לי להיות מנוי על השירות שלהם.
אני אענה על שאלה שעוד לא שאלו -
אני עדיין דואג אם יגנב הכלי, חושב פעמיים איפה אני משאיר אותו, וקושר בלא מעט מקומות.
לא יצא לבדוק אם הם עומדים בהתחייבות שלהם - מקווה שגם לא ייצא.
מקיף מלא מבחינתי לא אפשרי - לא בגובה הכיס שלי, ולכן לא באמת היה אופציה,
יש לו יתרונות, כיסוי נוסף, ששווה לקחת במכלול השקולים.
אם לא הובנתי אני מתנצל.
גם אני עם xevo, וגם אני ללא מקיף וללא זעקות למיניהן. קושר עם מנעול דיסק ושרשרת, ומכסה.
בכמה שנים שהקטנוע אצלי כבר החזרתי פעמיים את עלות הביטוח. (לעומת השווי שלו).תיאורתית אם גונבים לי את הקטנוע מחר, אני עדיין יוצא מורווח (פעמיים, כי זה גם נותן לי תירוץ לקנות משהו חדש).
הנקודה שלי היתה שאין דבר כזה אופנוע שקשה לגנוב.
הורדת הסיכונים נדונה פה מליון פעם ובסוף יש גם עניין של איפה אתה מסתובב והרבה מזל.
אם היה לי אופנוע ששוה 80 אש"ח ומבוקש (נניח טימקס) הייתי שוקל לבטח. אם היה לי אופנוע נדיר או מושקע במיוחד, הייתי עושה זעקה/איתוראן או ווטאבר.
מסכים,
אבל כשהקטנוע שלך שווה 10, והמקיף עולה 5, ברור לך מה החשבון.
סטטיסטית אם אתה לא מחנה קבוע במקומות מועדים לפורענות (ואני לא), הסיכוי שייגנב לך אופנוע כל שנתיים הוא די נמוך.
הרבה אנשים לא מבינים מהו ביטוח ואיזה בעיה הוא בא לפתור.
ביטוח (של דירה, רכב) בא לפתור בעית מצוקה במקרה של אירוע קשה, כזה יקר שבן אדם לא יכול להתמודד איתו לבד. לדוגמה - גנבת רכב משמעותה הוצאה מידית של מאה אלף ₪ (לצורך דוגמא). אם אירוע כזה הרבה אנשים יתקשו להתמודד.
אי אפשר ״להרוויח״ מביטוח - רעיון הוא לפתור בעיה מיידית של מישהו ע״י מאמץ משותף.
עכשיו - אם אופנוע שלי עלה לי 35 אלף, אין כל הגיון לשלם על ביטוח. אם למשהו יש ב 100+ אז ראה הסבר למעלה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
זה רק אקסבו, אני לא קושר ולא מכסה את שלי. לומר לך את האמת.. לא שתפתי אותו מאז שקניתי אותו לפני חצי שנה.
כל אחד והעדפות שלו, גנבו לי בעבר ג'וימקס ואני עדיין לא עושה את זה. אני לא בין למה אתה רוצה לבטח כלי כזה זול, תשתמש במגוון המנעולים וכו ויהיה בסדר.
לדעתי אין שום היגיון בלהוציא כסף נוסף על ביטוח לקטנוע כזה זול.
הבאסה היחידה איתו שאפשר לפרוץ את הבאגז בשניות.
מבלי להכנס לעומקו של הדיון, בהקשר לאמור לעיל תבחין בין שני דברים:
א. יכול להיות שקשה לעקוף את המערכות שלו ולכן הוא לא כ"כ כדאי מבחינת גניבה.
ב. לגנוב אותו קשה או קל בדיוק באותה מידה שקשה או קל לגנוב כל דו גלגלי אחר עם אותו מיגון חיצוני (מנעולים, שרשראות וכו,).
עכשיו, אם גנבו לך אותו אבל אחרי שפרקו אותו מהטנדר לא הצליחו להניע אותו, זה מנחם אותך איכשהו?