יש דברים שסוכן מכירות יכול לחשוב בראש ויש דברים שסוכן מכירות יכול לשאול בצורה מנומסת מסביב (כמו למשל להתעניין בכלי שעליו הוא רוכב היום) אבל לשאול אותו אם הוא בכלל יכול להרשות לעצמו את הכלי ועוד לעשות את זה בסיטואציה שבה אתה מבטל לו אד הוק נסיעת מבחן שנקבעה מראש, זו לגמרי חוצפה ופטרוניות.
אין כל ראיה לזה. דבר ראשון - מי שקבע נסיעת מבחן טעה. סוכן לא אשם בזה (אני מניח שזה לא הוא בעצמו). סוכן צדק בכל משאמר. נכון, אולי לא בצורה יפה ביותר, אבל מנגד בחור לא התכוון לקנות כלום. כי אולי - ראו איזה פלא - לבן 23 אין 80 אלף לזרוק על אופנוע.
Sent from my iPhone using Tapatalk
הסוכן טיפש כי הוא יכול היה להתנצל ואולי לתת לו גם איזה ברושור וכוס קפה ולהפרד ממנו יפה. זה לא היה לא עולה לו כלום.
לבחור בן 23 יכולה להיות עבודה סבירה, מימון או אפילו סבא מפרגן (ואני מכיר גם כמה כאלה).
לעניין השירות אחרי המכירה, הבחור צודק ב1000%. לקוח פרטי משלם על תיקונים לפי תעריף עבודה מלא ותעריף החלפים המופרך וההזוי של היבואנים. לעומתו, תיקון באחריות יצרן מגיע בלי רווח לנותן השירות וקיים מתח בין הצורך לספק שירות ראוי שיספק את הלקוח ויהפוך אותו ללקוח חוזר, לבין הרצון למקסם את הרווח המיידי על חשבון הלקוח.
אני לא מכיר את נותני האחריות בעולם האופנועים אבל בעולם המכוניות המקביל, יש הבדלים תהומיים באיכות השירות שלקוחות מקבלים מהיבואנים השונים כשחלקם, כשיטה, מחפשים כל דרך להתנער מהאחריות.