עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 48

אשכול: ביטוח חובה לדו גלגלי, למה אין אפשרות דיגיטלית ONLINE ???

צפייה משולבת

Member

ביטוח חובה לדו גלגלי, למה אין אפשרות דיגיטלית ONLINE ???

יש ביטוח נסיעות באינטרנט, תשלומי מס, תשלומי ארנונה חשמל ומים, בנקאות דיגיטלית, הלוואות בלחיצת כפתור, הפקדות צ'קים מהפלאפון וכו' וכו' וכו'...

למה אין לנו אפשרות לבטח את כלי הרכב מהפלאפון/מחשב ???
    לא הגיע הזמן להפטר מהפתק המצ'וקמק הזה שיושב לנו בארנק/אופנוע ?
    האם כשאתם נוסעים לחו"ל ומבטחים את עצמכם, וקיבלתם פוליסה במייל, אתם מסתובבים עם חתיכת נייר בתיק שאומרת שאתם מבוטחים ? אותו דבר לגבי ביטוח חיים, ביטוח דירה וכו' וכו' ?

הרי במחשבים של חברות הביטוח יש את כל המידע שבעולם עלינו, להכניס מידע על כל המאפיינים של כלי הרכב שצריך לבטח - לא בעיה ועשו את זה כבר ועושים את זה כל יום.
    להכניס למחשב תביעות קודמות והיסטוריית מבוטח - לא בעיה ובעצם כבר יש להם את זה.
    גיל ות.ז - יש להם כבר את כל זה.

רשיון רכב בתוקף ? גם את זה יש במחשבים של משרד התחבורה ואמורה להיות להם גישה לזה, וגם אם אין, אפשר לסרוק בפלאפון רשיון רכב בשנייה וחצי.

וזהו בגדול... מה עוד נשאר לבקש ?

ועוד דבר שחשבתי עליו לאחרונה, כמעט כולנו יוצאים לחו"ל כל שנה לשבוע שבועיים או חודש ויותר...
    האם אתם טורחים לבטל את ביטוח החובה לשבוע הזה שקפצתם בו לסיני ? או בטיול הזה שעשיתם עכשיו באירופה לשבוע וחצי ? בירח הדבש ? וכו' וכו'...
    אתם לא... במצטבר, בנאדם שיוצא מהארץ לחודש ולא מבטל את הביטוח, משלם באיזור ה300-400 שקל על כלום בשנה. שזה בערך מה שאתם משלמים לחברת הסלולר שלכם בשנה, (אני מדבר רק על ביטוח חובה, לא מקיף/צד ג').
    הרי, לאף אחד אין כוח עכשיו לנסוע לחברת הביטוח, לחכות אצל הפקידה, להפקיד את הביטוח, אולי תרצו לחזור פתאום יום לפני הזמן המתוכנן בשישי בבוקר, לא תוכלו כבר לחדש ביטוח ותרצו לרכב ביום שבת/חג...
    בקיצור - זה לא נוח! וזה כמובן טוב לחברות הביטוח, הם מבחינתם רוצים לחזור לעולם הפקס והדואר ושלא יגמר לעולם.

למי פונים בנושא, איך מקדמים את העניין הזה ?
    לא מספיק כל הזין שאנחנו מקבלים מהם על בסיס יומי והתעריפים השערוריתיים שלהם והמאפיה שלהם, לפחות שיתקדמו למאה ה21, לפחות את זה אפשר לבקש ?

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    מתקדמים אבל לאט: https://cars.walla.co.il/item/3126541 , https://www.ynet.co.il/articles/0,73...285313,00.html
    בשביל לקדם את העיניין:
    אתה יכול לפנות לחברי הכנסת הנ"ל בנושא.
    אתה יכול לפנות למועדון האופנועים הישראלי בנושא ולראות כיצד לעזור.
    אתה יכול להרים עצומה ולפרסם ברשתות החברתיות.
    אתה יכול לפעול דרך תא המפלגה שלך באם אתה חבר באחת.
    אתה יכול לפנות לחברות הביטוח בנושא ו\או ל"פול" או שתקים חברת ביטוח ותציע ביטוחים אחרים מהנהוג בשוק.
    משער שיש עוד אופציות, בהצלחה.

Member
    תודה אבל הכתבות שפרסמת לא נוגעות למה שדיברתי עליו כל כך...

אם הייתי יכול לפתוח חברת ביטוח, כנראה שהייתי איש עשיר שלא מבזבז את זמנו בפורומים.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Mortar צפיה בהודעה
    למה אין לנו אפשרות לבטח את כלי הרכב מהפלאפון/מחשב ???
    למה אין? בביטוח ישיר אתה יכול להעריך פוליסה דרך מחשב/טלפון.

לא הגיע הזמן להפטר מהפתק המצ'וקמק הזה שיושב לנו בארנק/אופנוע ?
    כי "פתק מצוקמק" הוא פתרון אמין, פשוט ובעלות אפס. לא לכל בעיה תשובה היא "מחשב".

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    למה אין? בביטוח ישיר אתה יכול להעריך פוליסה דרך מחשב/טלפון.

כי "פתק מצוקמק" הוא פתרון אמין, פשוט ובעלות אפס. לא לכל בעיה תשובה היא "מחשב".
    נראה לך הגיוני שבשביל לבטל את ביטוח החובה, אתה צריך למסור את המסמך המקורי שיצא להם מהמחשב ?
    זה כמו שעכשיו תקנה כרטיס טיסה עם אפשרות לביטול/שינוי ב1000$ ובשביל לשנות תצטרך לנסוע לסוכנות הנסיעות באמצע היום ולהחזיר להם את הכרטיס שהם שלחו לך בדואר... מה אנחנו בשנות ה70 ?

להעריך ביטוח ? או להאריך ביטוח ?
    בכל מקרה, רק ביטוח חובה - אין אפשרות.

Senior Member
    נראה לך הגיוני שבשביל לבטל את ביטוח החובה, אתה צריך למסור את המסמך המקורי שיצא להם מהמחשב ?
    .
    אין לי מושג על מה אתה מדבר. מה זה בכלל ״מסמך מקורי״? - על משאני מקבל מהם כתוב בגדול ״עותק״.

בכל מקרה, רק ביטוח חובה - אין אפשרות.
    במקרה הביטוח שלי נגמר החודש ואני הארכתי לפני כמה ימים (חובה + צד ג).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Member
    כמו שאמרתי, רק על חובה... אין אפשרות, אני מדבר על ביטוח ח-ו-ב-ה.
    מה שהמדינה מחייבת אותנו לרכוש על פי חוק.

Senior Member
    כמו שאמרתי, רק על חובה... אין אפשרות, אני מדבר על ביטוח ח-ו-ב-ה.
    מה שהמדינה מחייבת אותנו לרכוש על פי חוק.
    לא הבנתי אותך. היתי יכול לא לקנות צד ג.

Senior Member
    מורטר, מהנסיון שלי (לא מאופנועים), סוכני הביטוח תמיד ביקשו ממני לשלוח את תעודת הביטוח בדואר ולא להגיע עצמאית.
    יכול להיות שבעולם הדו"ג ההתנהלות של הסוכנים שונה על מנת להרתיע אנשים שמנפיקים ביטוח חובה רק על מנת לעבור טסט ומיד אח"כ מבטלים אותו.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    על מנת להרתיע אנשים שמנפיקים ביטוח חובה רק על מנת לעבור טסט ומיד אח"כ מבטלים אותו.
    לא חשבתי שיש כזה דבר. כל יום לומדים משהו חדש ...

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    מורטר, מהנסיון שלי (לא מאופנועים), סוכני הביטוח תמיד ביקשו ממני לשלוח את תעודת הביטוח בדואר ולא להגיע עצמאית.
    יכול להיות שבעולם הדו"ג ההתנהלות של הסוכנים שונה על מנת להרתיע אנשים שמנפיקים ביטוח חובה רק על מנת לעבור טסט ומיד אח"כ מבטלים אותו.
    לך עכשיו תשלח את תעודת הביטוח בדואר, צא מהבית, לך לדואר, תחכה בתור (כי אתה רוצה לשלוח רשום), ועד שזה מגיע, ורק אז הביטוח מבוטל ואם לא הגיע, אז לא בוטל, וכן מגיע לך החזר ולא מגיע לך החזר..

לא הבנתי אותך. היתי יכול לא לקנות צד ג.

תראה לי בבקשה דרך לבטח את עצמך בביטוח חובה, דרך האינטרנט, לשלם, ולהיות מבוטח ולשים גז.
    אין כזאת אפשרות.
    אני רוצה עכשיו לצאת מהסוכנות עם מפתח חדש ביד, להכנס לפלאפון, ותוך דקה לקבל מייל מחברת הביטוח שיש לי פוליסה בתוקף וסע לשלום, זה לבקש יותר מדי ב2018 ? או שאנחנו עדיין בעידן הדואר והפקס ???

זה שאנשים מבטלים ומחרטטים ומבטחים רק לצורך הטסט - את זה אנשים יעשו גם ככה, אי אפשר בגלל שיש אנשים שרוצים לבטל את ביטוח החובה, להקשות על כל מאות האלפים שרוצים וצריכים את הביטוח הזה.
    אתם חושבים שעוד 10-20-30 שנה מהיום, עדיין יהיה משהו בכלל שתצטרכו לשלוח בדואר בשביל לבטל אותו ? או להשתמש בפקס ?
    ברור לכולם לאן העולם צועד, את השינוי אפשר וצריך לעשות כבר היום, לא כשיהיו לנו נכדים.

בכל מקרה, אני שלחתי תלונה למפקח על הביטוח, גם לדעתי צריכה להיות אפשרות לקבל החזר על כל יום בו לא היית בארץ, למה אני צריך לשלם לחברת הביטוח 200 ש"ח אם עכשיו נסעתי לשבועיים לחו"ל ? הם מבטחים אותי שם על משהו ?

Senior Member
    תראה לי בבקשה דרך לבטח את עצמך בביטוח חובה, דרך האינטרנט, לשלם, ולהיות מבוטח ולשים גז.
    אין כזאת אפשרות.
    כי ביטוח זה חוזה על סכום די גבוה (סכום פיצוי, לא של פרמיה). לכן יש בן אדם בשרשרת החלטות.
    פעם אחרונה כשקניתי אופנוע חלק ״ביטוח״ לקח מקסימום חצי שעה. אני לא רואה כאן כל בעיה ודי בטוח שחברת ביטוח לא רואה גם.

אתם חושבים שעוד 10-20-30 שנה מהיום, עדיין יהיה משהו בכלל שתצטרכו לשלוח בדואר בשביל לבטל אותו ? או להשתמש בפקס ?
    ברור לכולם לאן העולם צועד, את השינוי אפשר וצריך לעשות כבר היום, לא כשיהיו לנו נכדים.
    כן. כל עוד מושג ״הונאת ביטוח״ יהי קיים. (פקס לא צריך כבר היום - כולם מקבלים מיילים).

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ^^^^
    Xlib,
    אתה מפספס את כוונתו של mortar.
    האם מחר, כשתלך לסוכנות ותקנה אופנוע חדש, תוכל לרכוש ביטוח חובה (ושוב, חובה בלבד), בין אם באינטרנט או טלפונית מול נציג (הרי אנחנו עדיין ב 2003...) בעודך ממתין בסוכנות עם כוס אספרסו שהסוכן יסיים לגהץ את האשראי?
    הרי ביטוח דירה, שהוא לא סכום נמוך, אתה יכול לרכוש בהינף סלולר. כנ''ל גם ביטוח נסיעות לחו''ל, ביטוח בריאות ועוד שלל ביטוחים. אם הנ''ל כן, למה ביטוח חובה (שכאמור הוא חובה, אין לך איך לברוח ממנו, בניגוד לרוב שאר הביטוחים) אתה לא יכול לרכוש בכמה לחיצות במסך?
    דבר נוסף, למה כדי לבטל ביטוח חובה אני צריך מינימום להוכיח את היהדות שלי 10 דורות אחורה?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    ^^^^
    Xlib,
    אתה מפספס את כוונתו של mortar.
    האם מחר, כשתלך לסוכנות ותקנה אופנוע חדש, תוכל לרכוש ביטוח חובה (ושוב, חובה בלבד), בין אם באינטרנט או טלפונית מול נציג (הרי אנחנו עדיין ב 2003...) בעודך ממתין בסוכנות עם כוס אספרסו שהסוכן יסיים לגהץ את האשראי?
    אני מנסה להבין.
    אתה לא יכול לבטח דבר (אופנוע/דירה) לפני שהוא שלך. רק אחרי העברת בעלות ואחרי שבסיס נתונים התעדכן (מספר דקות) - חברת ביטוח יכולה לתת הצעת מחיר. אחרי זה - כמו שאמרתי, לפני שנה זה לקח חצי שעה.

^^^^
    הרי ביטוח דירה, שהוא לא סכום נמוך, אתה יכול לרכוש בהינף סלולר
    לא מכיר כזאת דרך. אבל מנסיון אישי, כתלות בסכום ביטוח, אתה מחויב בביקור שמאי, וביטוח לא פעיל לפני זה. אמרת הינף סלולר?

ביטוח בריאות
    הצהרת בריאות + אישורים יכולים לקחת שבעות, תלוי במקרה.

מה שאני מנסה להגיד שחברות ביטוח היו מתות לפטר כל עובדי מוקד. יש סיבות שזה לא קורה.

דבר נוסף, למה כדי לבטל ביטוח חובה אני צריך מינימום להוכיח את היהדות שלי 10 דורות אחורה?
    לא יודע. אין לי כזה ניסיון. עשיתי את זה (אם אני זוכר נכון) כשמכרתי רכב. התקשרתי למוקד וזהו.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    אני מנסה להבין.
    אתה לא יכול לבטח דבר (אופנוע/דירה) לפני שהוא שלך. רק אחרי העברת בעלות ואחרי שבסיס נתונים התעדכן (מספר דקות) - חברת ביטוח יכולה לתת הצעת מחיר. אחרי זה - כמו שאמרתי, לפני שנה זה לקח חצי שעה.
    אתה כאילו מתעקש שלא להבין, בוא נשאל את זה בדרך הכי פשוטה: מחר נגמר לך הביטוח חובה (ושוב, חובה בלבד, לא כל השאר), האם אתה יכול לחדש אותו בטלפון?

לא מכיר כזאת דרך. אבל מנסיון אישי, כתלות בסכום ביטוח, אתה מחויב בביקור שמאי, וביטוח לא פעיל לפני זה. אמרת הינף סלולר?
    אני עשיתי ביטוח דירה בטלפון, כחלק מביטוח משכנתא, מה שאומר שזה כלל ביטוח על הבניה, ביטוח על תקלות, ביטוח על תכולה בסכום גבוה פי כמה מזה של ביטוח החובה. הביטוח נרכש אחרי שיחות עם מספר חברות וזהו, לא שמאי ולא ביטוח לא פעיל לפניכן.

הצהרת בריאות + אישורים יכולים לקחת שבעות, תלוי במקרה.

מה שאני מנסה להגיד שחברות ביטוח היו מתות לפטר כל עובדי מוקד. יש סיבות שזה לא קורה.
    ביטוח נסיעות לחו''ל הוא ביטוח בריאות לכל דבר ועניין, לוקח 5 דקות לרכישה בטלפון בתור לעליה למטוס.
    כנ''ל גם ביטוח תאונות אישיות.
    שיחה של 2 דקות עם המוקדנית, 'גיהוץ' האשראי ותתחדש, יש לך ביטוח חדש. לא אישורים ולא נעליים. כמובן שאם יש לך עבר ביטוחי זה ייקח לך מעט יותר, אבל
    חברות הביטוח יעדיפו למכור כמה שיותר ביטוחים הרבה הרבה (ושוב הרבה) לפני שיסגרו מוקדים.
    לא יודע. אין לי כזה ניסיון. עשיתי את זה (אם אני זוכר נכון) כשמכרתי רכב. התקשרתי למוקד וזהו.
    ביטול ביטוח חובה, נניח כי העלות יקרה לך ואתה רוצה להשבית את האופנוע (או לרכוב בלי ביטוח, עסק שלך) ניתן כמובן, רק אחרי הגעה למשרדי הפול (שוב, מדובר רק בביטוח חובה). כדי לקבל החזר יחסי על הזמן המבוטל מתקבל רק במידה והאופנוע נמכר או נגנב, וגם אז אתה חייב להציג אישור לכך. אם החלטת לא לרכוב חצי שנה (אולי כי אתה טס לחו''ל, לדוגמא) לא תקבל חזרה את ההפרש.
    ושוב, אני מדגיש שכל הכיף הזה רלוונטי רק עבור ביטוח חובה לאופנוע, שלמרות שהוא חובה הוא ניתן לרכישה רק ממקום אחד (הפול הישראלי ימח שמם), ולהם כמו רוב שירותי המדינה המונופוליים אין שום רצון או מוטיבציה להתקדם מעבר ל 1995.