עמוד 2 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 48

אשכול: ביטוח חובה לדו גלגלי, למה אין אפשרות דיגיטלית ONLINE ???

צפייה משולבת

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    אתה כאילו מתעקש שלא להבין, בוא נשאל את זה בדרך הכי פשוטה: מחר נגמר לך הביטוח חובה (ושוב, חובה בלבד, לא כל השאר), האם אתה יכול לחדש אותו בטלפון?
    אתה קורא תגובות? אני עשיתי את זה לפני כמה ימים. לקח 10 דק׳

ביטוח נסיעות לחו''ל הוא ביטוח בריאות לכל דבר ועניין
    ?!לא קשור לנושא, אבל ממש לא. קראת פוליסה בכלל?

ביטול ביטוח חובה ...
    לא ניסיתי בעצמי ולכן מעדיף לא להמציא עובדות.

Member
    תשמע Xlib, אתה כאילו מתעקש לנסות לא להבין משהו, ומסבירים לך בפעם האלף, שאי אפשר לעשות ביטוח חובה, רק חובה, בטלפון או באינטרנט, ולא נותנים לך לשלם עליו באשראי, רק אם אתה מבטח צד ג' או מקיף בנוסף, ביטוח חובה (בלבד), אתה חייב ללכת להוציא את השטר, ללכת לדואר ולשלם עליו במזומן.
    ולבטל אותו, זה גם סיפור מהתחת שאתה גם לא מקבל עליו החזר מלא.

עד כאן הבנת את העניין ? אני שמח שלך זה לקח רק חצי שעה בטלפון עם עם הצד ג' שביטחת.

אם אתה מוצא אתר אינטרנט של חברה או סוכן דרכם אפשר לבצע ביטוח חובה דרך האינטרנט או הנייד, בבקשה תקשר אותנו עם זה.

Member
    ובכלל, מי פה בנינו לא קנה אופנוע יד שנייה בחייו, יצא מהדואר, לחץ ידיים למוכר, ונסע כשאין לו ביטוח ? גם אם זה היה ישירות משם לסוכנות הביטוח הקרובה, בבקשה להרים את היד.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    xlib,
    התחלתי לכתוב לך תגובה אבל התעורר בי החשד ובזכות השרשור הזה נכנסתי לאתר הפול כדי לבדוק את העניין ונראה שהפול החליטו להצטרף לשנות ה 2000 ולהוסיף אופציית רכישת ביטוח חובה באופן טלפוני, באמצעות כ.א:
    http://www.pool-act.org.il/?CategoryID=189
    נכון לשנה שעברה (פחות כמה חודשים) זה לא היה ככה.
    תודה על ההארה.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    עכשיו, לגבי ביטול הביטוח חובה, נכון לפעם האחרונה שהייתי צריך להתעסק בזה (לפני שנה וקצת), ביטול ביטוח שלא מסיבת מכירת הכלי או גניבתו/הורדה חוקית מהכביש לא זיכתה אותך בהחזר על הפרשי הזמנים, והיה ניתן לביצוע במשרדי הפול בלבד.

Member
    טוב אני חוזר בי מחלק מהדברים, כנראה שבאמת משהו קטן מאוד השתנה שם...
    עדיין, אני רוצה לראות אותם עוברים לאינטרנט, כנ"ל לגבי הביטול.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אני קבוע מבטח בטלפון (דרך סוכן)

מקבל העתק במייל במקום (מקסימום שעה שעתיים) והעותק מגיע בדואר באיחור של שבוע עד אף פעם כתלות בטיפשות הדואר באותו זמן.
    העותק של הביטוח במייל הוא קביל ושריר וקיים.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    אני קבוע מבטח בטלפון (דרך סוכן)

מקבל העתק במייל במקום (מקסימום שעה שעתיים) והעותק מגיע בדואר באיחור של שבוע עד אף פעם כתלות בטיפשות הדואר באותו זמן.
    העותק של הביטוח במייל הוא קביל ושריר וקיים.
    גם אני, בביטוח ישיר.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי duadi צפיה בהודעה
    גם אני, בביטוח ישיר.
    אתה מבטח גם צד ג' או מקיף, או רק חובה ?
    אתה יכול לבטל את הביטוח בטלפון ?

בכל אופן... אני מדבר לעשות את זה באינטרנט, לא בטלפון... אם זה לא היה ברור מהכותרת.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Mortar צפיה בהודעה
    אתה מבטח גם צד ג' או מקיף, או רק חובה ?
    אתה יכול לבטל את הביטוח בטלפון ?

בכל אופן... אני מדבר לעשות את זה באינטרנט, לא בטלפון... אם זה לא היה ברור מהכותרת.
    גם ג'.
    לא ניסיתי לבטל אז לא יודע לענות.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אני מניח שאתה רוצה לעשות ביטוח באינטרנט, אבל שתופס למאלף אריות.
    ...
    לבנים.

גם באינטרנט עשיתי (לאוטו לא לאופנוע) אבל זה היה מזמן, ואני לא רוצה להתחייב שלא חזר אלי נציג בשלב מסוים כדי לאמת את הפרטים.

Senior Member
    ביטוח חובה זה הפול. לפול אין שם תחרות או אינטרס ליעל לך את החיים

Member
    ** עדכון **

נשלחה פנייה למפקח על הביטוח, והתקבלה תשובה יפה בסך הכל אבל העניין המוזר, שהגב' אסנת גרוסמן שהגיבה לי, שלחה את המייל דרך הPOOL@ORG.IL, כלומר, היא עונה מטעם הפו"ל עצמו והיא המפקחת על הפו"ל במשרד האוצר ?
    נראה כמו פרדוקס היועץ המשפטי לממשלה... שאחד מהחבר'ה שלהם, צריך גם להגיש נגדם כתב אישום. ניגוד אינטרסים ?!

אני מפרסם פה את התשובה שהיא ענתה לי, (מצורף למטה) ואת התשובה שהשבתי לה אחר כך...

התשובה שלי:

אוסנת תודה רבה על התשובה.
    קודם כל, אני מבין שאת עונה בשם הפו"ל, אבל אני פניתי למפקח על הביטוח במשרד האוצר... אז בעצם הרבה מהנקודות שרציתי להעלות הן לקובעי המדיניות במשרד האוצר כי עם כל הכבוד, לבעלי העניין בפו"ל ולמשרד האוצר אמורים להיות אינטרסים שונים, פרטי מול ציבורי.

לגבי סעיף מס' 1 : עדיין לא ברור לי, למה לא ניתן להפיק ברוב המקרים ביטוח בצורה מקוונת, הרי אם ניתן להפעיל מחשבון ביטוח חובה באתר משרד האוצר, מה שנשאר זה רק לאמת את הנתונים במחשבי הפו"ל עם מה ששמת במחשבון הביטוח ולסגור את אופן התשלום.
    התשלום באשראי בטלפון - זו כבר התקדמות ממה שהיה פעם, ועדיין... אפשר לעבור לרשת האינטרנט ובמקרים חריגים אפשר להשיב בהודעה שהמבטח מנוע מלבצע את הפעולה באינטרנט אלא רק בסניף או בטלפון וכו'.

2: לא ידעתי שזה נעשה לפי חוק, אני מבין שאתם מחויבים לחוק... אז שוב, הפנייה שלי באה אל קובעי המדיניות במשרד האוצר/ממשלה, ולא אליכם.

3: כנ"ל - מיועד למשרד האוצר... מבחינת הפו"ל מה אכפת לו להנות מעוד גבייה ועוד כסף ?

4: תודה, לא שמתי לב שיש גם סניפים שפתוחים גם בשבת, למרות שביטוח באינטרנט היה פותר את הבעיה הזאת ברובה, אבל טוב לדעת שיש גם עם מה לעבוד במקרה הצורך בשבת.

אני רק רוצה להפנות את תשומת ליבך שכל יום מתבצעות בישראל מאות מכירות של דו גלגלי יד שנייה בדואר, שם אין חובת הצגת ביטוח חובה כתנאי לשחרור הכלי כמו בסוכנויות הרכב, ורוב הרוכבים יוצאים מהדואר על הכלי שהם זה עתה קנו, ללא ביטוח חובה, ואם הם יבטחו את עצמם זה יקרה או דרך הסניף או לאחר כמה שעות/ימים, הם לא יחכו בסניף הדואר בטלפון ויחכו לקבל את הפוליסה במייל, הרבה מאוד גם לא יודעים שיש אופציה כזאת בכלל.
    אני לא אומר שזה הדבר הנכון לעשות, ואי אפשר לעשות את זה אחרת, אני רק אומר שזו המציאות הקיימת היום, והפעלת ביטוח בצורה מקוונת יעזור לשנות את המצב הזה.
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות

Member
    לבטל את הביטוח חובה לזמן שאתה בחו"ל? אתה מבין את המשמעות של הביטוח הזה בכלל?

אתה בחו"ל, ילד עובר ליד האופנוע והאופנוע נופל עליו כי הייתה רוח חזקה ואתה לא עיגנת טוב את האופנוע, מי מפצה את הילד?

ביטוח חובה הוא לא רק לזמן שאתה רוכב על הכלי, אלא גם לזמן שהוא עומד ברחוב (רוב הזמן).

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי chase צפיה בהודעה
    לבטל את הביטוח חובה לזמן שאתה בחו"ל? אתה מבין את המשמעות של הביטוח הזה בכלל?
    אם מישהו מוכן לשאת בתוצאות - למה לא?