תמכור את הקטנוע, בכסף תשלם למונית או תשכור רכב ב-8 הימים שאי אפשר לרכוב בארץ (כולל יום כיפור).
תלמד להתמגן כראוי, וזכור אופנוען אמתי לא בוכה, זה רק טיפות של מים מהשפריצר של הרכב שלפניו...
תמכור את הקטנוע, בכסף תשלם למונית או תשכור רכב ב-8 הימים שאי אפשר לרכוב בארץ (כולל יום כיפור).
תלמד להתמגן כראוי, וזכור אופנוען אמתי לא בוכה, זה רק טיפות של מים מהשפריצר של הרכב שלפניו...
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
מעבר לעובדה שאין כאן באמת חורף, אין שום הגיון כלכלי בהחזקת רכב לתקופה קצרה.
שוק הרכב כיום מוצף בחברות ליסינג ומגרשי מכוניות. לאלו יש יכולת להציע מגוון רכבים, אחריות (גם אם רק על הנייר) והכי חשוב - מימון. דברים שאתה כמוכר פרטי לא יכול להציע. לכן, אלא אם כן תרכוש רכב נדיר שנהנה מביקוש קשיח (גולף GTi לדוגמא), הסיכוי שתוכל להפטר במהירות מהרכב בסוף התקופה בלי לאבד אלפי שקלים קלוש מאוד.
Sent from my C6833 using Tapatalk
אל תיקח ללב את קסד...זה טבעי אצלו.
בקיצור, להחזיק 2 כלים זה לא פשוט, השאלה היא כמה אתה באמת אוהב לרכוב?
למה לא למכור את הקטנוע ולקנות רכב זול לימים גשומים?
בכלל, כמות הימים הגשומים כל כך קטנה ועם הציוד הנכון אתה מגיע לעבודה יבש.
הכל עניין של סדר עדיפויות,אם נמאס לך..תעבור לאוטו - זה לא בושה העיקר שזה מה שנכון לך
קח הלוואה של 20-30 אלף שקל חלק אותה לכמה שיותר תשלומים, קנה איתה רכב לחורף
סוף החורף תמכור את הרכב, לא תפסיד עליו יותר מ1000-2000 שקל ותכמובן תקפיא את הביטוחים של האופנועים
קח בחשבון שבארץ אין הרבה ימים גשומים (בממוצע פחות מ20 בשנה), ולרוב אם מתאפשר ניתן לחכות שהגשם יפסיק לרדת
ולרכב יחסית בבטחה בכביש ״רק״ רטוב
אין פה חורף רציני, תתמגן כראוי עם ציוד שישאיר אותך חם ויבש, סע בזהירות ובסוף אתה גם תהנה מזה.
חוץ מזה כמו שאמרו, הפקקים רק הולכים ומתגברים בעקבות הרכבת הקלה.
Tracer 900
בקיצור, מה הסיבה שלך לדבר ככה לאדם שאתה לא מכיר? ועוד מאחל לי להיחנק "מהעובש".. לא יודע מי המציא אותך אבל חבל שהוא עשה את זה. חתיכת אידיוט.
חברים, תודה לכולם, הבנתי את האופציות. מצד אחד, ושלא יבואו עוד חכמולוגים שיגידו "יש כאן רק חודש גשום", כן נמאס לי ובא לי לשום שינוי
לתקופה של החורף לעבור לרכב, להיות יותר מוגן, לנסוע ביותר נוחות וזו לא בושה. מצד שני, לא חכם להשאיר גם קטנוע וגם רכב כי לא הגיוני לשלם 2 ביטוחים ולמלא 2 מיכלי דלק אין בזה שום היגיון ואני לא עובד כדי לפנק מכונה על גלגלים. בשורה התחתונה אני חושב שהתשובה לדילמה נמצאת אצלי עמוק בראש ורק אני אוכל לענות על ההתלבטות.
אז... תודה רבה לכל מי שהגיב ונתן את דעתו, אעדכן בגשם הראשון
שבוע מצויין וחג שמח.
תעיף את הקטנוע.... שים ת'כסף בציוד נגד גשם, טיפה לא תכנס לך.
וקרה מקרה ובחוץ סופת גוג ומגוג, חזירים מעופפים, ברד בגודל כדורגל, רוח שמעיפה ילדות עם קוקיות באוויר..... יש מונית, אוטובוס, חבר עם טרמפ.
וכמובן חג שמח ושנה טובה, דרך אגב צפוי להיות חורף גשום במיוחד![]()
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
נערך לאחרונה על ידי Yigal; 13-09-2015 בשעה 10:37.
לפי האתר הזה:
http://www.israelweather.co.il/page3...73&page_id=119
יש בישראל 45 ימי גשם (במרכז)
כמובן שלא כולם סופות גשמים, בחלקם פחות משעה של גשם
זה די מוזר מה שנאמר פה.
רכבתי כל החורף וחוץ מהבלאגן של להסחב עם ציוד נוסף, לא חוויתי רטיבות או קור מיותרים.
הבאסה בחורף בארץ זה שיש לך שעה של גשם עם 15 מעלות ואחרי זה יום שלם של 30 מעלות חום.
תלוי כמובן בנסיעות שלך אבל ציוד גשם סביר ואקסטרה זהירות יפתורו המון בעיות.
אני יכול לספר לך מה אי עשיתי, ובשבילי זה עובד מצוין.
לפני 4 שנים קניתי סוזוקי סוויפט 1300 מודל 96 ב-5000 ש"ח. אני משתמש בה בשביל לקחת את הילדים לביה"ס בבוקר, לנסיעות לנתב"ג (מחיפה) וחזרה לטיסות עבודה קצרות ולימים של גשם. הרישוי והביטוח זולים מאוד, החלפים קיימים וזולים ואין כמעט הפסד ערך. סה"כ 2000-3000 ק"מ בשנה.
את כל שאר הנסיעות אני עושה עם אופנוע.
זה התיכנון.
תראו, אני לא מתבכיין, אני אוהב את החורף ואם זה היה תלוי בי היה פה חורף כל השנה. אבל... אחרי 5 שנים על קטנוע בכל עונה, חלאס, נמאס, רוצים לשנות קצת פאזה..
מה קרה? סוף העולם? לא. אז נכון שיש יומיים-שלושה גשומים ואחריהם שבוע עם מזג אוויר נוח, אבל פשוט לא בא לי. ועוד בשנים האחרונות החורף נהיה קצת יותר
חוצפן פה אז מגיע לנו כאופנוענים פעם באף פעם להתפנק ולהעביר חורף אחד עם רכב בסבבה.. ככה אני חושב. לכן אחרי מכירת האופנוע אתפנה למצוא רכב זול
לתחזוקה ודלק.
יהיה יותר זול לקחת מונית במקרה הצורך מאשר למכור אופנוע (להפסיד עליו), לקנות רכב, למכור (להפסיד עליו) ולקנות שוב אופנוע וחוזר חלילה.
וגם אם זה יעלה כמו קניה מכירה וכל הסיפור, זה יחסוך לך את הסיפור וההתעסקות בקניה ומכירה.
שים לב שהזקן לא מכר את האופנוע, הוא פשוט הוסיף לו רכב זול.