ציטוט נכתב במקור על ידי amit.agasi צפיה בהודעה
תודה רבה על התגובות והעזרה המושקעת, מאוד מעריך את זה!!

טיפולים אני אעשה בעצמי.
אני מתעסק עם רכבים, עבדתי במוסך שנתיים (כיום אני שמאי רכב) אז ככה שיש לי ידע טכני וידיים לעבוד - טיפולים אעשה בעצמי עם חלקים שאזמין כבר במקומות זולים יותר.

רק באמת השאלה איזה כלי להביא.
שמעתי הרבה מלצות על הCBR250. זה אופנוע ראשון שלי ככה שלא בא לי להשקיע מחיר מטורף (גם כי אין לי סכומים מטורפים).

ובנוף רציתי לדעת \בקשר לביטוח, האם מומלץ ועד כמה לעשות גם מקיף או שמספיק חובה וג'?
בטיפול עצמאי 1500 זה יותר הגיוני, ועדיין לא מספיק.
בקילומטראז' של 20 אלף שנתי, צא מנקודת הנחה שזה יעלה לך כ-3000 (סט צמיגים לא יקר סביב 1200-1300, סט שרשרת גלגל"ש סביר סביב ה-700, והשאר לשמנים, פילטרים, רפידות, אטמים וכו').
כמובן, שאם יד ימין מתונה מאוד אפשר להוציא קרוב לכפול מזה מהצמיגים והשרשרת, אבל המספרים האלה הם די "סטאנדארט" לרוכב הממוצע.

ה-CBR והנינג'ה שניהם כלים טובים להתחלה, ועם יכולת בינעירונית אמיתית. משום שמדובר באופנועי מתחילים חלשים - רובם נקרעו כהלכה, וצריך לבדוק אותם היטב.
תעדיף כלים עם מעט ידיים, תיעוד טיפולים (ב-CBR, רצוי להחליף שמן לפני הזמן. אם זה בוצע - יתרון) ומקוריים ככל הניתן (ללא שיפורים/שינויים כלשהם).
צריכת הדלק שלהם, אגב, נמוכה מאוד - סביב 1/25 ברכיבה "רגילה", ויכולה להגיע אף ליותר מ-1/30 ברכיבה מתונה ומכוונת חסכון.

לגבי הציוד - אם תקציבך מוגבל, שקול לרכוש מעיל יד שניה.
קסדה תוכל לקנות אחת לא יקרה, ולהחליף אותה בקסדה איכותית בעוד כשנה, כשיתפנה התקציב.
כנ"ל לגבי הכפפות - ניתן למצוא כפפות סבירות במתחת ל-300 ש"ח.

לגבי הביטוח - סביר להניח שלא תמצא מי שיבטח אותך במקיף, ואני גם לא רואה טעם בזה כשמדובר באופנוע ישן וזול.