תוצאות 1 עד 7 מ 7

אשכול: בעיה בהנעה של טייפון 50

צפייה משולבת

Junior Member

בעיה בהנעה של טייפון 50

שלום לכם, המוח שלי כבר קצת נדפק מלנסות לפתור את הבעיה הזאת, אז אני פונה לעזרה

הקטנוע עומד כבר שנתיים, לפני שנה פירקתי את הקרבורטור, ניקיתי והחזרתי, נגעתי בברגים של הכיוון, אבל חשבתי שכיוונתי אותם טוב.
    לפני חצי שנה הוא לא הניע, אז בעצת חבר שמתי בד עם דלק ליד כניסת האוויר והוא הניע נפלא.
    לאחרונה ניסיתי להניע ככה, והוא הניע עם הבד, אבל לא המשיך לפעול בלעדיו. אז אחרי פירוק הקרבורטור ומחקר שמתי לב שהדיזה הקטנה בתוך אגן הדלק בקרבורטור סתומה (ועם או בלי קשר, שהצבע של המצוף מתפרק ומטייל שם באגן), אז פתחתי וניקיתי אותה, וזה עבד המנוע הניע עם הבד והמשיך לעבוד גם אחרי.
    אבל למחרת כשניסיתי להניע שוב לא הניע לי, ורק עם הבד הצלחתי. ושמתי לב שככל שעובר זמן מכיבוי המנוע...ככה אני צריך לתת יותר קיקים כדי להניע.
    לאחר מכן קראתי פה בפורום שאם הכלי מתקשה להניע כשהוא קר אבל עובד אחלה כשהוא חם זאת כנראה בעיה בצ'וק האוטומטי. מה שהיה לי קצת מוזר אחרי שהבנתי שאצלי בקרבורטור הוא פותח במצב רגיל, ורק כשהוא מקבל מספיק חשמל מהאלטרנטור הוא נפתח וסותם את המעבר. וגם פירקתי אותו ובדקתי אותו והוא עובד אחלה.

אז לסיכום-
    -הוא מניע בשניה ובצורה נפלאה כשיש לו אדי דלק זמינים מכניסת האוויר
    -ככל שעובר זמן מהכיבוי יותר קשה להניע אותו שוב (מיד אחרי כיבוי הוא מניע ברגע)
    -כל ההנעות היו בקיק
    -אני מניח שזה קשור לקרבורטור אבל מי יודע
    - אני כבר ממש משתגע מהצב הזה, ישועה תתקבל בברכה

2018-10-22_12-18-42.jpg

Member
    דבר ראשון הייתי מוודא שבורג האוויר בקרבורטור מכוון (לסגור עד הסוף ולפתוח 1.5 סיבובים), בעיקר כי רשמת שאתה חושב שכיוונת נכון לכן כדאי להיות בטוח.
    לאחר מכן, במידה והצלחת להניע והכלי חם יש לכוון את הטורים למצב בו הכלי עומד תקין ואינו נכבה.

בנוגע למנגנון צ'וק - איך נעשתה הבדיקה שהוא תקין?
    האם בפירוק וניקוי וידאת שהמעבר אותו הוא פותח/סוגר אינו חסום?

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Oznik צפיה בהודעה
    דבר ראשון הייתי מוודא שבורג האוויר בקרבורטור מכוון (לסגור עד הסוף ולפתוח 1.5 סיבובים), בעיקר כי רשמת שאתה חושב שכיוונת נכון לכן כדאי להיות בטוח.
    לאחר מכן, במידה והצלחת להניע והכלי חם יש לכוון את הטורים למצב בו הכלי עומד תקין ואינו נכבה.

בנוגע למנגנון צ'וק - איך נעשתה הבדיקה שהוא תקין?
    האם בפירוק וניקוי וידאת שהמעבר אותו הוא פותח/סוגר אינו חסום?
    לפי הוראות שמצאתי באינטרנט, חיברתי אותו ל12V וראיתי שהוא זז החוצה אחרי זמן מה
    וכן, בדקתי וניקיתי את המעברים שלו

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    הבעיה לא בצ'וק ולא בכיוון,אם המנוע מקורי הוא יניע ללא חיבור הצ'וק ברוב עונות השנה,ועכשיו בטוח.
    לגבי כיוון בורג האוויר - 1.5 זה עשיר הכיוון נמצא באזור ה 2.5.
    תבדוק שברז הדלק לא מציף (שלא יוצא דלק מצינור הוואקום ואין זרימת דלק בלי וואקום,ושיש עם) ושאין לכלוך במאייד,אם המצוף מתפרק תחליף אותו.
    במקביל תשיג CDI ומאייד נוספים נסה איתם.

המנוע הזה אמנם פשוט מאוד אבל יכול לעשות את המוות גם למכונאי מנוסה.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    הבעיה לא בצ'וק ולא בכיוון,אם המנוע מקורי הוא יניע ללא חיבור הצ'וק ברוב עונות השנה,ועכשיו בטוח.
    לגבי כיוון בורג האוויר - 1.5 זה עשיר הכיוון נמצא באזור ה 2.5.
    תבדוק שברז הדלק לא מציף (שלא יוצא דלק מצינור הוואקום ואין זרימת דלק בלי וואקום,ושיש עם) ושאין לכלוך במאייד,אם המצוף מתפרק תחליף אותו.
    במקביל תשיג CDI ומאייד נוספים נסה איתם.

המנוע הזה אמנם פשוט מאוד אבל יכול לעשות את המוות גם למכונאי מנוסה.
    טוב, אני הולך לשאול שאלות של הדיוט, מקווה שיתקבל בהבנה.
    -כשאתה אומרים בורג אוויר הכוונה היא לבורג השקוע שקובע את תערובת האוויר-דלק נכון? ולא לבורג הבולט שקובע את מצב הidle [ואיך לכוון אותו למצב התחלתי?]
    -מה זה צינור הוואקום? -יש שני צינורות שיוצאים מהמיכל דלק ומגיעים לקרבורטור, אחד יותר עבה ונראה שהוא מתחבר לתעלה שמגיעה למטה אל האגן/כוסית, והשני מחובר לתעלה שמגיעה ישר אל החלל המרכזי של הקרבורטור. הנחתי שאחד מהם דוחף אוויר כדי שמהשני ייצא דלק, אבל אני כבר לא בטוח בזה. בכל אופן, ניסיתי לתת קיק כשאחד מהם מחובר והשני מנותק. במצב אחד לא קרה כלום, וכשהפכתי את החיבורים יצא הרבה דלק, נראה לי מההוא שאמור להגיע אל האגן. אז אם אני מבין נכון זה בסדר.
    -ניקיתי את הקרבורטור, המוצף לא מתפרק, רק הצבע שלו וכבר ניקיתי את זה
    - לא התייחסתי עד עכשיו לCDI, וגם לא ידעתי מה זה, אבל קראתי עכשיו בעקבות מה שכתבת. אז איפה אני אמור למצוא אותו בקטנוע, ואיך אני מוודא שהוא תקין חוץ מלהחליף אותו ולראות (אין לי מקור להשאיל ממנו אחד כזה)
    - לפי ההסברים שראיתי וקראתי, הגיוני שמשהו במנגנון הצ'וק לא עובד, ומה שעוד לא וידאתי (כי אני לא יודע איך) זה האם באמת עובר שם דלק. האם הסיפון הקטן והנפרד של הצינורית שיורדת מתחת לצ'וק באמת מתמלא כמו שצריך. יש לכם מושג איך אני בודק את זה?

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    בורג אוויר הוא השקוע ויש לו תעלה חיצונית שמנקים בעזרת לחץ אוויר הוא משפיע על האידוי של הדלק לא קובע את התערובת.
    הצינור התחתון בברז הוא הוואקום ומן הסתם הוא יוצר וואקום.
    אופן הפעולה הוא כדור שנדחף כלפי מעלה על ידי קפיץ,הוואקום מוריד אותו וזה בעצם השסתום בברז.

CDI זו הקופסה שממנה יוצא חוט לפלאג.
    לוודא שהוא תקין אתה לא יכול אבל אתה יכול לוודא שהוא חי בשיטה הבאה: מצמידים את קצה הפלאג לשלדה או למנוע ומניעים (כשהוא מוברג החוצה מהמנוע ומחובר לכובע).
    אתה אמור לראות ניצוץ בקצב קבוע בין קצוות האלקטרודה.
    אם אין ניצוץ תוודא שהמפתח פתוח,שהחיבור שלו שלם ורציף לסלילים (3 חוטים) ושהמרווח בקצוות הפלאג נקי מגופים זרים,אם כן נסה עם פלאג אחר ו CDI נוסף לפי הצורך.
    אתה יכול להשאיל ממני אבל אני גר בשומרון ואל תקנה לפני שתבדוק כי הבעיה יכולה להיות בסלילים.

לגבי הצ'וק היה לי טייפון למשך מספר שנים,כשאין צ'וק המנוע יניע רק אחרי הרבה נסיונות.
    זה כנראה לא הכיוון.
    אתה גם לא יכול לוודא שמגיע לשם דלק,רק לנקות את מה שיש גישה אליו מהכוסית (הסיפון השחור בתחתית)

Junior Member
    תבדוק שסתום עלים.