ובכן אני יחגוג 16 עוד חודש, אני הרבה זמן מתכנן לעשות רישיון על אופנוע בגלל גילי אני יעשה a2 ועם הזמן יתקדם.
חשבתי כבר על מיגון והכל קסדה מעיל וכו' כסף לרישיון יש לי...
אגב דיברתי עם ההורים ו...
הם הסכימו לי אבל דיברו איתי עד כמה שזה מסוכן והכל...
לדעתי כל עוד אתה זהיר לא יכול לקרות יותר מדי ובמיוחד עם מיגון...
עכשיו נגיע לעיקר, דיברתי עם אמא שלי, ראיתי ש-ימאהה עושים מימון מלא על ה-yzfr r125 וזה כן שכנע אותה לקנות לי אותו...
עכשיו ראיתי שרק הפול עושים ביטוח מגיל 16 זה נכון?
ואצטרך לעשות ביטוח אצל הסוכנות של ימאהה אם אני יקנה?
ואני יחויב לעשות ביטוח מקיף? לא יודע כי זה עולה הרבה ואין לי ממש איך לשלם...
איך זה עובד כל הקטע של הביטוח?
אני פשוט הולך לסוכנות קונה את האופנוע ומה?
הם עושים ביטוח משלהם? יחייבו אותי מקיף בגלל שזה 100% מימון?
יש מצב להסבר כי אני יחסית מבין וחשבתי על הכל אבל רק הביטוח והסוכנות וכל זה מבלבל אותי...
תודה!!!^
עם מיגון מלא לא נפצעים ולא קורה כלום.
נניח נסעת לתומך בכביש על האופנוע עם מיגון מלא ורכב חצה לך את הצומת בלי לציית לתמרור עצור - אז אם יש לך מיגון מלא האופנוע פשוט ידלג מעליו ואתה לא תפצע. אבל אם שכחת את המעיל אז ישר תחטוף מכה ותעפוף לקיבינימט ואז רק אללה ירחם על נשמתך.
סרקזם. לא מוצלח. אפשר לעזור לבחור צעיר שמבקש עזרה.
דוד, אתה חייב ביטוח חובה. אתה לא חייב ביטוח מקיף אבל אם אתה לא עושה מקיף אז לפחות תדאג לביטוח צד ג' (שעולה הרבה פחות כסף) כי אחרת אתה עלול למצוא את עצמך בבעיה קשה אם תגרום נזק לרכוש של אנשים אחרים.
ביטוח חובה אפשר לעשות רק דרך הפול וזה נכון לכל האופנוענים, בלי קשר לגיל.
בכל מקרה, כמו שירושלמי אמר, אתם חייבים לדבר עם סוכנויות הביטוח (המעטות שמטפלות באופנועים) בעצמכם ולברר את הפרטים שנכונים לגביך. אני מניח שגם בסוכנות המכירות של ימאהה ידעו לתת לך פרטים רלוונטיים ולהגיד מה נדרש או לא נדרש בהתייחס למימון.
וכן, אופנוע זה מסוכן, מיגון טוב עולה הרבה כסף וגם המיגון הטוב ביותר מגן עליך רק עד גבול מאוד מסוים. זה ג'ונגל שם בחוץ...
ןעוד משהו,
אם אתה נוסע עירני וזהיר, ויודע ממה להיזהר, אתה מקטין את הסיכוי לתאונה.
אפילו בהרבה.
אבל,
עדיין אתה בסיכון הרבה יותר גבוה להפצע או למות מאשר כל אחד אחר ברכב.
גם אופנוענים ותיקים ומיומנים עושים תאונות.
זה לא אומר שאי אפשר לרכב על אופנוע. רק צריך תמיד לזכור שיש מצב שאמא שלך תצטרך להאכיל אותך דרך קש עד סוף ימיה.
תודה לך חבר, תגובה לעניין.
זה ברור לי, על מיגון אני לא אתפשר.
לדעתי כל עוד אתה עירני מספיק חוץ מתאונה קטנה בגלל איזה בן אדם לא יכול לקרות כלום.
אני אחשוב על הביטוח צד שלישי.
תודה.
אין מה "לחשוב" על ביטוח צד ג', בגלל המחיר המופקע של הביטוח המקיף אכן ניתן לוותר עליו, אך אתה לא מעוניין לוותר על ביטוח צד ג'. כמו כן ביטוח חובה כשמו כן הוא, חובה.
בקשר למיגון וסכנות ברכיבה, אתה תופתע לגלות עד כמה יכול להיות מסוכן לרכב על אופנוע, עם או בלי מיגון, אבל וזה אבל גדול, אתה נמצא בפורום שככל הנראה רוב המשתמשים בו קיבלו את האופנוענות כדרך חיים, עם כל הסיכונים הטמונים בכך.
אם זה זורם לך בדם אתה פשוט לא תוכל לברוח מזה אז מה שנשאר לנו כרוכבים הוא להיזהר כפליים, לדאוג למיגון איכותי ולהינות כל בוקר מחדש כאשר אתה מוריד את הכיסוי מהאופנוע.
בהצלחה! סע בדרכים בטוחות ותעלה תמונות במידה ותחליט ללכת על זה.
אני לא בא לחנך או לשנות לך את הדעה, אבל אנשים עוד יקראו את השטות הזאת בעתיד ועלולים להאמין לך.
אני מכיר אנשים שיש להם נכות לכל החיים בגלל "תאונה קטנה בגלל איזה בנאדם".
ויש (היו) לי גם חברים שמבלים בבית הקברות (בצד הלא נכון של המצבה).
אז נכון שעירנות (ורכיבה מקצועית גם) מקטינה את הסיכון לתאונה. אבל יש עם זה שתי בעיות.
גם אלי פנגס (ראה ערך צ'אק נוריס) לא יכול להיות עירני 100% מהזמן,
וגם אם אתה עירני, יש דברים שפשוט לא ניתן להתחמק מהם.
וזה יכול להיות הדבר הכי פשוט בעולם, כמו טסה שמשתחרר ממכונית (מקרה שקרה לי), או רכב שמחליק על כתם שמן ועף אלייך, (מקרה שקרה לי), או רכב שיוצא לעקיפה פתאומית בדיוק מולך (נחש איזה מקרה זה...) ועוד ועוד (וככלל שאתה רוכב יותר שנים אתה נתקל ביותר ויותר מקרים שבהם ברור לך שמה שהציל אותך באותו רגע היה מזל נטו). וזה בלי לדבר על תאונות שקשורות בחוסר מקצועיות בהתחלה, או סתם חוסר עירנות (דיברנו על זה כבר).
קיצור,
אופנוע זה כיף, אופנוע זה פרקטי, אופנוע זה כלי מדהים.
רק אל תחטא בחטא היוהרה, כי הכביש ילמד אותך שיעור כואב.....