אשמח לעזרתכם,
אתחיל בקצת על עצמי - בן 28 עם 11 שנות רשיון על רכב (ונהיגה לאורך כל התקופה הזו, עם רכב צמוד מגיל 17 ולמעלה מ 200 אלף ק"מ מאחורי), גובה 190~, שנוסע מדי יום מודיעין-הרצליה. הדרך ארוכה, ובתחבורה ציבורית\רכב פרטי אורכת בין שעה (רכב) לשעה 40 (אוטובוס\רכבת) לכיוון. כאשר כיוון מבחינתי הוא 40ק"מ.
נראה כי הצעד היחידי שאוכל לעשות כדי לתקן זאת יהיה למכור את הרכב (אוכל להשיג עליו כנראה 40) ולרכוש במקום דו"ג.

לפי איך שאני מבין את זה, הכי הגיוני להוציא רשיון a1, וזאת גם כי בכל מקרה 125סמק לא ישרדו את המרחקים\מהירות האופינית לכביש מהיר
אז נותרנו עם a1, מוגבל 33כ"ס.
באופן טבעי אופנוע יותר מושך בעיניי, וכאחד שכל ימיו נוהג על רכבים ידניים, נראה לי הצעד המתבקש הוא אופנוע, על אף העדר כמעט מוחלט של שטחי אחסון (לפעמים צריך בשביל תיק גב נגיד או ז'קט וכאלה)

אז התחלתי לקרוא פה כמה וכמה דפים, ונראה כי ישנה הסתייגות האם מנוע 250סמק ישרוד לאורך זמן בתנאים כאלו, שכן הוא מיועד בעיקר "לעיר".
ובנוסף אני תוהה לגבי הטיפולים, כתוב שבמרחקים כאלו מדובר בטיפול כל חודשיים. סביב מה נעה עלות הטיפול ולמה הוא נעשה לאורך מרחקים כה קצרים של ק"מ יחסית לרכב?

מעבר לכך, יש את סוגיית הביטוח, שלפי איך שזה נראה עבור דו"ג 250סמק 33כס כלשהו העלות מתחילה מ 3.7~ (לעומת 1600~ כיום על רכב)
ולכלי דו"ג עם מנוע גדול יותר הביטוח קופץ בעוד 2000~, כאשר אני בכל מקרה אהיה מוגבל ל 33כס לפחות בשנה הראשונה. אז מה יוצא מזה? מדוע היא קיימת בכלל? התמודדות טובה יותר עם בלאי כי המנוע גדול יותר?

עולה גם סוגיית הבטיחות, למרות שבתור ילד הייתי מופרע על האופניים, הבטיחות מאוד חשובה לי. אני מגיע מצעד שהוא פרקטי, אך רוצה להנות על הדרך. אבל כל אותם אופנועי 250סמק כמו ה cbr, הגלגלים נראים דקים יחסית. למה? האם אפשר להחליף לרחבים יותר ברשיון ולקבל יציבות מוגברת? באופן כללי אילו צעדים ניתן לנקוט?

ושאלה אחרונה לרגע זה, האם יש לכם מישהו מומלץ במודיעין ללימודי רכיבה להוצאת רשיון?