איך אני אוהב את הרואיי שחורות..
באופן אישי תמיד רכשתי קסדות שואי (אריי תמיד היה יקר יותר ופחות אהבתי) ועדיין משתמש לעתים בקסדה שרכשתי לפני 25 שנים.
אכן יש לי פגם קל שאני מנסה לשמור ולשמר דברים, ואין לי שום בעיה עם עייפות החומרים.
אני גם בתחום חומרים המרוכבים ומנסיון (תלוי בשרף- אפוקסי/פוליאסטר/פוליאוריטאני) הירידה בחוזק/עמידות היא מינורית.
גם לגבי הקלקר, יש לי טיסנים עם כנפיים של קלקר מצופה בלזה שבניתי לפני 30 שנה ועדיין שמישים.
גם עם קסדה חדשה עם פוגעים בדיוק בזווית הלא נכונה במוט הברזל של גדר ה"הבטיחות" במהירות נמוכה יחסית התוצאות עלולות להיות רעות מאוד.
לצערי זה מה שקרה לחברי הטוב, נראה לי שצריך יותר מזל מפיברגלס טרי..
חומרים מרוכבים בודקים בX-ריי לסדקים, לכן החוק הבסיסי הוא להחליף קסדה לאחר שהקסדה קיבלה מכה.
מעניין, בזכותכם קצת חפרתי בנוגע לאורך חיים של אפוקסי וגם אני התפלאתי שב datasheet אין הגדרה לאורך חיים. מסתבר שאין.. ברור בכלי טייס עוברים בדיקות שמישות והעמידות תלויה בחשיפה לקרני UV או טמפרטורה גבוהה, אבל בעיקרון האפוקסים התעופתיים הם לעד.. הייתי חופר עוד בנושא, אבל נגמר הזמן..
בעיקרון עם הקסדה נראת חיצונית טוב, את הריפודים אפשר לשטוף ולהוסיף שיכבת ספוג/ פלציב /נאופרן.
ולמישקף יש לי את הפטנטים לשמור על מערכת הסגירה, במיוחד לעיפות של השיניים שמחזיקים את המשקף פתוח גם במהירות גבוהה.
בבקשה בלי תביעות עכשיו... זו הדרך שלי וטוב לי כך.
אם אתם מרגישים שחובה להחליף כל 3 שנים קסדה כי בבטיחות לא משחקים, אז זה מה שטוב לכם.