אהלן
הרבה פעמים רואים שרשורים של כל מיני אנשים ששואלים שאלות בסגנון:
"הקסדה נפלה לי מהיד לרצפה וחטפה מכה"\"עשיתי החלקה והקסדה רק נשרטה וכו', האם צריך להחליף את הקסדה?
והדעות והתשובות נוטות לכאן ולכאן ואין ממש תשובה מוחלטת.
אני לא בא לתת תשובה מוחלטת אבל אני כן בא להציג את המקרה ושאנשים אח"כ יחליטו לבד.
אז ככה: הקסדה שימשה אותי באופן יומיומי מלא באיזור ה5 שנים וישבה בבוידם עכשיו עוד כ4 שנים והשתמשתי בה רק בחורפים כל פעם כחודשיים שלוש.
ניסיתי לשמור עליה במהלך השנים אבל לא משהו פדנטי בכלל והיא כנראה נפלה לי מהיד ונחבטה בכל מיני פינות וכו' עשרות פעמים. חוץ מזה עברה איתי כמה וכמה החלקות שבהם נשרטה ופעם אחת קיבלה מכה אבל רק בסוף ההחלקה ככה שלא היה ממש אימפקט חזק.
עכשיו שהחורף התחיל הוצאתי אותה וראיתי שהריפוד שנמצא מעל הראש התחיל להתפורר (לא ניתן להחלפה) אז אמרתי אם כבר זורקים אז נחרב עד הסוף
הקסדה נחתכה עם דיסק לרוחב.

והמסקנות:
המעטפת פלסטיק החיצונית לא נפגעה כלל וכלל ואהבתי את החומר ממנו היא בנויה שנראה כמין תשלובת שרף\אפוקסי שהוא גם חזק וגם סוג של גמיש\סופג.

החומר סופג האנרגיה שהוא החלק החשוב ובעצם העיקרי, במצב מושלם וללא שום סימן של פגיעה\מעיכה וכו':

דבר מעניין ששמתי אליו לב, נראה שיש פג תוקף לקסדה (שעבר כמובן):

חשוב לזכור שהיצרנים בדר"כ ממליצים על אורך חיים של 6 שנים מקסימום בערך לקסדות בשימוש. וכמובן אם יש חופשים בקסדה והריפוד לא מצמיד את הפנים כמו שצריך אז הקסדה לא שווה כלום.
(אגב במקרה הזה הקסדה ישבה עדיין פרפקט והכל עבד מושלם.. כפיים לshoei!! )