אני עומד מאחורי המספרים שרשמתי. לא טענתי שזה רווח נקי אלא רווח גולמי. לצורך השוואה, היצרן העולמי היה חולם לכזאת רווחיות.
נקודה נוספת היא הנסיון של בעלי עניין כאלה או אחרים לקחת מחיר מכירה של אופנוע באירופה ולנסות לשכנע אותנו שבתוספת מס קנייה ומע"מ המחיר בארץ צריך להיות כפול.
לא מכיר את המספרים ואין לי שום סיבה שלא להאמין למספרים שהבאת. ונכון גם מה שאתה כותב על מחיר מכירה באירופה כבסיס להשוואה למחיר בארץ. ומצד שני...
אני יודע שבבוסטון שילמתי עבור גבינה 5% של תנובה ודייט פריגת אשכוליות פחות ממה שאני משלם כאן.
אני יודע שמאז המחאה החברתית והלחץ להוריד מחירים חלק מרשתות המזון (שגם אותן כינו בכינויים "וטרינריים") בבעיות עד כדי פשיטת רגל.
אני גם יודע שהמחיר שמשלם היבואן ליצרן תלוי במספר הכלים שהוא מסוגל למכור, ותסכים אתי שהשוק בארץ קטן לאין ערוך מהשוק האירופאי.
מכל זה (ועוד) די ברור לי שמחיר האופנועים בארץ יהיה גבוה מבחו"ל, לא רק בגלל המסים הישירים על הכלי. גם ברור לי שהרווח הגולמי צריך להיות גדול יחסית כדי להתקיים ולהרוויח.
אז אני לא מכיר את המספרים, אבל בעיני הרבה יותר חשוב זה להוריד את מחירי המזון (בבוסטון שבארה"ב הקפיטליסטית אין מע"מ על מוצרי מזון) ואת פרמיות הביטוח השערורייתיות (זה, אגב, שוד לאור יום בחסות ממשלת ישראל ומשרד האוצר) מאשר את מחירי האופנועים.
לא מניע אותי כלום למעט הבנת מסחר במדינת ישראל והקשיים וערמות התשלומים המיותרים
נמשיך שאני לא משווק את מטרו אז מבחינתי לא תורם לי כלום.
אני חושב שאני בין היחידים שימליץ לך לרכוש בחו"ל אם לטעמי הפער גבוהה
(אני בטוח שתמצא כאן כמה גולשים שיעדיו שהיו אצלי וקיבלו עזרה בהזמנת ציוד לבד)
כלבוטקס מיגון ואביזרים הבית היחיד לדו גלגלי שלך
יבואנים ומפיצים של מותגי רכיבה מהמובילים בעולם
DAINESE RST IXON RAMMOUNTS 70D'S
תוספות מבית- GIVI- AKRAPOVITC-RIZOMA-KTECH
קסדות ממיטב היצרנים במבחר גדול
X-LITE-MOMO-SHARK-NOLAN-MT
מערכות מיגון מתקדמות
איתוראן SCOOTER
SMV80 אזעקה עם שלטי LCD המובילה
www.kolbotex.co.il
שוקן 32 תל אביב 03-5051162
אני לא יודע מהיכן הנתונים של המחיר (אלא אם אתה מחזיק במחירון היצרן למפיץ)
לגבי נסיון שכנוע לקחת מחיר מכירה בחו"ל ולנסות לשכנע מישהו ? הרי אלו חוקים שקבעה המדינה ולא היבואן בארץ.
אם יש לך 60% מיסים ומחיר האופנוע בחו"ל 42000 ש"ח, לאחר כל זאת תשלם משלוח ביטוח ועוד כמה אגרות אתה מגיע ל67200 ש"ח ובסוף תוסיף 18% מע"מ
הגעת לכמעט 80000 ש"ח שזה יותר מהיבואן בארץ, אלא אם טעיתי בחישובים שלי אז במקרה הזה נראה לי מחיר הוגן
ושוב אין לי קשר למטרו לא בעבר ולא בעתיד גם.
מערכות מיגון מתקדמות
איתוראן SCOOTER
www.kolbotex.co.il
משה עדיין אפשר להוריד מחיר. נקודה .
מחיר הכלי על הכביש כ 71300 עדיין יש מקום להוזלה של כמה אלפים נגיד 5000 ש"ח רק בגלל שינוי במיסוי + הנחה על מוצרי בטיחות+ 1% מע"מ שיורד עוד כ 10 ימים.
מה אתה אומר דבר אם המנכ"ל שם שיוריד משהו גם בשביל הקטע החברתי וגם זה יקנה לו עוד בערך 100 קונים בשנה אז ההנחה בטלה בשישים.
יום טוב.
משה עדיין אפשר להוריד מחיר. נקודה .
מחיר הכלי על הכביש כ 71300 עדיין יש מקום להוזלה של כמה אלפים נגיד 5000 ש"ח רק בגלל שינוי במיסוי + הנחה על מוצרי בטיחות+ 1% מע"מ שיורד עוד כ 10 ימים.
מה אתה אומר דבר אם המנכ"ל שם שיוריד משהו גם בשביל הקטע החברתי וגם זה יקנה לו עוד בערך 100 קונים בשנה אז ההנחה בטלה בשישים.
ואני מעוניין בכלל בטרייסר.
יום טוב.
יש כאן שיח חירשים.
Goas23 ו-r&a: אם אתם כל כך משוכנעים שהיבואנים חזירים ושאפשר למכור אופנועים במחיר קטן משמעותית ועדיין להתקיים ולהרוויח, למה שלא תפתחו סוכנות? כולנו (כולל אתם) נרוויח מכך. רק כדאי שקודם תלמדו מה קרה בארץ כשניסו לעשות זאת. כדאי גם שתתייעצו עם בעלי עסקים כדי להבין מה צריכות להיות ההכנסות הגולמיות שלכם על מנת להחזיק את העסק פתוח. רמז: זה לא מקרה שלמעלה מ-90% מהעסקים הקטנים נסגרים לאחר פחות משנתיים של פעילות.
בטח שעדיין אפשר להוריד מחיר. השאלה לכמה זמן ומה היבואן, בראייה כלכלית, צריך לעשות על מנת להחזיק עסק חי ומרוויח. שוב - אני לא מרחם על אף יבואן. אבל לכם ולי אין את מכלול הנתונים שמאפשרים לייצר מדיניות. זו שגיאה להסתכל על כלי אחד ממגוון של עשרות כלים ולהגיד שהיבואן הוא חזיר, כי את היבואן מעניינת השורה התחתונה של כל המגוון ולא רק של דגם אחד.
ואני לא טוען שאי אפשר לשפר. ההפך. אבל מכאן ועד להסתכל על תמחור של אופנוע אחד ולהסיק שהיבואן הוא חזיר, וזאת מבלי לדעת את כל הנתונים המרחק גדול. גדול מאוד.
החלטת שאין לי עסקים ואני לא מרוויח ואין לי מושג
בלי שאתה מכיר אותי
זו היכולת שלך
שא ברכה
מערכות מיגון מתקדמות
איתוראן SCOOTER
www.kolbotex.co.il
מערכות מיגון מתקדמות
איתוראן SCOOTER
www.kolbotex.co.il
ראשית, המחיר באנגליה כולל 20% מע"מ מקומי שאתה מזדכה עליו, והיבואן לא מחויב בו.
שנית, אני יודע כמה קשה לקיים עסק בישראל, שוק קטן ותובעני. אבל באופן מפתיע, יבואני הרכב הם מהמשפחות העשירות בישראל.
אם חשבת שהמרווחים במכירת אופנוע חדש מוגזמים, אזי אתה תתפלץ כשתבין מה המרווחים על חלקי חילוף.
קטונתי מללמד את היבואנים בישראל, אבל אני משווה מחירים ולא מפחד ליבא מוצרים מחו"ל. פעם גם הבאתי רכב ביבוא אישי, בחסכון משמעותי בהשוואה לעלות בישראל, אבל זה בדרך כלל משתלם רק ברכבי יוקרה.
יש לי הרבה כבוד והערכה לכל יזם ובעיקר יצרן מקומי, קצת פחות ליבואני האופנועים.
אין לי שום היכרות עם מי מהיבואנים ולמרות הביקורת
אני מעריך כל מי מתעניין בענף
גם אם העניין שלו מסחרי הוא תורם
להפצת הנושא
לגבי יבוא אישי:
לו היה אפשר לייבא כל דגם ולא רק אלה שבחרו היבואנים
והכוונה ליבוא שלא דורש אישורים חריגים
אולי היו היבואנים מופתעים מהדגמים המבוקשים
ושאלה נוספת : האם כל דגמי mt לא במלאי והמזמינים מחכים ?