נכתב במקור על ידי
Mortar
אני מסכים איתך.
למרות שאם בנאדם מתפגר לבדו בלב המדבר זה שונה מאשר תאונת דרכים.
זה סביר שהמדינה תחליט שבשביל להתנייד בדרכים שהיא בונה (שהם של האזרחים מן הסתם, כמו המדינה עצמה), היא מחייבת אותך להצטייד באמצעי זהירות מסוימים, כי לפעמים יש טעויות של אנשים בדרך, לפעמים יש מפגעים בתשתיות, ואף אחד לא צריך לשלם בחיים שלו בגלל זה.
אפשר גם להמשיך עם אותו היגיון ולהחליט שמבטלים את הטסט לרכב, כי למה צריך אור דרך פעיל ? אני רואה טוב גם בלילה בלי תאורה... או למה לי להחליף צמיגים ? אני אוהב שזה קצת מחליק בחורף...
כמו שזה מעצבן אתכם שיש רוכבי אופניים חשמליים וקורקינטים שנוסעים בלי קסדה, בלי זהירות, קשה לראות אותם, אתם כמעט עושים איתם תאונות כל רגע, ואם חס וחלילה אתם נכנסים במישהו, הוא יכול למות בלי קסדה בקלות. ככה נהג רכב לא רוצה לחלוק את המרחב הציבורי עם רוכבים, שכל טעות קטנה שלו ברכב יכולה להוביל למותם.
זה מספיק כבד לבנאדם לעבור תאונות דרכים... אז גם לדעת שמישהו מהמעורבים גם מת בגללו ? כי הוא חיפף במיגון ?
התניידות בכביש זה משהו חברתי, זה לא משהו פרטי, יש לזה השלכות על אנשים מסביב בכל היבט, ביצירת פקקים, ביצירת זיהום אוויר, בתפיסת חנייה (נדל"ן), ברעש מנוע/צפצופים.
גם מגורים "בבית שלכם" יש להם השפעה על הסביבה, בזיהום פלסטיק שמגיע לים, בצריכת חשמל, בעשן, ברעש מהמנוע של המזגן ורעש מהבית וכו'... אז תגידו, מה זה כל החוקים האלה, אני בבית שלי עושה מה שבזין שלי - אבל וואלה... יש למעשים שלכם גם השפעות על אנשים אחרים, אתם לא לבד בעולם.
אז מה שנתפש אצלכם כ"חופש", הוא לא באמת "חופש" אם זה פוגע באחר וגונב לו מה"חופש".
אין לזה באמת סוף, אפשר גם לדרוש חליפת מיגון כוללת לכל רוכב וכו'... רק מה שאני בא לומר שזה לא שחור לבן העניין הזה... בגדול, הרף רק עולה כל הזמן.