https://www.ynet.co.il/articles/0,73...408475,00.html
אני מאוד בעד זה, אבל בישראל כמו בישראל, אין דבר שעובד חלק.
https://www.ynet.co.il/articles/0,73...408475,00.html
אני מאוד בעד זה, אבל בישראל כמו בישראל, אין דבר שעובד חלק.
נערך לאחרונה על ידי אביעד אברהמי; 19-11-2018 בשעה 11:58.
צעד מבורך, הייתי גם מוציא מהחוק את הקסדות הנפתחות אם כי זה כבר צעד קיצוני למדי.
ממליץ לכל מי שרוכב עם אחת נפתחת (כולל מהיצרנים השווים) לקרוא את אחוזי המיגון במקרה של פגיעה באיזור הקדמי של הקסדה + לצפות בסרטוני ריסוק.
עלות שחזור וסבל במקרה של פגיעת לסת ומבנה הפנים לא שווה את זה.
מוגזם ומיותר וממש לא קשור. להכניס קסדה נפתחת עם קסדה פתוחה (חצי או 3/4) באותו הקשר מעיד על בורות. אולי תאסור גם על קסדות שטח? בתכלס הן ממש לא מתאימות לרכיבת כביש והמצחייה או המקור יכולות לשבור את המפרקת בהחלקה על כביש....
אני רוכב עם נולן. כל הקסדות שלהם קיבלו 100% - לא נפתחו אף פעם בתאונה. כשהקסדה שלי סגורה היא קסדה סגורה לכל דבר. אבל גם קסדה של 90% זה ממש לא דומה לקסדת 3/4.
זה טוען שזאת מדינה חופשית , והשני מנגד מסכים.
חברים , מדינה חופשית זה כמו מדינות מסוימות בארה"ב.
אין חובה לקסדה בכלל.
מדינה חופשית זאת לא מדינה שאומרת לך מה לעשות !
החיים הם שלך ובחירה היא בידך.
* נכתב על ידי אדם שתמיד רוכב עם קסדות מלאות .
למרות שנחנק ומזיע, בקטע קיצוני שכבר מצריך ניתוח להסרת בלוטוט הזעה.
עריכה:
אגב שאלה :
באופניים חשמליות שנוסעות מקבילות אלי ב 80 קמ"ש .
להם האספלט יותר רך?
או אפני כביש שמגיעים ל 100+ קמ"ש ורוכבים עם ספוג מקלחת על הראש.
MB Vito 3.2L V6
Skoda Kodiaq TDI 2.0L 4x4
אין לי אופנוע גוועלאד
החוק הזה נועד כדי להכניס כסף למדינה , כמו כל שאר החוקים.
מאחר והקסדות האלה בקושי נמכרו או משומשות .
"הנזקים" לחברות הביטוח הם הקסדות 3/4 שעדיין ישארו חוקיות.
חידוש שיניים ומבנה : 90 אלף שקל.
חידוש מסגרת הלסת : 140 אלף שקל.
חידוש מפרק הלסת : 60 אלף שקל.
מחירים אמיתים אגב.
בן דוד שלי ריסק את הלסת במדרכה
אומנם לא היה צריך חידוש לכל השיניים והמבנה ורק ל בערך 5.
אבל מסגרת הלסת והמפרקים כן היה .
MB Vito 3.2L V6
Skoda Kodiaq TDI 2.0L 4x4
אין לי אופנוע גוועלאד
מצטער אביעד אבל אני לא מסכים, עם כל הכבוד לחופש הפרט להחליט, יש דברים שצריך להסתכל ברמה לאומית.
ואם אתה נפצע או נותר נכה כתוצאה מרכיבה שלא ממוגנת כנגד הפציעה, אתה הופך לנטל על החברה, אתה תופס
מיטה של חולה אחר, אתה "מעסיק" מנתח, זמן בדיקות, תרופות וכד'. אתה נהיה "עומס" על החברה, הכלכלה, בית
החולים, המשפחה וכד'.
לא סתם אילצו מדינות שלמות את יצרניי המכוניות להפוך אותם לבטוחות יותר, מגנות יותר גם על הנהג וגם על הולכי
הרגל.
חופש הפרט גם אם הוא בוחר בקלות יתר לרכוב לא ממוגן לא פוגע רק בעצמו כפי שהוא רוצה לחשוב באופן עקיף הפגיעה מסביב גדולה יותר מהתועלת.
אני חושב שהמדינה חייבת להתערב יותר בציוד הרכיבה של הרוכבים בישראל, מצד אחד לדאוג לרכיבה ממוגנת כנדרש
כפפות מעיל רכיבה קסדה סגורה ובירכיות, ומצד שני להוזיל למינימום האפשרי את מחירי ציוד המגן, לבטל לחלוטין את
כל המס המע"מ והתשלומים הנלווים על ציוד זה, לעודד הוזלה בביטוח למי שרוכב ממוגן כנדרש, ואז כולם ירוויחו.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
שושנים, לא מקובלת הדעה שלך בכלל, פטרנליזם טהור. באותה מידה אתה יכול להכריח הולכי רגל לחבוש קסדות כדי שלא יפלו נטל על החברה. אני משלם מס בריאות כל חודש בסכומים לא מבוטלים, אז תן לי להחליט אם לחבוש קסדה או לא. חוץ מזה, החיים כאן כ"כ קשים גם כך, ממש לא נותנים לך לחיות בשקט. אז גם למות בשקט לא נותנים לך ?
אני נגד החובה לחבוש קסדה, תן לבן אדם להחליט בשביל עצמו, מספיק עם הפטרנליזם הצדקני הזה. ולא, אני מבטיח לך שאתה לא יודע מה טוב בשבילי יותר ממני.
ודרך אגב, בשבוע שעבר לקחת שמאלה בצומת של הפילבוקס על דרך חברון, חשבתי שאתה עובד במטה הארצי.....
שבוע טוב ובטוח לכולם.
נראה לי החדשות האלה רלוונטיות לחובבי הארלי השרופים
אני לא מבין את ההגדרה של כיסוי האפרקסת. האם זה אומר שהקסדות האלה
https://www.revzilla.com/motorcycle/...asphalt-helmet
https://www.revzilla.com/motorcycle/...out-air-helmet
שמופיעות באתר מסיבות שמובנות לי תחת קסדת חצי מאושרות לשימוש?
או שמה ששכחו בכתבה\חוק את הדרישה ל ECE?!
כן ולא. לכולנו קוסמת מדיניות ליברלית בענינים כאלה וגם אחרים כמו צמצום גדול באחוזי מס הכנסה למשל.
מדיניות "אנטי ליברלית" כזאת מאד דומה לחובת חגורת בטיחות. גם זה חוק שבא להגן על האזרח מפני עצמו.
אני מאד מזדהה עם הענין שהמדינה לא תתערב לי בכל דבר, אני רק חושב מהו הנטל החברתי והכלכלי אם בכל שנה היו נהרגים ונפצעים קשה בתאונות פי כמה וכמה אנשים לולא חובת חגירת חגורת בטיחות.
נכון כל אחד צריך לדאוג לעצמו ולצמצם סיכונים.
אבל בהיעדר חינוך לתרבות נהיגה + האופי של הישראלים, ללא חובה זו, המצב היה ממש רע.