מבחינתי, כן. אבל אם מדובר בשיטפון ענק - אני משתדל להימנע מכך. מה איתכם?
מבחינתי, כן. אבל אם מדובר בשיטפון ענק - אני משתדל להימנע מכך. מה איתכם?
כן. תמיד. אם אתה יודע מה אתה עושה ולבוש בהתאם זה לא ביג דיל.
לא.
הבעייה העיקרית שלי בגשם היא לא הרטיבות, הסרבול של החלפ"ס או אפילו חוסר האחיזה (שפעם העיף אותי לעזאזל עם יותר מדי גז),
אלא העובדה שנהגי מכוניות, משאיות וכו'באמת לא רואים אותך, עם הוישרים, המזגן המנמנם, המראות והחלונות הרטובים...
גם ככה הכביש חלק, גם ככה האחיזה נמוכה, והציוד מסורבל, והראות בקסדה מוגבלת, וזה עוד כשהצלחת לא להירטב...
אז 15 פעמים בשנה אני אסע ברכב..
SYM SuperPure 50 - כוח מתפרץ במחסן || Honda XR125L - אהבה מהילוך ראשון נמכר ||
Suzuki DR350SE - כמו יין, משתבח עם הזמן נמכר || Suzuki SV650N - מנוע V כלבבי נמכר ||
Honda CB1000R - סכין יפנית נמכר || KTM 125 EXC - הקטום הכתום והשסתום נמכר ||
Yamaha MT09 Tracer - השילוש הקדוש נמכר || Suzuki GSR 750 - משעמם כמו השגרה נמכר ||
Kawasaki Z900 - בקרות זה לחלשים נמכר || BMW S1000R
משתמש בירושמיים (אפליקציית מזג אויר שמנתחת את מזג האויר בירושלים לפי שעות), אם צפוי גשם בשעות הבוקר או הערב אז אני יוצא ברכב. תכלס יש 20-15 ימי גשם בשנה.
גם אתם מרגישים שהבלמים עובדים פחות טוב כשרטוב? הדיסקים רטובים ומרגיש לי שצריך לחיצה חזקה יותר על המנופים כדי לעצור. או שזו בעיה אצלי?
נראה לי היה צריך לשאול שאלה אחרת.. כשיש רכב זה פתרון סבבה לעצלנות של הגשם.
(למרות שניסיתי כמה פעמים והשתגעתי מהפקקים עד שאני עדיין מעדיף אופנוע).
אבל נניח ולא היה לכם רכב?? עדיין הייתם משאירים את האופנוע בחנייה והולכים לתפוס אוטובוס???
אענה לשאלה הזו - אין לי רכב. אין לי אפילו רשיון לרכב.
גשם לא מפחיד אותי, גשם עם רוח צד זה הגבול שלי ובמקרה כזה אני אקח אוטובוס לעבודה (ויש לי קו ישיר מהרחוב הסמוך ועד לעבודה אז זה לא נורא). ללימודים בכל מקרה אני לוקח רכבת וגם לתחנת הרכבת יש אוטובוס שקרוב לי אז במידה ויש גשם כבד האופנוע נשאר בבית.
חוץ מזה שבגשם מאוד כבד האופנוע שלי מחליט למות ברמזורים. אני יודע מה הבעיה והולך לסדר את זה בקרוב אבל בינתיים אני לא רוצה להסתכן אז בימים גשומים האופנוע יישאר בבית.
בואו נסכם דבר כזה - גם אלה ממכם שנוסעים בגשם, אתם מסכימים איתי שזאת לא חוויה נעימה בכל מקרה?
תלוי מאוד.
כשאני יוצא לבוש 100% כמו שצריך וקצת מוקדם בלי לחץ זה ממש סבבה ואפשר אפילו להינות מזה.
ברגע שנגיד אתה בלי מכנס חלפס או שאתה לחוץ לא לאחר לעבודה וכו' אז נהיה ממש לא כיף.
תלוי איזה גשם.
בחורף של אזור גוש דן, יש בערך 14 ימים שבהם אני אקח תחבורה ציבורית או רכב.
אלו הם ימים של סערות עם רוחות חזקות וכמות משקעים רבה.
בשאר הזמן רוכב, אבל הרבה יותר לאט.
לא.
אם מדובר בגשם "חארטה" שבא והולך אחרי 5 דקות אז כן , אין שום בעיה.
אם מדובר ב"סערות" אז לא.
לא מגדיר את זה "כאפשרי" באזור שאני גר.
יותר מזה , אני גם לא נוסע עם הרכב הספורטיבי...
הבורות בכביש, פשוט אין אפשר לראות אותם [הרי ירושלים].
הכל שבור/עבודות בכביש .. ואם זה לא חסר אז גם החול עובר לגור באספלט בגלל שאלה כבישים שבנוים בהרים.
אגב 2 אנופנוענים נהרגו היום , ו 5 פצועים בינוני-קשה.
סיבה : החלקה עצמית.
MB Vito 3.2L V6
Skoda Kodiaq TDI 2.0L 4x4
אין לי אופנוע גוועלאד