עמוד 3 מתוך 3 ראשוןראשון 123
תוצאות 31 עד 41 מ 41

אשכול: יורו 5 - כל מה שצריך לדעת

צפייה משולבת

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    לפני כמה שנים התפרץ הר געש באיסלנד שהשפיע על רוב העולם ה'מבזבז'. בהערכה גסה (וללא בדיקה) התרומה שלו לזיהום האוויר היתה שווה לבערך עשר שנות זיהום באירופה, הן סביבתית והן בריאותית. זה שהר געש לא נמצא קרוב למקום מסויים לא אומר שהוא לא ישפיע גם על הצד השני של העולם. לא הזיהום ולא הדולר מצייתים לגבולות פוליטיים.
    מסכים שאגזוז מזהם לא צריך להיות על הכביש, אבל כמו דברים אחרים (רכיבה עם קסדה, לגליזציה של.... וכו'), הייתי מעדיף שזה יהיה בצורת בחירה אישית ולא חוקים של פוליטיקאים עם אינטרסים מפוקפקים.

Member הסמל האישי של tree
    אז הצורה היא דיי דמוקרטית ועכשיו בחרו את טרמפ שהוא נגד "החוקים האלו" אז העולם נא לצערי קצת לכיוון שלך. על הצד החיובי עוד מעט אני אגור על החוף

Senior Member
    tree, אין בסיס לביצוע מחקר אקלימי רציני. אנחנו לא יכולים לבצע ניסויים, אין לנו מושג איך נראים תהליכים אקלימיים ארוכי טווח, אין לנו מושג איזה פרמטרים בדיוק משפיעים עליהם, מה ההשפעה הפונקציונלית של כל פרמטר או איך נראות האינטראקציות בין הפרמטרים השונים.
    מה שיש זה מודלים אקלימיים שמבצעים אינטרפולציות "מושכלות" על סט נתונים די מצחיק שנאסף בתקופה האחרונה. כמו כל אינטרפולציה, הדיוק שלה בתוך סט הנתונים הוא גבוה מאוד רק שניתן להרכיב אינסוף מודלים כאלה שיציגו דיוק גבוה ככל שנרצה. כשיוצאים מחוץ לסט הנתונים, האינטרפולציה הופכת לאקסטרפולציה, אקסטרפולציה היא מלכתחילה דבר מסוכן וכאן בכלל אי אפשר לתחום את דרגות החופש מה שמשאיר לחוקרים יד חופשית "לתפור" את העתיד המסומלץ.
    אנחנו לא יודעים. אין לנו כלים לדעת והצגה של ודאות במקום שבו אין מושג היא לא מדע אלא דת.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי tree צפיה בהודעה
    אז הצורה היא דיי דמוקרטית ועכשיו בחרו את טרמפ שהוא נגד "החוקים האלו" אז העולם נא לצערי קצת לכיוון שלך. על הצד החיובי עוד מעט אני אגור על החוף
    אני גם חושב בהסתמך למה שאני רואה באירופה שהציבור עומד לשים לזה סוף ע"י החלפת שילטון ובחירה בטראמפ מקומי.
    מה שיתן את הפוש זה מיתון שכנראה עומד להגיע.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי Mortar צפיה בהודעה
    בני האדם שלמדו להשתמש באש ושרפו עצים בג'ונגל, חיו בטבע ללא זיהום בכלל...
    בני האדם היום חיים במטרופולין של מליוני אנשים בצפיפות שיא, אם תקח את כל הדלק שנשרף בלב גוש דן בדקה אחת ותעשה מדורה אחת גדולה, אתה תחשוב שהשטן הגיע לכדור ארץ, כמובן בלי להתייחס לשריפת דלקים לצורך חשמל.

דרזנר - מחנק זה כנראה משהו סובייקטיבי, לא סתם פולקסוואגן רימו רק לפני שנתיים במבחני זיהום האוויר.
    אגב גם בטבעון יש אחלה של אוויר, ירוק ויפה ושקט, פשוט יש רחוב שלם שמתים בו מסרטן.

אנחנו עוד רגע ב2020, מנועי בעירה פנימית צריכים להיות סופר יעילים, שקטים ועם פליטה מינימלית, ואם אפשר אז גם עם פילטרים שמרכזים את כל מה שאנחנו לא רוצים שיצא החוצה, זה נכון לכל מה שזז, מהקטן עד לגדול, מקטנוע 50 סמ"ק, עד לאוטובוסים וטרקטורים.
    שזה בדיוק מה שאני אומר, מה שמסכן אותך ואת כדור הארץ בדרך כלל הוא ללא ריח וצבע, מה שנקרא רוצח שקט, לכן קשה להבין את הרגישות שלך לדיזל שאתה רוכב אחרי רכב כזה.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    שזה בדיוק מה שאני אומר, מה שמסכן אותך ואת כדור הארץ בדרך כלל הוא ללא ריח וצבע, מה שנקרא רוצח שקט, לכן קשה להבין את הרגישות שלך לדיזל שאתה רוכב אחרי רכב כזה.
    אני רגיש מאוד לכימיקלים ולריחות, הרבה מעל לממוצע... עשן, בשמים, חומרי ניקוי, אבק, חוסר בחמצן במקומות סגורים וכו'...