ציטוט נכתב במקור על ידי Mortar צפיה בהודעה
ברור שאין אופנועי דיזל (היה אחד/שניים בהיסטוריה, לא רלוונטי)... אבל הכיוון שאליו הולכים הוא שזה לא לגיטימי יותר להמשיך לזהם בלי שיהיו לזה יותר השלכות.
כשאני מסתובב בעיר ואני מנסה לנשום ליד רכבי דיזל ישנים, אני פשוט לא מסוגל לנשום... אם אתה רוכב אופניים בעלייה ואתה מתאמץ וחייב אוויר ואתה מאחורי רכב מזהם מאוד, אתה הולך להכניס המון אוויר לריאות, ואתה על דופק גבוה... כדאי מאוד שתהיה לך מסכה על הפנים.
אז אם זה בגלל נהג מונית שהחליט לבוא מעיר שכנה ולעשות סיבוב ולחפש עבודה... מבחינתי שיחפש עבודה אחרת במקום אחר על כלי רכב אחר, ושזה לא יהיה חוקי כבר היום.
איכות אוויר לנשימה צריך להיות ערך עליון בעולם הזה, במיוחד איפה שמרוכזת אוכלוסיה, ולא להפך... אתה לא צריך ללכת לקצה רמת הגולן בשביל לקחת נשימה של אוויר נקי.

שריפת עצים זה בהחלט מזהם ואני אחד המתנגדים הכי גדולים של ל"ג בעומר, זה יום עם זיהום אוויר לא הגיוני ונזק לריאות. אבל שוב פעם, יש הבדל בין מדידת עשן בארובה שמתפזר למעלה, לבין האוויר בתוך הבית עצמו.
פליטת CO2 וNOX וכו' לעולם - זה רע, אבל כשזה ישירות לתוך הריאות שלך במרוכז, זה כבר רע ברמה אחרת.
הריאות שלך פולטות CO2 וNOx בלי קשר לזיהום האויר בחוץ. אתה מפיק את הגזים הרעילים האלה בעצמך ומסרטן את עצמך בתוך הריאות בזמן שאנחנו מדברים. אם אתה רוכב על אופניים בעליה ומתאמץ אז אתה מייצר את החומרים המזהמים האלה בקצב מהיר בהרבה וקצב הסירטון העצמי עולה בהתאם (חיפושון זריז מדבר על עליה מסדר גודל של פי 10 בפליטות המזהמים במהלך פעילות אירובית). אולי נאסור על אנשים להתעמל?
צריך גם לקחת בחשבון שהשמש מפרקת את הNOx בחזרה לחמצן(/אוזון) וחנקן (המרכיבים הבסיסיים של האטמוספירה שלנו) והשמש, בתהליך של פוטוסינטזה, ממירה את הCO2 לחמצן וסוכרים (במקור, האטמוספירה של כדור הארץ היתה מורכבת כמעט כולה מCO2 ומנגנוני הבקרה שמורידים את הריכוז שלו מתפקדים היטב ולא הלכו לשום מקום).

לפני יורו 1, לא היה פיקוח על פליטת המזהמים. יורו 1 קבע שפליטות הפחממנים והNOx יעמדו על 1 גרם לק"מ. יורו 6 הוריד אותם בלמעלה מ80% (כשאת הNOx עצמו הוא חתך ב99%). פליטות המזהמים היום לא דומה למה שהיה לפני 30 שנה ולא ניתן להצדיק החמרה נוספת של תקנים שתקפים לאופנועים על בסיס חוויה האישית של רכיבה מאחורי משאית דיזל בת 20, לפני שהתקנים האלה נכנסו לתוקף.

אתה לא צריך לנסוע לקצה של רמת הגולן בשביל אויר נקי מCO2 וNOx. ההיסטריה הזו לא לגמרי במקום.