סליחה אבל אתה פשוט מדבר שטויות... הריאות לא פולטות חנקן דו חמצני, והCO2 שנפלט הוא יוצא (יוצא!!!) מהגוף, בדיוק כמו צואה ושתן ודברים אחרים שהגוף מוציא שהם: פ-ס-ו-ל-ת. מה שהגוף השתמש בו וזרק החוצה! לא משהו שאתה רוצה להכניס בחזרה פנימה...
לפי התיאוריה שלך, זה בסדר גם לאכול קצת חרא לפעמים, כי הגוף מפיק את זה, אז זה טבעי ואין שום בעיה.
המנוע צורך חמצן, אז כשאתה עומד בפקק כבר אתה בסביבה רצינית של חוסר בחמצן ועודף בזבל אחר, דבר שני, שמן שרוף... כמעט כל מנוע שורף גם שמן שבורח מהרינגים, אין 100%, על שתי פעימות אני בכלל לא מדבר... וCO2 וחנקן דו חמצני (שבכלל לא מיוצר בגוף שלנו או רצוי להכנס לריאות שלנו) אלה דברים שאנחנו לא רוצים לנשום בכלל!
ההחמרות האלה צריכות להיות כל הזמן בכל הנושאים והרף צריך לעלות כל שנה ושנה, כן גם באופנועים וקטנועים, גם קטנוע 125 סמ"ק ממוצע מזהם שלא יהיה לך ספק, זה כאילו לא מורגש כי אנחנו מיעוט רציני בכביש, אבל אם תעמוד מסביב ל20 קטנועים, אתה תרגיש המחנק.
לא סתם בכמעט כל הרכבים החדשים וגם בחלק מהקטנועים יש היום start-stop וכו', זה בדיוק נועד בשביל למנוע את הזיהום הזה ברמזורים, פקקים ומעברי חצייה.
אם אתה לא תרצה לנשום את הבל הפה של הבנאדם שעומד מולך, אז אתה פי 1000 לא רוצה לנשום את האגזוז של האוטובוס ברחוב.
ותקני היורו עם כל הכבוד, לא תקפים לכלי רכב עם 30 אלף קילומטר, ובטח ובטח לא לכלים שעברו 300 אלף קילומטר, ואנחנו לא נסמוך עכשיו על מכון רישוי בטייבה שיפסול רכב מהכביש, צריך מראש שהרכב שיוצא מהמפעל שיהיה בסטנדרטים הכי הכי גבוהים שיש.
עם כל התקנים הנפלאים שיש לנו היום, עדיין מחניק מאוד בעיר, מחניק באיילון ומאוד מאוד מחניק לנסוע מאחורי מונית ממוצעת, במיוחד אלה שמשכרים רכבים בסופי שבוע ובאים מאיזה חור עם כלי רכב שצריך כבר היה לרדת מהכביש בעשור הקודם.
במדינת ישראל במיוחד, שכמות הפקקים פה עולה כל שנה, וגוש דן מפוצץ ברכבים יותר מאי פעם, והמספר הזה רק הולך לצמוח עוד ועוד בשנים הקרובות, חייבים להחמיר בהרבה את הבקרה על זיהום האוויר.
אני יכול להגיד לך חד משמעית שהיום אני גר ליד איילון ופעם גרתי ביפו ליד הים, אי אפשר להשוות את איכות האוויר, ההבדל משמעותי.
גם חישמול הרכבת הוא פרויקט מבורך מאוד שהיה צריך להתבצע כבר מזמן, אני מאמין שגם פה יש אינטרסים של ספקי הדלק לרכבת ישראל שהפרויקט הזה לא יבוצע כל כך מהר.