תוצאות 1 עד 13 מ 13

אשכול: בעיה בהילוך ראשון

Junior Member

בעיה בהילוך ראשון

לא מזמן קניתי את האופנוע ראשון שלי dealim roadwin 125 שנה 2016 והבחנתי בבעיה שקשה להכניס להילוך ראשון אחרי נסיעה, כלומר אם אני אתחיל את הנסיעה עכשיו הוא יכנס אבל באמצע הנסיעה הוא לא יכנס רק אם אעצור עצירה מוחלטת יכנס ובנוסף לפעמים יהיה קשה גם בעצירה מוחלטת ואצטרך לחכות קצת.. אי אפשר לנסוע ככה זה מסוכן לפעמים אני פשוט תקוע על הכביש מנסה להכניס להילוך.. אני אתן קצת פרטים על האופנוע הידית קלאץ משוחררת כזה ואפשר להוזיז אותה למעלה למטה, אין לי מושג למה אבל הנורה של הניוטרל מופיע גם בניוטרל וגם בראשון. ולא יודע אם יש קשר אבל שקיבלתי אותו הוא נכבה לי הרבה פעמים כי למדתי ותאמת שהבעיה כנראה לא ממש הייתה בהתחלה ואני גרמתי לה כנראה כי עם הזמן זה ניהיה יותר קשה..
    מישהו יכול לזהות מה הבעיה ואיפה?

Junior Member

בעיה בהילוך ראשון

לא מזמן קניתי את האופנוע ראשון שלי dealim roadwin 125 שנה 2016 והבחנתי בבעיה שקשה להכניס להילוך ראשון אחרי נסיעה, כלומר אם אני אתחיל את הנסיעה עכשיו הוא יכנס אבל באמצע הנסיעה הוא לא יכנס רק אם אעצור עצירה מוחלטת יכנס ובנוסף לפעמים יהיה קשה גם בעצירה מוחלטת ואצטרך לחכות קצת.. אי אפשר לנסוע ככה זה מסוכן לפעמים אני פשוט תקוע על הכביש מנסה להכניס להילוך.. אני אתן קצת פרטים על האופנוע הידית קלאץ משוחררת כזה ואפשר להוזיז אותה למעלה למטה, אין לי מושג למה אבל הנורה של הניוטרל מופיע גם בניוטרל וגם בראשון. ולא יודע אם יש קשר אבל שקיבלתי אותו הוא נכבה לי הרבה פעמים כי למדתי ותאמת שהבעיה כנראה לא ממש הייתה בהתחלה ואני גרמתי לה כנראה כי עם הזמן זה ניהיה יותר קשה..
    מישהו יכול לזהות מה הבעיה ואיפה?

Junior Member
    עד שתמצא את הפתרון לבעיה, אני מציע שלא תעבור לניוטרל במהלך נסיעה.
    כשאתה מפעיל את ידית הקלאץ׳, האם אתה מרגיש שהמנוע ״מתחבר״ כשהידית קרובה לגריפ, או רחוקה מהגריפ? אני שואל משום שלפי התיאור שלך, נשמע שידית הקלאץ׳ לא מפרידה מספיק טוב (ואז המנוע ״מתחבר״ כשהידית מאוד קרובה לגריפ).

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    נשמע כמו בעיה או בכיוון ידית קלאץ', או ברפידות/סלסלת קלאץ'.
    לפי השאלות שלך אתה לא ממש מבין ולכן המלצתי היא שתלך למוסך.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    א. מחילה ממך אבל מאוד קשה לקרוא את ההודעה שלך. בחייאת- סימני פיסוק, נקודות, משהו... תודה.
    ב. זה שהידית קלאץ נעה מעט למעלה ולמטה זה תקין לחלוטין. כל עוד זה מעט.
    ג. ראשון לא ממש אמור להכנס כל עוד האופנוע בתזוזה. ז"א שאם גלשת משלישי לשני בהצלחה לא אומר שמשני הוא ייכנס לך לראשון בלי לשמוע/להרגיש נקישה ו/או להפעיל הרבה כח.
    אם לא עצרת עצירה מוחלטת אתה לא חייב להכניס לראשון, תמשיך משני. ואם בכל זאת אתה מעוניין אז נסה במעבר בין שני לראשון לתת קצת "גז ביניים". ז"א: קלאץ->קצת גז-> להוריד הילוך-> לשחרר קלאץ. זה צריך להיעשות ממש מהר ואולי רצוי לנסות לתרגל את זה לא בכביש עמוס.
    ד. יכול להיות שאכן הכבל של הקלאץ לא מכוון כמו שצריך (בצד הידית או בצד הסלסלה) אבל גם אם זה המצב סעיף ג' עדיין תקף.
    ה. עם כל זה זה שהנורת ניוטרל דולקת לך בראשון זה לא תקין אבל לא קשור להעברת ההילוך.

Senior Member
    אם הכלי באחריות קח אותו לבדיקה. לא נראה שיש קשר בין נורית הניוטרל לצורת העברת ההילוכים

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    קודם כל - אל תפתח את אותה ההודעה בכמה תת-פורומים. או טכני, או רוכב מתחיל.
    נשמע לי יותר כמו רוכב מתחיל, כי הטכני כנראה יסתכם ב"לך למוסך", אז מאחד את השרשורים להוא ששם.
    בנוסף, תטרח בבקשה לתת כותרת טובה יותר. "בעיה בהילוך ראשון" של מה - קורקינט? ומה הבעיה בדיוק? זה לדוגמה.

Junior Member
    ההילוך נכנס ממש לקראת סיום הקלאץ כלומר שהוא רחוק מהגריפ... איך זה אמור להיות תקין

Junior Member
    פתחתי באחד מהם ואז בשני גם כי חשבתי שאצליח למחוק את הראשון.. מפה לשם פשוט לא הצלחתי למחוק מצטער על זה, ואקח לצומת ליבי את ההערה לגבי הכותרת. תודה

Junior Member
    א. אוקי תודה.
    ב. היא משוחררת יותר מידי לפי דעתי, גם דוד שלי רוכב והוא אמר לי שזה לא תקין.. אתה יודע אולי כמה עולה להחליף ידית במוסך?
    ג. גם אם אני על 5 קמש נגיד אפשר להמשיך משני ופשוט לתת יותר גז?
    ד.את האמת שאמרת את זה פתאום נפל לי האסימון שיש מצב שאתה צודק כי נסיעה אחרונה למשל עשיתי ככה ולא היו לי בעיות.. וכל פעם שהייתה לי את הבעיה זה בגלל שרק לחצתי הקלאץ וניסיתי להנכיס לראשון בלי שילוב של גז.. אנסה לבדוק את זה בנסיעה הבאה שלי תודה..
    ה.האמת נראה לי שהנורה של הניוטרל פועלת גם בראשון כי האופנוע עבר החלקה מהצד של הקלאץ ויש מצב שמשהו חיישני השתבש לגבי הראשון והניוטרל..

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי nadavzz צפיה בהודעה
    א. אוקי תודה.
    ב. היא משוחררת יותר מידי לפי דעתי, גם דוד שלי רוכב והוא אמר לי שזה לא תקין.. אתה יודע אולי כמה עולה להחליף ידית במוסך?
    ג. גם אם אני על 5 קמש נגיד אפשר להמשיך משני ופשוט לתת יותר גז?
    ד.את האמת שאמרת את זה פתאום נפל לי האסימון שיש מצב שאתה צודק כי נסיעה אחרונה למשל עשיתי ככה ולא היו לי בעיות.. וכל פעם שהייתה לי את הבעיה זה בגלל שרק לחצתי הקלאץ וניסיתי להנכיס לראשון בלי שילוב של גז.. אנסה לבדוק את זה בנסיעה הבאה שלי תודה..
    ה.האמת נראה לי שהנורה של הניוטרל פועלת גם בראשון כי האופנוע עבר החלקה מהצד של הקלאץ ויש מצב שמשהו חיישני השתבש לגבי הראשון והניוטרל..
    ב. צריך לבדוק למה זה ככה. אם זה הידית אז מקורית תעלה בין 100 ל200 לדעתי. חלופית תעלה פחות מ100.
    אם זו התושבת עצמה אז זה כבר יעלה יותר. או שסוגרים קצת את השפתיים של התושבת עם פלאייר.
    אם זה מציק לך תעלה סרטון ברור ותקבל תשובה ברורה.
    ג. אין לי נסיון עם האופנוע ספציפי הזה אבל כעקרון כן. זה אפשרי. כל אופנוע הוא שונה מעט. נסה, תתחבר אליו יותר ותלמד אותו.

Junior Member
    היי, יש לי את האופנוע 250 סמ"ק שנת 2015.
    אין לי שום בעיה להיכנס לראשון, בזמן נסיעה.
    כן קרה לי פעם אחת שניסיתי להוריד לפני נסיעה מ N ל 1 וזה הרגיש תקוע, העלתי לשני וירדתי לראשון ומאז לא קרה לי...

יהיה נחמד אם תעדכן מה נסגר בסוף ואם הייתה תקלה או טעות של רוכב מתחיל...

Member
    קודם כל זה לא אמור להיות ככה, הילוך ראשון הוא קצת יותר קשיח ולפעמים יש "קרקוש" כשמעבירים אליו אבל אתה אמור להצליח.
    עד שתגיע למוסך נסה לתת קצת גז חלקיק שנייה לפני שאתה מעביר לראשון או בזמן שאתה מעביר, אמור לעזור.