נ.ב לפעמים המנוע מגמגם/נכבה כאשר אני עומד במקום ופותח בעדינות את המצערת, נכבה לי היום בבוקר כשבלמתי ברמזור.
מרגיש כאילו יש חסימה של הדלק.
היי חברים,
לאחרונה קניתי את s3 של דיאלים, סה"כ מבסוט ממנו והוא עושה את העבודה בשבילי. מה שכן כשעליתי על הכביש המהיר שמתי לב ש-
א. הטורים שלו קופצים למעלה תוך שניה, אני מגיע לאיזור ה-80 קמ"ש והם כבר רוקדים להם שם איפשהו באיזור ה-10. כשאני עם המצערת פתוחה עד הסוף, הם כבר עוברים את הסקאלה.
ב. חוץ מהטורים הגבוהים, כשהוא מגיע ל-110 ככה הוא מתחיל לקפוץ קפיצות קטנות כאלה ולא מצליח לטפס יותר בסקאלה, מרגיש כאילו משהו שם באגזוז רוצה לצאת ולא מצליח. אם אני "מזנק" וסוחט את המצערת ממצב עמידה הכל בסדר, הוא נוסע חלק עד שמגיע ל-110, שוב מתחיל לקפוץ ונתקע במהירות הזו.
עוד כמה פרטים: שנת 2014, 25 אלף קילומטר ועמד תקופה עכשיו ללא שימוש לפני שקניתי אותו. חוץ מזה, נראה שמצבו המכני והחיצוני טובים.
תודה מראש על העזרה!
נערך לאחרונה על ידי omer1692; 24-12-2018 בשעה 10:05.
נ.ב לפעמים המנוע מגמגם/נכבה כאשר אני עומד במקום ופותח בעדינות את המצערת, נכבה לי היום בבוקר כשבלמתי ברמזור.
מרגיש כאילו יש חסימה של הדלק.
עזרה חברים? 😰
זה קטנוע 125 זול לכמה אתה מצפה שהוא כבר יגיע?
לא נשמע שיש בעיה,נשמע שאתה צריך כלי יותר חזק
אני לא מצפה שהוא יגיע לשום מהירות, זה לא העניין.השאלה שלי הייתה לגבי הטורים הגבוהים (המחוג עובר את הסקאלה כבר ב-100 קמ"ש), לגבי הקפיצות/גמגומים שהוא עושה במהירות גבוהה ולגבי עניין החניקות שלו כשאני פותח את המצערת.
מכיר את הקטנוע ולא מצפה ממנו לשום דבר מעבר לביצועים סבירים, רק רוצה לדעת מה דעתכם לגבי התקלות.
דבר ראשון תבדוק שמשקולות מקוריות ושתיבת האוויר סגורה ולא חסרים לה כמה ברגים.
משקולות קלות ממה שצריך מעלה את הטורים.
אם שני אלה תקינים הבעיה יותר מורכבת,אולי המערכת ניהול מזייפת אולי יש בעיה בקויל ואולי משאבת הדלק או המזרק יוצרים אותה.
בגדול מנוע שנחנק בסל"ד גבוהה יכול להעיד שלא מגיע לשם מספיק דלק.
האמת שהמנוע נחנק דווקא כשהסל"ד נמוך- נניח אחרי נסיעה ממושכת אני עוצר ברמזור, מסובב שוב את המצערת כדי להמשיך לנסוע ואז הוא פתאום משתנק, ומניע ללא שום בעיה לאחר מכן.
מודע לכך שזה 125 כבד, אבל עדיין, המהירות שלו גם לא תקינה לדעתי..הוא מגיע ל110 בסקאלה (92 בפועל), ואני יודע שלמרות שהוא חלש הוא מסוגל ליותר מזה.
עוד עניין שאולי קשור- המד חום מנוע לדעתי מזייף, בזמן נסיעה ממושכת המחוג נשאר על קר, אך אם אני עומד איתו במקום מונע המחוג מתחיל לעלות לכיוון האמצע, ומיד לאחר מכן כשמתחיל לנסוע- יורד חזרה לקר.
אני לא מבין בזה כלום, אבל נראה שמשהו שם במערכת האלקטרונית לא קורא נתונים כמו שצריך, משהו שם בסקאלות לא נראה לי.
החום מנוע מזייף בגלל שאין לך תרמוסטט וכשאין תרמוסטט הדלק לא נשרף טוב.
זה מחליש את הביצועים ומעיד על צורת טיפול חאפרית,ככה שהרבה דברים צריכים להיבדק
לא,הכוונה באין היא שהוציאו אותו כנראה בשביל לפתור בעיה אחרת.
לגבי הבעיה לא באופן מוחלט.
עלות החלפה של תרמוסטט היא כמה מאות.
היה לי קטנוע כזה כמה שנים. ביקשתי בכל טיפול החלפה של פילטר דלק בדיוק בגלל גמגומים בסלד נמוך.
לדעתי זה יכול להיות מקור הבעייה. שווה לבקש בדיקת טרמוסטט כמו שאמרו מעלי.
טיפלתי בקטנוע אצל ערן רובין ממוסך מוטוטק ברחוב המסגר. אם אתה במרכז ממליץ לך לקפוץ אליו. מוסכניק אדיב, מקצועי וייתן לך שירות טוב.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
It's not about the speed. It's about the ride!
במידה והתרמוסטט תקין, אתה חושב שפילטר דלק יכול להסביר גם את עניין הטורים הגבוהים והמהירות היחסית נמוכה?
זה מרגיש כאילו במצערת פתוחה עד הסוף לא מגיע אליו מספיק דלק, השאלה מדוע המד חום מזייף.
נ.ב הוא עמד תקופה בלי שימוש (מלבד להניע אותו מדי פעם), זה יכול לגרום לסתימה בפילטר דלק?
אני לא יודע כי אני לא מכונאי וגם ככה מאוד קשה לאבחן מרחוק. זה עניין של להגיע למוסך שאתה מכיר או סומך עליו ולבדוק. נשמע לי משהו בר תיקון ולא מסובך (אני אופטימיסט)
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
It's not about the speed. It's about the ride!
הכי סביר יהיה לגשת למוסך ולבדוק.
כבר יצא לי לשמוע ולא פעם מפי מוסכניקים את הקביעה שאין צורך בתרמוסטט בארץ כי אנחנו מדינה חמה.