מה זה "מתנהג כמו נחש"? פירוט יותר טוב של התקלה יעזור לאחרים לעזור לך.
שלום חברים,
בימים האחרונים אני מרגיש שהאופנוע מתנהג כמו נחש במהירויות גבוהות מ 150 קמ"ש מישהו נתקל בבעיה?
Yamaha MT-09 tracer
הבנתי שמדובר בכיונון של הבולמים קדמי אחורי
רק נקודה לציון לפני חמישה ימים במטרו ביצעו לי כינוון עדין לבולם האחורי רבע סיבוב שמאלה משעה שלוש לשעה 12 של בורג החזר שמן בבולם האחורי וקליק אחד בטבעת שמאלה לפני זה היתה לי זריקות רק ב 175 קמ"ש וצפונה.
האופנוע עם 3300 ק"מ ...
תודה
מה זה "מתנהג כמו נחש"? פירוט יותר טוב של התקלה יעזור לאחרים לעזור לך.
גלגל אחורי זורק שמאל ימין כמו התנהגות זחילה של נחש...
בדיוק כמו מה שאני מתאר אני מרגיש שיוט שמאל ימינה סוג של החלקה ....
עוד פרטים יעזרו - האם יש לכלי ארגז אחורי? ממתי התופעה התחילה? האם לאחר טיפול במוסך או שינויים אחרים? לחץ בצמיג נבדק?
קוראים לזה פיש טייל (זנב דג) וזה בדרך כלל נגרם מארגז על הזנב או כיוון מתלים יכולים להיות עוד סיבות יותר נדירות כמו בעיה בצמיג הקידמי.
צמיגים תקינים בשרניים עם לחץ אויר תקין אין ארגז כרגע על האופנוע, מה שכן יכול להיות זה כיוון בולם אחורי שבוצע לפני שבוע ע"י ידיים לא מיומנות כנראה במוסך מטרו,בצעתי היום כיוון לריבואנד של הבולם האחורי לאחר שאפסתי לנקודת אפס ע"י הוראות יצרן וחזרה למצב סטנדרטי משם בצעתי כיונון עדין הוסף לאחר נסיעה במהירות של 160 170 קמ"ש הבעיה נפתרה ברובה עשיתי עוד כיוון נוסף ונכון לעכשיו במהרויות האלה אין בעיה מה שכן אני מרגיש סביב ה 185 190 הבעיה עדיין קיימת אבל יותר מינורית מה שהבנתי זה שיש פיתרון גם לזה מחר אני נמצא אצל מישהו שמכיר את הבעיה מוסכניק ותיק שכבר פתר את הבעיה בטרייסרים אחרים , נבדוק מחר וונעדכן.
תודה
אותה הבעיה בדיוק גם אצלי.
שום דבר שעשיתי עם הבולמים לא הצליח לפתור את הבעיה.
במהירויות גבוהות האופנוע מתנדנד בצורה מפחידה,
ובפיתולים הבולמים משדרים אותות מצוקה קשים.
לא אופנוע ספורט, בקיצור...
SYM SuperPure 50 - כוח מתפרץ במחסן || Honda XR125L - אהבה מהילוך ראשון נמכר ||
Suzuki DR350SE - כמו יין, משתבח עם הזמן נמכר || Suzuki SV650N - מנוע V כלבבי נמכר ||
Honda CB1000R - סכין יפנית נמכר || KTM 125 EXC - הקטום הכתום והשסתום נמכר ||
Yamaha MT09 Tracer - השילוש הקדוש נמכר || Suzuki GSR 750 - משעמם כמו השגרה נמכר ||
Kawasaki Z900 - בקרות זה לחלשים נמכר || BMW S1000R
קח בחשבון שבהירויות כאלו יש אופנועים שעושים את זה ואין מה לעשות, סוג של כשל מובנה, בדגמים הראשונים של הפייזר 600 זה היה ידוע ונפתר לאחר החלפת בולם לבולם איכותי תחליפי (למי שרצה לשים עוד כסף).
דרזדנר וגאיט צודק אין מנוס זה אופנוע תקציבי, יש את וילברס,אוהלינס ושוט... בהצלחה זה עסק לא זול כ5-7 אלף שקל לאחורה או סט שלם אפשר להגיע ל10 בכיף בבולמים טובים.
לחלופין תחליף לאופנוע עם מכלולים טובים יותר
Sent from mTalk using windows 10 mobile
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
הבעיה ידועה בחלק מהטרייסרים
יש לעשות כיוון בולמים לפי הרוכב
https://www.youtube.com/watch?v=hM1DQ9IKTjc
https://www.youtube.com/watch?v=SBlvTkQdO6c
בפורומים בחול יש באלו שהמליצו על שינוי לחץ אויר מופחת באחורי ל 36 psi
עם כל הכבוד לבולמים, במהירויות האלה נכנסות השפעות אחרות. במיוחד באופנוע "גבוה".