xlib
כנראה לא קראת את הסיפור. הוא בלם בזמן בלי להפגע, נהג המסחרית נסע רברס מייד לאחר הבלימה ונכנס בו.
אין לפות"ש אשמה בסיפור
ילדי חוץ יקרים.
נכון יש נהגים מטורפים שרואים רק עצמם..
אותו הדבר גם יש שליחים מטורפים שרואים רק את עצמם.
לא מזמן ראיתי שליח קורא עתון בזמן רכיבה איטית..(כנראה מדור הספורט, או מודעות האבל...)
אם היו עושים מבחן הגיון ותאורייה לא יודע אם היינו עוברים..
הבת שלי שאלה אותי 3 שאלות בתאורייה , טעיתי ב2...
שמירת מרחק זה גורם מהותי.
כן ילדי חוץ יקרים רוביינו מתאימים למחלקה..
כי מה אנחנו רואים מלבד עצמינו.?
אף אחד.
ש.שלום .
כן. גם שליחים, כמו כל נהג מקצועי שמבלה המון שעות ביום על הכביש, נוטים לחשוב עם הזמן שהכביש שייך להם. ועם הזמן, לא משנה באיזה תחום, אתה גם מכיר יותר ויותר את ה"קו" שלך ואז הכביש הופך יותר להיות בבעלותך.
זו התנהגות מטומטמת ובריונית שאני לא מצדיק בכלל אבל-
נא לא לשכוח שהשליח ב99.9% מהפעמים מסכן בעיקר את עצמו. מי שיבכה בתאונה שלו זו אמא שלו בדר"כ. שאר הנהגים המקצועיים, נהגי משאיות, מיניבוסים, אוטובוסים, טרנסיטים, וכו' מחזיקים ביד כלי נשק אימתני שכל מפגש בינהם לבין מישהו אחר על הכביש בדר"כ נגמר בבכי של הצד השני, גם אם לא חטא במאומה.
אז כן, יש מלא שליחים שרוכבים כמו בני *ונות. אבל הם בסכ"ה מאיצים את תורתו של דארווין. כל נהג שנוהג בצורה כזו עם כל כלי ששוקל כמה טונות של ברזל זה אקדח טעון מול הראש של כל אחד מהרוכבים, הולכי הרגל והאשה שלכם כשהיא עם הילדים באוטו.
מאמין שהעברתי את הנקודה...
ומה הנקודה? שנהג משאית אשם ״יותר״? תלוי את מי שואלים.
רוכב כזה מסכן לא רק את עצמו. הוא יוצר מצב מסוכן על הכביש. ואם תדרוס אותו בגלל שהוא חתך כמו משוגע ? תגיד לשוטרים שאתה מאיץ אוולוציה?
הנקודה של הסיפור היא ״שני בריונים נפגשו על הכביש. אחד היה כבד יותר, לכן השני נדרס״.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אין וויכוח פה.
הנקודה שלי הייתה שאני, מצידי, ואני מניח שיש עוד כמוני, לא רואה באותה חומרה את הנהג עם ה15 טון העבריין המזלזל ואת הרוכב עם המובי של ה100(?) קילו.
בתאונת רכב עם הראשון הנוהג ברכב ייפגע.
עם השני ייפגע הרוכב. אז כן, מי שתוצאות מפגש איתו יהיו חמורות יותר- אשם יותר כשהוא מתנהג בבריונות וזלזול בכביש.
ובמפגש עם שוטר תנועה צריך קודם כל להשמיד את האינטיליגנט התורן כדי לקדם אוולוציה כך שזו סיטואציה מעט בעייתית.
כל יום יש על הכביש מיליוני ביריונים, חלקם כל הזמן, חלקם לפעמים. השאלה האם כדרכם של ביריונים רב הזמן זה: כלב נובח לא נושך.
או שהביריון התורן מנצל את היותו יותר גדול (או שהוא חושב שהוא יותר גדול) ואז עוברים לאלימות - כיפופי פח וכו'. ולפעמים משתחררת לה הסכין ואז מזמינים אמבולנס, ולעיתים גם חברה קדישא.
ואמא של מישהוא מתחשלת.
סתם כתרגיל, מה שלושת השאלות? אני מהמר שאדע את שלושתן.
+100
שני דברים אליך:
הראשון, כדי להדגיש את דבריו של ירושש, מצאתי לך דוגמא להמחשה: השליח המשתולל משול למישהו שיורה לכל עבר באקדח מים, נהג משאית יורה לכל עבר עם בראונינג 0.5. יש כאן מה שנקרא ״מבחן התוצאה״.
דבר שני: אתה חוזר וקורא לפות״ש עבריין תנועה למרות שלא עבר כל עבירה (לפחות לא בסיפור שסיפר). מה עושה אותו לביריון? שהוא לא שמר על קילומטר מהרכב שלפניו?
אני בטוח שהוא לא שמר מספיק מרחק. תן לי לחבר אותך למציאות. במציאות, יש הרבה אנשים לא חכמים במיוחד, אבל רוצחים ומתאבדים יש מעט מאוד. לכן סביר להניח שנהג לא התכוון לדרוס שליח, ואותו שליח לא ניסה להתאבד.
באותה מציאות, נהג משאית "הדביק את הדוושה עד הסוף" רק בדמיון של השליח. בעולם אמיתי משאית נוסעת אחורה די לאט, יש אורות רוורס וציפצוף. אז למה בכל זאת קרתה תאונה?כי בחור לא שמר מרחק ועצר ב"שטח מת" של משאית. נהג לא ראה אותו במראות והתחיל לנסוע אחורה. מכוון בקטנוע היה במרחר 0 - בחור לא הספיק אפילו לצפור - והנה התאונה.
זה פשוט. ברור לפי "מבחן התוצאה" שמרחק לא היה מספיק כדי שנהג יראה אותו. ודבר נוסף - כל שליח שראיתי עוד היום עשה עברת תנועה כל 100 מטר. אני מסכים, קשה להיות בריון על 50סמכ אבל התנהגות כזאת ברכב בהחלט זוכה להגדרה.
שמירת מרחק לפי החוק אמורה להספיק בשביל לבלום מבלי להתנגש ברכב שלפניך. שטח מת של משאית יכול להיות אינסופי - בגלל זה הוא שטח מת. הנהג גם לא יראה קטנוע שנעצר 100 מטר מאחוריו.
ההכללות שלך הן הכללות וכמו כל הכללה יש בהן מן האמת אבל הן לא האמת. אז אנא שתה כוס מים כי בפעם הבאה שתקרא לחבר לפורום עבריין כי ראית מישהו אחר מאותו מקצוע עושה עבירה - אתה תקבל כרטיס צהוב.
שטח מת אינסופי? אה. אני מבין. פלא שנותנים להם לנסוע ...
או אולי אולי - לא חשבת עד הסוף?
אני מניח שזה נכון לכל הכללות, לא רק שלי.
חבל מאוד שנהג משאית לא חבר בפורום. אתו כנראה מותר לקרא בכל קללה אפשרית
Sent from my iPhone using Tapatalk
התערבות מבחוץ...
לחבר הפורום xlib על זה שהעירו לך על השפה וההתנסחות, אין לי מה להוסיף.
שתדע, משמעות שמירת מרחק בכביש הינה אך ורק כדי שלא תיכנס ברכב שבולם בלימת חירום.
זהו...אין יותר!
אם אני נוסע מאחוריך עם האוטו שלי, אתה בולם ואני מאחוריך...נעצר סנטימטר לידך, שמרתי מרחק.
אם עכשיו אתה נוסע לאחור...אתה עבריין. לא לפי מה שאני אומר, לפי מה שהחוק אומר.
חל איסור מוחלט לכל כלי רכב לשלב להילוך אחורי ללא מכוון, זה אמנם לא נאכף אבל זו לשון החוק.
על אחת כמה וכמה וכמה וכמה...לרכב מסחרי או הנדסי כבד
שאינו יכול להסתכל בחלון אחורי או שהמראות שלו מוגבלות בגלל גובהו ואורכו.
לסיום, הנהג שנסע לאחור עבריין מוחלט! על אחת כמה וכמה אם טעה ונסע לאחור במקום אסור.
לידיעתך...נסיעה לאחור בניגוד לכיוון התנועה אינה מותרת!
אז לעניין שמירת מרחק אין בכלל קשר לנושא.
נ.ב. אם תרצה לחלוק עלי, אנא גבה את תשובתך לפי לשון החוק ולא סתם המצאות של מישהו מגוגל.
בברכה,
האריה שמסתכל מהצד.