עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 60

אשכול: מדינה של בכיינים (כ"ע)

מדינה של בכיינים (כ"ע)

לא מבין למה אני נדרש לשלם תשלום של 227 ש"ח על קניה של 600 ש"ח?, סה"כ הוזמן כיסוי למושב האופנוע.
    פשוט מדינה של גנבים!!!!!
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    כי הזמנת דרך חברת שילוח, לא התכנסת ב-$75 המותאים לייבוא, זה למה. ועוד מזל שלא הצהרת שזה חלק חילוף לרכב, אחרת היית מעבר למע"מ משלם עוד מכס...
    רק אל תגיד שזה חדש לך - היתה תקופה שהיו חופרים על זה כאן בפורום כל כמה ימים... עד עכשיו אפשר למצוא מיליון שרשורים "איך אני שולח מחו"ל מבלי ליפול בכל מיני פחים", עם תשובה ראשונה - אל תשלח דרך חברת שילוח, אלא דואר רגיל. במקרה הכי גרוע היית משלם מע"מ בלבד.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    זו לא מדינה של גנבים. הניסוח אינו נכון.
    זו מדינה של שותפים. בכל דבר שאתה קונה יש לך שותפים. הבעיה איתם שהשותפים האלו שמחים מאוד להיות שותפים איתך בכל שקל שאתה מכניס ו/או בכל דבר שאתה רוכש.
    כשאתה קונה חבילת מסטיק ב7 שקלים, בערך 50% הולך לאלו שהיו שותפים בהשקעה שלך.
    כשאתה מרוויח הרבה כסף הם גם הופכים מסתם שותפים לחברים. הם מתחילים יותר להתעניין בשלומך ולשמור על קשר.

אבל כשאתה חולה, כשאתה לא מרוויח וכשאתה לא קונה כלום אז פתאום אין לך חברים, אין לך תמיכה, אף אחד לא מתעניין בך. קיצור- חברים חרא!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    השלב של השותפים כשאתה מצליח הוא נכון.
    השלב שבו כשאתה חולה אין לך חברים הוא ממש לא נכון.
    מקבלים לא מעט מהמדינה (הכל יחסי כן?).
    פאק איט, יש מגזרים שעשו מזה דרך חיים.

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    פאק איט, יש מגזרים שעשו מזה דרך חיים.
    המגזרים האלו הם חלק מהשותפים של העובד העצמאי.
    מעצם ההגדרה שהם יודעים רק לקחת וכשצריך לתת הם לא שם, הם נופלים תחת הגדרת השותפים.

ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    כי הזמנת דרך חברת שילוח, לא התכנסת ב-$75 המותאים לייבוא, זה למה. ועוד מזל שלא הצהרת שזה חלק חילוף לרכב, אחרת היית מעבר למע"מ משלם עוד מכס...
    רק אל תגיד שזה חדש לך - היתה תקופה שהיו חופרים על זה כאן בפורום כל כמה ימים... עד עכשיו אפשר למצוא מיליון שרשורים "איך אני שולח מחו"ל מבלי ליפול בכל מיני פחים", עם תשובה ראשונה - אל תשלח דרך חברת שילוח, אלא דואר רגיל. במקרה הכי גרוע היית משלם מע"מ בלבד.
    ממש לא פעם ראשונה שאני מזמין, מתעסק עשרות שנים גם עם אופנועים וגם עם רכבי אספנות כך שיודע טוב מאוד לא להזמין דרך חברת שילוח, המשלוח היה רגיל ובחינם ולא דרך שום חברת שילוח.

אל תיקח ללב לא שווה את העצבים שלך.
    אני עשיתי לעצמי חוק: בעיקרון מה שאפשר להביא במזוודה אני מביא במזוודה.
    ומה שאפשר להביא במזוודה של אחרים - אני מביא במזוודה של אחרים.
    מחר אותם אנשים אחרים יבקשו ממני כשאני טס אני בכיף ובשמחה אביא לארץ גם בשבילהם.

אם קונים באינטרנט - מומלץ לפנות למוכר טרם הקניה, ו"להגיע להבנות". ולהתנות את ביצוע הקניה + הבטחה לקניות חוזרות בכך שאותו מוכר מבין ויבצע את מה שמבקשים ממנו.
    ואם הוא מסרב - אז פונים למוכר אחר. לא אלמן ישראל. עדיף לשלם למוכר אחר עוד קצת, ולא לספוג עלייה של שליש מחיר כשהחבילה מגיעה לארץ + עצבים (כפי שאתה חווית על בשרך).

רק בריאות.

ציטוט נכתב במקור על ידי Guccii800 צפיה בהודעה
    ממש לא פעם ראשונה שאני מזמין, מתעסק עשרות שנים גם עם אופנועים וגם עם רכבי אספנות כך שיודע טוב מאוד לא להזמין דרך חברת שילוח, המשלוח היה רגיל ובחינם ולא דרך שום חברת שילוח.
    מוזר מאוד. עמילות מכס לא גובים על משלוח דואר רגיל - הם פשוט מודיעים לך לשחרר את מה שאתה צריך מהמכס. דמי עמילות מכס גובה EMS, שהוא במסגרת חברות השילוח, למרות שהוא כאילו דואר רגיל:
    http://www.israelpost.co.il/content.nsf/pages/238
    אז יכול להיות שבחינם, אבל שלחת דרך EMS \ דואר רשום (tracked) \ איכשהו זה הגיע להיות EMS ולא דואר רגיל.

ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    אבל כשאתה חולה, כשאתה לא מרוויח וכשאתה לא קונה כלום אז פתאום אין לך חברים, אין לך תמיכה, אף אחד לא מתעניין בך. קיצור- חברים חרא!
    ישראלים נורא אוהבים להגיד ולכתוב את זה, אבל זה רחוק מאוד מהמציאות. במציאות יש כאן עזרה סוציאלית רבה, וכל מי שההורים שלו מספיק מבוגרים \ חולים \ וכו' - מגיע להכיר את זה. תנסה להשוות אישפוז בבית אבות במחיר מלא (פרטי) ואת מה שמשרד הבריאות מממן, על פי כל קריטריון מצוי ייצא לך שהם משלימים סכום יותר גבוה ממשכורת ממוצעת במשק, גם אם אתה מרוויח כמו טייס אל על. בכלל לא מדבר על תרופות שעולות כמה אלפי שקלים לחפיסה של 20 כדורים ונותנים בחינם, הלוואי שלא תצטרך כאלה אף פעם ולא תגלה.
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 06-01-2019 בשעה 14:31.

ישראלים נורא אוהבים להגיד ולכתוב את זה, אבל זה רחוק מאוד מהמציאות. במציאות יש כאן עזרה סוציאלית רבה, וכל מי שההורים שלו מספיק מבוגרים \ חולים \ וכו' - מגיע להכיר את זה. תנסה להשוות אישפוז בבית אבות במחיר מלא (פרטי) ואת מה שמשרד הבריאות מממן, על פי כל קריטריון מצוי ייצא לך שהם משלימים סכום יותר גבוה ממשכורת ממוצעת במשק, גם אם אתה מרוויח כמו טייס אל על. בכלל לא מדבר על תרופות שעולות כמה אלפי שקלים לחפיסה של 20 כדורים ונותנים בחינם, הלוואי שלא תצטרך כאלה אף פעם ולא תגלה.
    ידוע ונכון. וגם גרתי בחו"לל בשביל להרגיש מקרוב כמה אצלנו יש שירותי רווחה מפנקים (בחלק מהמקרים).
    אבל אני יותר דיברתי מנקודת מבטו של העצמאי בישראל (נכון להיום אני לא כזה).
    כשאתה מתחיל להרוויח פתאום יש לך המון חברים ושותפים. אפילו כאלה שלא שמעת עליהם מעולם פתאום מסבירים לך איך הם שותפים שלך.
    וכשאתה חולה ולא יכול לעבוד אז החברים לא עוזרים. הם עדיין מכניסים לך יד לכיס ולוקחים משם את מה שאין.
    ואז, בגלל שכולם מכניסים לך יד לכיס ואתה סוגר / פושט רגל כל החברים האלה עושים לך אצבע משולשת במקרה הטוב.

מבחינת רפואה אני חושב שיש לנו מערכת סוציאלית מדהימה. ומי שלא חווה משהו אחר לא יכול להבין עד כמה.

ועדיין, מר גוצ'י הזמין כיסוי ב600 ש"ח. וכשהחברים ראו את זה הם החליטו שבטח יש לו מלא כסף מיותר אם הוא מזמין כיסוי לאופנוע ולכן יש לחלוק איתם את כספו המיותר.
    ואז, בשביל הפינאלה, בואו גם נמציא איזו עלות, "שמעון, מה נמציא לו?"
    -"לא יודע, אתה כותב לו מכתב או שולח במחשב?"
    -"במחשב"
    -"אז עמלת מחשב"
    -"כמה זה?"
    -"כמו בבית כנסת, ח"י שקלים"
    -"טוב, תודה, שבוע טוב כפרה".

אני לא מכיר את המערכת מנקודת המבט של עצמאי, למזלי או לצערי. יכול מאוד להיות, ואני מאמין שכך מתגובתך ומתגובות אחרות ששמעתי\קראתי בזמנים שונים, שבתור עצמאי חשופים לעניין הזה של "שותפים" הרבה יותר משכיר מצוי.

ובלי שום קשר, העשיקה בעניין המכס כאן היא ברורה. מה שאני חושב - שבכל זאת, בלי לדעת, מר גוצי נכווה מכיוון שלא בידיעתו שלחו לו את הכיסא שלו בערוץ שמנפח את המחיר (להערכתי, EMS). עצם קיומם של ערוצים כאלה מעצבן ומרגיז, וגם על זה אין לי מה להגיד, חוץ מלעשות את מה שישראלי מצוי לומד לעשות - להתחמק כל עוד יש דרכים.

Member הסמל האישי של Khc
    רק אניח את זה כאן...

https://m.facebook.com/story.php?sto...99790230138467

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ציטוט נכתב במקור על ידי Guccii800 צפיה בהודעה
    לא יודע מה חשבת או מה המוכר הבטיח אבל החבילה הגיע עם חברת שילוח ב100%. אני מהמר על DHL. אבל אתה לא מגלה מאיפה הזמנת, איפה אתה רואה את הבקשה לתשלום ומצרף צילום חתוך וחסר. העיקר המדינה גנבים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    היה לי סיפור דומה עם DHL.
    הזמנתי 2 פילטרי אוויר מאתר ספרדי ממנו הזמנתי בעבר.
    את הפילטרים הזמנתי בשילוח רגיל דרך הדואר (ההזמנות הקודמות נשלחו כך).
    חיש קל החלק ההזמנה הגיע וקיבלתי הודעה לקונית מDHL שממתינה לי חבילה ועלי ליצור עמם קשר.

בהתחלה לא הבנתי במה מדובר והם מצידם סרבו לתת לי פרטים.
    נזכרתי לבדוק מספר מעקב וחזרתי אליהם בבקשה לשחרר את החלק ושאלתי עלויות.
    מעבר לקו סרבו לתת לי מחיר ושאלתי אותם האם הם מצפים שאתחייב על משהו שייתכן שאפילו לא שווה לי לשלם עבורו.
    אחרי דין ודברים אמרו לי כ280 שקל וייתכן שיהיו עלויות נוספות של מע"מ ועוד.

עניתי במייל נזעם שהפילטר אוויר הוא חלק בשחרור מהיר ואת השירות שלהם כלל לא ביקשתי בשום צורה ( בגלל ימי האיחסון לא חיכיתי לתשובה של הספק מספרד שענה לי כי הוא שלח בשילוח רגיל ולא אקספרס וכו') ציינתי שאני מאשר תחת לחץ לשחרר את החלק והאישור אינו מהווה אסמכתא להתחייבות לתשולום או העדר תביעה מצידי על החזר הכסף ומאחר ולא נדרשו שירותיהם.

מפה לשם תוך פחות משעה קיבלתי הודעה החלק שוחרר ללא תשלום נוסף ולמחורת בבוקר החלק היה אצלי במשרד עם שליחה נחמדה של DHL.

ובכן שיטת מצליח שיכלה לעלות לי עוד 280 שקל לטובת כלום

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    קיבלתי מספר לא מועט של חבילות דרך DHL (כולל אחת היום) ובחיים לא שילמתי עלויות נוספות.
    כן אציין שכל החבילות היו מתחת לאף של 75 דולר.

אני לא מכיר את המערכת מנקודת המבט של עצמאי, למזלי או לצערי. יכול מאוד להיות, ואני מאמין שכך מתגובתך ומתגובות אחרות ששמעתי\קראתי בזמנים שונים, שבתור עצמאי חשופים לעניין הזה של "שותפים" הרבה יותר משכיר מצוי.

ובלי שום קשר, העשיקה בעניין המכס כאן היא ברורה. מה שאני חושב - שבכל זאת, בלי לדעת, מר גוצי נכווה מכיוון שלא בידיעתו שלחו לו את הכיסא שלו בערוץ שמנפח את המחיר (להערכתי, EMS). עצם קיומם של ערוצים כאלה מעצבן ומרגיז, וגם על זה אין לי מה להגיד, חוץ מלעשות את מה שישראלי מצוי לומד לעשות - להתחמק כל עוד יש דרכים.
    לשכירים אין שותפים. השכיר סוגר עם הבוס XXX שקלים נקי ביד וזהו. הבוס משלם ברוטו + עלות מעביד.
    לבוס שגם רוצה לקחת כמה שקלים הביתה משלם אותו דבר ברוטו + עלות מעביד.
    ואז הבוס מגלה שאם חו"ח הרו"ח איחר בהגשת הדו"ח ממיליון ואחת סיבות אז קנס הכנסה מפנק אותו בקנס יפה רק על עצם זה שהוא איחר. ואנחנו לא מדברים על איחור של שנה אלא של כמה חודשים, כאשר בזמן הזה הבוס ממשיך לשלם מקדמות. אז זה לא שהבוס מעלים מיסים חו"ח הוא משלם ומשלם יפה אבל איחר בדו"ח. ואם במקרה יצא שקנס הכנסה צריך להחזיר לך כסף אז הפלא ופלא הקנס יהיה בגובה ההחזר.
    אחרי זה ישנו אדון מע"מ - אם אתה רוצה מהם כמה שקלים (נניח פחות מ1000 ש"ח) אל תטרח בכלל, כי בשביל הסכום הזה הם יבואו יהפכו לך את החנות ימצאו משהו ואתה תקלל את היום.
    ואז אדון עצמאי פשט את הרגל חו"ח ושוב:
    השכיר שהבוס שלו פשט את הרגל הולך לביטוח לאומי וכו' ומקבל דמי אבטלה ועוד. הבוס ששילם את אותו הדבר ויותר יכול ללכת גם לביטוח לאומי, אבל לא לתוך המבנה אלא לפינה ליד עם קרטון כוס ומיטריה. כי ביטוח לאומי שהוא שילם להם הרבה כסף פשוט ישתינו עליו בקשת.
    אז פעם הבאה שאתם קוראים על בר רפאלי/קובי פרץ שמעלימים מיסים תדעו למה.
    אגב נקודה למחשבה: האם בר תקבל את אותו עונש של קובי? (בהנחה ותמצא אשמה)
    התשובה במהופך.